Sistemul de vânzări

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 4335
Mărime: 43.83KB (arhivat)
Publicat de: Teofil Grecu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Olriu

Extras din proiect

1.1 Analiza organizaţiei și a contextului în care activează

SC PIN IMPEX SRL este o firma infiintata in anul 1995 avand sediul social in Iasi si punct de lucru la Neamt. Aceasta firma se ocupa cu comert, avand doua spatii comerciale la punctul de lucru in care are un depozit de materiale de constructii si in celalalt spatiu un minimarket.

Nr. crt. Caracteristici Detalii privind caracteristicile

1. Obiect de activitate, forma de organizare juridică, tipul proprietăţii Obiectul de activitate al entității este cod caen 4631 Comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor. În ceea ce privește forma de organizare juridică, întreprinderea face parte din categoria Societăților cu Răspundere Limitată, fiind proprietate privată.

2. Modul de organizare şi principalele activităţi economice Bazându-ne pe organizgramă, ne dăm seama că organizaţia are o structură funcțională. Aceasta este împărţită în trei mari compartimente, respectiv financiar-contabil, director general și, compartimentul cu cei mai mulți angajați, compartimentul commercial.

3. Mediul în care activează

Aceasta firma intereactioneaza in mod frecvent cu personae fizice care isi fac cumparaturi de la minimarket dar si personae juridice care vin sa faca aprovizionare de material de constructii.

Principalii colaboratori sunt: Arabesque, Baralchim , Honest, Compania Bada.

Organizarea firmei

Societatea comercială PIN IMPEX S.R.L,având în vedere obiectul de activitate al firmei, distingem următoarele funcţii:

▪ funcţia comercială. Aceasta urmăreşte realizarea obiectivelor firmei pentru a avea ca şi rezultat satisfacţia şi fidelizarea potenţialilor clienţi. Se ocupă cu contractele de vânzare, cu relaţiile cu ceilalţi parteneri. Ca şi obiectiv se urmăreşte dezvoltarea relaţiilor pe termen lung cu partenerii şi clienţii prin asigurarea de servicii la standard european şi la cel mai bun raport calitate-preţ.

▪ funcţia financiar-contabilă este reprezentată de activitatea obţinerii şi folosirii mijloacelor financiare necesare entităţii, precum şi înregistrării şi evidenţierii în expresie valorică a fenomenelor economice din unitate. Pentru îndeplinirea în condiţii optime a acestei funţii, se exercită următoarele atribuţii:

▪executarea întocmai a bugetului firmei;

▪efectuarea plăţilor la termen;

▪organizarea şi exercitarea controlului financiar preventiv şi a inventarierii;

▪urmărirea capacităţii de plată a organizaţiei şi adoptarea unor măsuri pentru realizarea acestora.

Această funcţie prezintă următoarele obiective: creşterea profitabilităţii, utilizarea în mod corespunzător a resurselor financiare, asigurarea capacităţii de plată a firmei.Departamentul financiar este structurat astfel:

▪biroul contabilitate generală ce efectuează activităţi privind întocmirea balanţei de verificare, a bilanţului contabil, calculul indicatorilor economico-financiari, inventariere, calculul salariilor, evidenţa încasărilor şi plăţilor în numerar, relaţiilor de decontare cu băncile.

▪ personal (resurse umane). Aceasta cuprinde activitatea de realizare a obiectivelor din domeniul asigurării şi dezvoltării potenţialului uman necesar. Principalele activităţi în cadrul acestei funcţii se referă la planificarea, recrutarea, formarea, perfecţionarea, motivarea şi protecţia personalului.

SC. PIN IMPEX SRL.

1.2 Prezentarea sistemelor informaţionale economice

şi a aplicaţiilor informatice specific resursele hardware si software

1.2 a) Resursele hardware.

In acesta unitate se regasec 4 calculatoare legate intre ele prin retea distribuite astfel:

-1 calculator in minimarket avand uramatoarele spescificatii: hard 250GB, Procesor dual-core de 2.2 GH, 8 GB ram este dotat si cu scanner pentru citirea codurilor de bara.

-1 calculator in depozitul de avand uramatoarele spescificatii: hard 500GB, Procesor dual-core de 2.2 GH, 4 GB ram este dotat si cu scanner pentru citirea codurilor de bara.

-1 calculator a directorului general

-1 calculator pentru contabilitate avand uramatoarele spescificatii: hard 1TB, Procesor i3 1.8 GH, 8 GB ram si licenta antivirus bitdefender.

1.2 b) Resursele software

Programul folosit la contabilitate este programul Nexus ERP, iar pentru intocmirea op-urilor pentru plata datoriilor fata de bugetul de stat OPFV 2016.

Nexus ERP este o soluție modulară care integrează și conectează procesele economice ale unei organizații și promovează o organizare eficientă a resurselor.Nexus ERP se adresează atât agenților economici, cât și instituțiilor bugetare.

Nexus ERP este conceput pentru a respecta cerinţele pieţei actuale, oferind un acces prompt şi simplu la toate resursele disponibile. Nexus ERP cuprinde instrumente integrate pentru stocarea, analiza şi raportarea rapidă a informaţiilor permiţând astfel posturilor manageriale accesul rapid la informaţiile contabile şi de gestiune.

Preview document

Sistemul de vânzări - Pagina 1
Sistemul de vânzări - Pagina 2
Sistemul de vânzări - Pagina 3
Sistemul de vânzări - Pagina 4
Sistemul de vânzări - Pagina 5
Sistemul de vânzări - Pagina 6
Sistemul de vânzări - Pagina 7
Sistemul de vânzări - Pagina 8
Sistemul de vânzări - Pagina 9
Sistemul de vânzări - Pagina 10
Sistemul de vânzări - Pagina 11
Sistemul de vânzări - Pagina 12
Sistemul de vânzări - Pagina 13
Sistemul de vânzări - Pagina 14
Sistemul de vânzări - Pagina 15
Sistemul de vânzări - Pagina 16
Sistemul de vânzări - Pagina 17
Sistemul de vânzări - Pagina 18
Sistemul de vânzări - Pagina 19
Sistemul de vânzări - Pagina 20
Sistemul de vânzări - Pagina 21
Sistemul de vânzări - Pagina 22
Sistemul de vânzări - Pagina 23
Sistemul de vânzări - Pagina 24
Sistemul de vânzări - Pagina 25
Sistemul de vânzări - Pagina 26
Sistemul de vânzări - Pagina 27
Sistemul de vânzări - Pagina 28
Sistemul de vânzări - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Sistemul de vanzari.doc

Te-ar putea interesa și

Posibilități de Raționalizare a Managementului Vânzărilor în Întreprinderile de Prelucrare a Lemnului

INTRODUCERE Ideea realizarii unui studiu privind managementul vânzãrilor, mai corect a posibilitãtilor de rationalizare a acestuia a fost...

Analiza Sistemelor Informaționale

Cap 1. Prezentarea organizaţiilor şi a aplicaţiilor economice existente 1.1 Descrierea organizaţiei S.C. Consolida Regalis S.R.L este o societate...

Analiza sistemului informațional privind gestiunea vânzărilor la SC C&B Disgroup

1.1 Descrierea organizaţiei Societatea C&B DisGroup SRL îşi are sediul central în oraşul Iaşi. Activitatea de desfacere a mǎrfurilor şi produselor...

Managementul vânzărilor pe produsul bancar - Fonduri de Investiții la BCR

INTRODUCERE Realizarea unui studiu privind managementul vânzărilor a fost inspirat din realitate, luând în considerare faptul că companiile...

Sistem Informatic pentru Vânzări Auto

Cap. 1. Studiul, analiza şi prezentarea sistemului actual 1.1 Rolul şi poziţia firmei in sistemul economico-social nationaţional şi in ramura de...

Perfecționarea Sistemului de Vânzări al Băncii Comerciale Române

CAPITOLUL 1. DE CE PERFECȚIONAREA SISTEMULUI DE VÂNZĂRI AL BĂNCII COMERCIALE ROMÂNE ? Motivul pentru care am ales această lucrare este acela de a...

Perspective ale contabilității digitale

Capitolul 1. Prezentarea Sistemului Informational al S.C. Moldoplast S.A. 1.1. Istoric Societate S.C. Moldoplast S.A. este succesoarea de...

Sistemul informațional de evidență a vânzărilor din cadrul firmei IceDream

1 Sistemele de prelucrare a tranzacțiilor din cadrul firmei IceDream SRL Pe baza informațiilor descrise în documentul Descrierea Firmei IceDream,...

Ai nevoie de altceva?