Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6045
Mărime: 100.91KB (arhivat)
Publicat de: Erica Cazan
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI FACULTATEA DE ECONOMIE AGROALIMENTARĂ ȘI A MEDIULUI

Cuprins

  1. S.C. LIFE CARE CORP S.R.L. 2
  2. Prezentarea companiei 2
  3. Scurt istoric 2
  4. ANALIZA SITUAȚIEI PE PIAȚĂ 4
  5. DESCRIEREA PIEȚEI PRODUSELOR ECOLOGICE 4
  6. Canale de vânzare a produselor BIO în România 5
  7. Asociații și Organizații profesionale: 5
  8. Magazine specializate 7
  9. GRUP ȚINTĂ 9
  10. CONCURENȚII 9
  11. ANALIZA SWOT 9
  12. OBIECTIVELE COMPANIEI 10
  13. PROGRAMUL DE ACȚIUNE 11
  14. PRODUSUL 11
  15. PREȚUL 15
  16. PLASAREA 15
  17. PROMOVAREA 16
  18. PLANIFICAREA ACȚIUNILOR, A BUGETULUI ȘI A TIMPULUI 17
  19. BIBLIOGRAFIE 18

Extras din proiect

S.C. LIFE CARE CORP S.R.L.

Prezentarea companiei

Compania timișoreană Life Care folosește o platformă Multi Level Marketing (MLM), cel mai complex și recompensatoriu sistem de management al unei rețele de consumatori. Fiecare cumpărătură este rasplătită pe baza unei evidențe computerizate și pe baza unei grile de bonificații predefinite.

Fiind una dintre cele mai mari rețele de networking, de 5 ani compania își păstrează poziția de lider pe piața BIO, având peste 60 de angajați, o cotă de piață constantă de aproximativ 75% și peste 45.000 de parteneri-clienți fideli. Portofoliul de produse cuprinde în prezent aproximativ 1000 de articole sănătoase pentru întreaga familie, portofoliu ce se largește odata cu fiecare nou catalog.

Life Care este o companie care pune preț pe calitate. Pentru a oferi servicii de calitate și produse de calitate Life Care este o companie certificată ISO 9001. În același timp este un membru activ în Asociația RODSA, având responsabilități în Comitetul Director RODSA. Misiunea Life Care este de a dezvolta o comunitate de oameni liberi, educați și informați, care să influențeze definitoriu mediul social în care trăiesc, prin calitate și viziune. Încă de la început, afacerea are la bază idei precum: susținerea unei vieți sănătoase, responsabilitatea fața de semeni și grija față de natură.

Scurt istoric

Life Care este prima companie BIO românească, care în anul 2005 a introdus în premieră națională conceptul de produs organic, oferind alternativa unor produse sănătoase și propunând un stil de viață echilibrat pentru toți cei care își doresc să trăiască în armonie cu natura. Din anul 2005 distribuie la nivel național produse cosmetice, produse de curățenie și suplimente alimentare, toate branduri cu renume

Dintre parteneriatele sale de durată amintim compania Logocos din Germania, numărul 1 mondial la categoria cosmetice bio, cu subgamele Logona si Fitne (produse certificate BDIH) sau compania Alma Win, un lider european în producția de detergenți bio (produse certificate ECOCERT).

În anul 2007 Life Care a inițiat investițiile în cercetarea și crearea primelor branduri proprii, produse ale experienței marilor producători internaționali, adaptate la cerințele locale. Astfel au luat naștere patru branduri Life Care de succes:

o Kräuter - cosmetice terapeutice cu ingrediente controlate biologic

o BIOhaus - detergenți ecologici

o Life Impulse - suplimente alimentare organice

o LifeGlam - accesorii moderne pentru corp și baie

A fost anul (2007) cu cele mai multe realizări din istoria Life Care. Compania a primit din partea presei naționale recunoașterea unanimă ca fiind “numele BIO în România”, a înregistrat o CA de peste 10 milioane de EURO și s-a mutat într-un sediu nou, dotat după standardele UE.

Tot atunci Life Care a desemnat primii ambasadori BIO, cei care timp de 6 luni vor fi imaginea catalogului Life Care și vor promova principiile Life Care: sănătate, frumusețe, recompensă. Primii care acceptă provocarea BIO sunt creatorul de moda Catalin Botezatu și vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu.

În anul 2008 Life Care inaugurează un nou sediu (Strategy Headquarter) la Frankfurt în Kastor&Pollux Center, cea mai importantă cladire de birouri din oraș.

Anul 2009 stă sub semnul pasiunii și performanței. Tripla medaliată olimpică Simona Amanar-Tabara și omul de televiziune Virgil Ianțu se alătură comunității BIO inițiate de Life Care, susținând toate acțiunile sale. De 4 ani compania își păstrează poziția de lider pe piața BIO, având o cotă de piață constantă de aproximativ 75% și peste 45.000 de parteneri-clienți fideli.

În 2010 compania începe cucerirea piețelor vecine din Europa, prima piață abordată fiind Ungaria. Creșterile spectaculoase înregistrate de la an la an, atât în ceea ce privește CA cât și numărul angajaților, se datorează în primul rând calității excepționale a produselor și serviciilor livrate, dar și apropierii față de fiecare client în parte, compania investind de-a lungul timpului în nenumărate acțiuni de educare și informare cu privire la importanța consumului de produse BIO.

Anul 2011 a fost unul de încercare atât pentru cei peste 60.000 de Parteneri, cât și pentru echipa Life Care. Într-o perioadă în care situația economică din România era instabilă și delicată, compania Life Care a reușit nu doar să-și mențină cifra de afaceri, ci chiar să înregistreze o creștere a cifrei de afaceri de 4% față de anul 2010.

Mai mult, Life Care a cunoscut o creștere a distribuției produselor și afacerii la nivel internațional, iar țări precum Ungaria, Spania sau Italia au adus noi parteneri și clienți, aceștia bucurându-se de produse de calitate, de servicii de curierat eficiente și de acces la informații în limba solicitată, atât online, cât și la linii telefonice speciale.

La sfarșitul anului 2011, întreaga comunitate Life Care a realizat că pe tot parcursul acestui an a continuat să se dezvolte, să se autoeduce și este pregătită să treacă la următorul stadiu. În toți acești aproape 7 ani, Life Care a învățat să vorbească BIO, i-a învățat pe toți cei care au ales să trăiască sănătos această limbă a sănătății și acum este gata pentru următoarea etapă a vieții BIO.

Creșterile spectaculoase înregistrate de la an la an, atât în ceea ce privește CA cât și numărul angajaților, se datorează în primul rând calității excepționale a produselor și serviciilor livrate, dar și apropierii față de fiecare client în parte, compania investind de-a lungul timpului în nenumărate acțiuni de educare și informare cu privire la importanța consumului de produse BIO. Toate acestea au făcut expansiunea peste hotare iminentă și în momentul de față activează Parteneri Life Care în Ungaria și Italia.

În 2012, Life Care este una din companiile europene lider în Industria de Vanzari Directe, orientată pe produse BIO, ce promovează intens stilul de viață activ, sănătos și prosper.

Distribuind produse exclusive și de înaltă calitate direct către clienți printr-o rețea de peste 60.000 de Parteneri independenți, Life Care oferă oricărei persoane o oportunitate unică pentru a dezvolta o afacere independentă extrem de recompensatorie în industria Vânzărilor Directe și a produselor BIO.

Preview document

Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 1
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 2
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 3
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 4
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 5
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 6
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 7
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 8
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 9
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 10
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 11
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 12
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 13
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 14
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 15
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 16
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 17
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 18
Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piața Detergenților - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Strategie de Promovare a Consumului Durabil pe Piata Detergentilor.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Marketing odorizante - piața

1. Introducere Firma GREAT SMELL a fost înfiinţată în anul 2007 fiind o societate comercială cu răspundere limitată. Departamentul de marketing...

Tehnici promoționale - Persil

HENKEL Romania, infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), are in prezent peste 600...

Marketing

Cap 1. Definirea conceptului de marketing . Probleme generale ale marketingului. Marketingul este procesul de determinare a cererii pentru un...

Analiza pieței unui produs - piața detergenților de rufe

CAPITOLUL I. PRODUSUL 1.1. Scurt istoric al detergenţilor de rufe la nivel mondial şi naţional. În această lucrare ne-am propus să analizăm piaţa...

Marketing

Introducere Acest curs are rolul de a familiariza studentii cu problematica marketingului, în contextul activitatilor derulate la nivelul...

Apariția și semnificațiile marketingului

1.1. Aparitia si evolutia marketingului 1.2. Conceptul de marketing 1.3. Semnificatiile marketingului 1.1. Aparitia si evolutia marketingului...

Ai nevoie de altceva?