Sistemul logistic al SC. Nestle SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3578
Mărime: 54.62KB (arhivat)
Publicat de: Cosmina C.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Capitolul I. Prezentarea generala a SC. Nestle România SRL
  2. 1.1. Scurt istoric
  3. 1.2. Obiect de activiate
  4. 1.3. Organigrama companiei
  5. 1.4. Gradul de implicare în activitățile logistice
  6. Capitolul II. Analiza activităților de asigurare și distribuție
  7. 2.1 Prezentarea principalelor categorii de resurse materiale
  8. 2.2 Tipuri și gama produselor oferite
  9. 2.3 Aria teritorială vizată
  10. 2.4.1 Canale de distributie
  11. 2.4.2 Concurența
  12. 2.5 Logistica de distribuție
  13. Capitolul 3 Concluzii și propuneri de îmbunătățire a activității logistice

Extras din proiect

1.1.Scurt istoric

Nestlé, de-a lungul dezvoltării sale istorice, de la o afacere de dimensiuni mici până la a fi liderul mondial pe piaţa produselor alimentare, a demonstrat o mare capacitate de a se adapta la mediul extern într-o continuă schimbare, fără a-şi pierde însă principiile fundamentale şi valorile de bază, atât de importante pentru succesul pe termen lung.

În 1866, în Vevey, Elveţia, Henri Nestlé, un farmacist experimentat, a creat în premieră un produs alimentar pentru sugari bazat pe cereale şi lapte, pe care l-a numit Farine Lactée Nestlé.

Într-o zi, un prieten a venit la el cu un bebeluş ce fusese născut prematur. Deoarece nu tolera nici un fel de mâncare, medicii din localitate nu i-au dat şanse de supravieţuire bebeluşului. Henri Nestlé a hrănit bebeluşul cu laptele său cu cereale şi acesta a supravieţuit. În câţiva ani noul produs s-a extins datorită cererii din aproape toată Europa.

Henri Nestlé şi-a denumit compania Societé Farine Lactée Henri Nestlé şi a folosit numele său drept logo, nume care în limba germana înseamnă " cuibuşor ", precum şi emblema familiei sale - un cuib de păsări în care mama îşi hrăneşte puiul. Acest simbol al familiei protectoare continuă să fie folosit de către companie pentru a evoca siguranţă, afecţiune, natură şi hrană.

Sub motto-ul "Good Food, Good Life", Nestlé oferă consumatorilor din toată lumea:

- Mărci de calitate şi produse însoţite de Sigiliul de Calitate Nestlé, care este vizibil pe orice ambalaj şi reprezintă un privilegiu foarte important al consumatorului - dreptul la cea mai bună calitate ;

- Hrana ce le satisface nevoia zilnică de a duce o viaţă sănătoasă şi activă ;

- Inovaţie la nivelul produselor alimentare, ce duce la o bunăstare totală, graţie cercetării şi dezvoltării ;

- Un excelent raport calitate - beneficiu - preţ ;

- Prezenţa produselor - wherever, whenever and however ("oriunde, oricând, oricum");

- Produse ce ne satisfac gusturile locale, dar care se ridică la standarde globale;

- Beneficii sociale prin participarea la activităţi şi sponsorizări locale.

Fuziuni

Nestle România, filiala locală a celui mai mare producator din industria alimentară mondială, se declară a fi mereu în căutarea unor noi parteneri de afaceri, fie prin achiziţii, fie prin proiecte de tip greenfield, în condiţiile în care intrarea României în Uniunea Europeană a deschis piaţa de profil către noi jucători de talie mondială, cu experienţă pe pieţele emergente.

- Sfârşitul celui de-al doilea război mondial a fost începutul unei dinamice faze pentru Nestle datorită dezvoltării accelerate.

- În 1947, s-a realizat fuziunea cu condimentele şi supele Maggi. Crosse & Blackwell au urmat în 1950, apoi Findus (1963), Libby’s (1971) şi Stouffer (1973). Diversificarea a venit cu acţionariatul în L’oreal în 1974.

- În 1984, Nestle a îmbunătăţit ultima linie. Compania a lansat o noua rundă de achiziţii, cum ar fi cea de de hrană americană Carnation şi dulciurile britanice ale companiei Rowntree Mackintosh,în 1988, care a dus la brandul Willy Wonka.

Prima jumatate a anilior 90, a fost favorabilă pentru Nestle: bariere de comerţ eliminate şi piata mondială se dezvoltă. Din 1996, achiziţiile lor au cuprins San Pellegrino(1997), Spillers Petfoods (1998) şi Ralston Purina (2002). Au două mari achiziţii în America de Nord, născute în 2002: în iunie, Nestle fuzionând cu Dreyers şi în august o cumpărare de 6 bilioane dolari a fost anunţată de Chef America , Inc.

- 2000 - Nestlé Romînia a achiziţionat întregul pachet de acţiuni al companiei Joe IBC, lider pe piaţa românească la producţia de napolitane, se arată într-un comunicat al agenţiei de PR Momentum. Fondată în 1994, în Timişoara, Joe IBC deţine o capacitate de producţie modernă, beneficiind de o reţea de distribuţie la nivelul întregii ţări.

- 2005 - În decembrie 2005, Nestle a cumpărat compania Delta Ice Cream pentru 240 Milioane euro. În ianuarie 2006, ei au primit dreptul de proprietate al Dreyer’s, asa incat devenind cel mai mare producator de îngheţată cu 17,5% din cota de piaţă.

- 2007 - Mâncarea sănătoasă a împiedicat o alianţă între cele două companii, anunţă "The Wall Street Journal". PepsiCo Inc., producătorul snackurilor Doritos şi al băuturilor carbonatate Pepsi-Cola, a încercat, la sfârşitul primăverii, să încheie o fuziune cu renumitul producător de batoane şi cereale Nestle.

Tranzacţia nu a mai fost realizată în cele din urmă din cauza unor incompatibilităţi ce ţin atât de imagine - Nestle fiind cunoscut pentru faptul că derulează o politică de marketing ce pune accent pe sănătatea produselor -, cât şi de capitalizarea bursieră. Ambele grupuri valorează imens: 108 miliarde de dolari - americani, respectiv 150 de miliarde de dolari - elveţieni.

Potrivit unor surse apropiate potenţialei tranzacţii, primul pas a fost făcut de PepsiCo,

Preview document

Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 1
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 2
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 3
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 4
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 5
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 6
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 7
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 8
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 9
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 10
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 11
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 12
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 13
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 14
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 15
Sistemul logistic al SC. Nestle SRL - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Sistemul logistic al SC. Nestle SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Sisteme de distribuție și logistică la Nestle România SRL

Introducere În lucrarea de față este prezentată activitatea economică și logistică a firmei Nestlé România SRL. În vederea realizării proiectului...

Ai nevoie de altceva?