Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3414
Mărime: 87.78KB (arhivat)
Publicat de: Alexia Gal
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marginean Silvia

Cuprins

  1. 1. Scurtă prezentare a companiei Philips pag. 1
  2. 2. Date despre industrie şi piaţă pag. 2
  3. 3. Modelul lui M. Porter .pag. 3
  4. 4. Avantajul competitiv pag. 6
  5. 5. Piaţa relevantă pag. 6
  6. 6. Tipul de concurenţă pag. 7
  7. 7. Concentrarea sectorului de activitate .pag. 7
  8. 8. Alianţe strategice pag. 9

Extras din proiect

1. Scurtă prezentare a companiei Philips

Royal Philips Electronics este una dintre cele mai mari companii producătoare de electronice din lume si prima din Europa.

Bazele a ceea ce a devenit una dintre cele mai mari companii producătoare de electronice din lume au fost puse în anul 1891 când Gerard Philips a înfiinţat o companie în Eindhoven, Olanda, ce producea lămpi incandescente şi alte produse electronice.

Este un lider global în producţia de televizoare color, iluminat, aparate electrice de ras şi bărbierit, echipamente medicale de monitorizat şi radiografiat şi televizoare one-chip.

Cei 166.500 de angajaţi în mai mult de 60 de ţări lucrează în domeniile iluminatului, aparate electronice, aparate electrocasnice, semiconductori şi echipamente şi sisteme medicale.

Compania s-a concentrat la început pe producţia de becuri cu filament de carbon şi rapid a devenit una dintre cele mai mari producătoare.

Reprezentanţe ale Philips au fost create în U.S.A şi Franţa înainte de al doilea război mondial, în Belgia în 1919; începând cu anii ‘20 deja Philips avea reprezentanţe pe aproape toate continentele. Philips introduce pe piaţă, în 1918, tubul medical cu radiaţii X (pentru radiografii), pentru ca apoi să se implice în primele experimente din televiziune în anul 1925. A început să producă radiouri în 1927 şi a început producţia, în U.S.A., de echipament pentru radiografii.

Ştinţa şi tehnologia au cunoscut o dezvoltare importantă în anii ’40 şi ’50, ani în care Philips a inventat capetele rotative, ce au dus la crearea maşinii electrice de bărbierit. Philips a avut deasemenea contribuţii majore în inventarea şi dezvoltarea înregistrăii audio şi video, transmisiunii şi reproducerii imaginii şi sunetului la televizoare, cercetările Philips au dus la crearea tubului TV Plumbicon ce îmbunătăţea calitatea imaginii.

Royal Philips Electronics a introdus Caseta Audio Compactă în anul 1963 şi a produs primele circuite integrate în anul 1965.

Interesantele apariţii ale noilor produse şi ale noilor idei au continuat şi în anii ’70, când cercetările Philips în domeniul iluminatului au dus la descoperirea becurilor cu consum redus de energie; alte invenţii au fost în domeniul procesării, stocării şi transmiterii de imagini, sunete şi date ce au dus la apariţia discului otic LaserVision, a compact discului şi a sistemelor de telecomunicaţii optice.

Philips a lansat Compact Discul în anul 1983, urmând ca în anul 1984 să ajungă la 100 de milioane de televizoare produse, iar în anul 1995 să ajungă la 300 de milioane de aparate electrice de bărbierit Pilshave.

Astăzi Philips se află în vârful revoluţiei digitale, introducând produse de larg consum ce ajută la îmbunătăţirea vieţii oamenilor, aşa cum de altfel o să facă de acum încolo.

SC PHILIPS ROMÂNIA SRL

Cod Unic de Identificare: RO 2593699

Nr. Registrul Comertului: J40/19792/1992

Domeniul de activitate: Comerţ cu ridicata al aparatelor electrice de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi televizoarelor

Telefon: 2032066

Fax: 0214106084

Anul înfinţării : 1992

Adresa: Str. Fabrica de Glucoză, nr. 17, Sector 2, BUCUREŞTI

2. Date despre industrie şi piaţă

România joacă unul dintre cele mai importante roluri în regiunea de Sud-Est a Europei în ceea ce priveşte recunoaşterea mărcii.

Noua promisiune a mărcii Philips – „Sense and Simplicity” – ajută compania în atingerea acestui scop. Pentru Philips România, piaţa este foarte promiţătoare, după cum indică creşterea de aproape 20% înregistrată în anul 2010.

Anul 2002 a reprezentat, pentru Philips România, punctul culminant în procesul de transformare a organizaţiei într-o companie orientată către piaţă şi focalizată pe nevoile consumatorului. Cifra de afaceri Philips în 2010 a crescut cu 20% faţă de anul 2009, pentru fiecare divizie creşterile fiind de: 30% pentru echipamentele medicale, 25% pentru produsele electrocasnice şi 70% pentru produsele electronice.

Performanţele au fost realizate pe fundalul schimbărilor organizaţionale importante ale companiei.

Cu prilejul întâlnirii, reprezentanţii Philips România au comunicat poziţia deţinută de companie în diferite sectoare ale pieţei, ca urmare a recesiunii înregistrate în anul 2009:

- În domeniul aparaturii electrocasnice şi de îngrijire personală compania deţine 59% din piaţă aparatelor de bucătărie, cota din piaţă a aspiratoarelor - 26% şi deţine 35% din piaţa fiarelor de călcat.Pe piaţa aparatelor de îngrijire personală s-a înregistrat o expansiune remarcabilă, Philips deţinând 77% din segmentul aparatelor electrice de bărbierit, 41% din cea a produselor pentru coafare (uscătoare, plăci, stylere) şi 64% din piaţa aparatelor de tuns.

- În domeniul produselor electronice, Philips este al treilea jucător important pe piaţa LCD-urilor si sistemelor Home Cinema si lider pe piaţa DVD-urilor.

- În domeniul produselor de iluminat, Philips deţine poziţia fruntaşă pe segmentul lămpilor economice şi a celor fluorescente profesionale, pe cel al aparatajelor electronice tip HF şi al corpurilor de iluminat, precum şi o cotă importantă din piaţa de iluminat spaţii de birouri şi de iluminat exterior.

Preview document

Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 1
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 2
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 3
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 4
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 5
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 6
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 7
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 8
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 9
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 10
Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Strategii Concurentiale - Studiu de Caz Philips Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de Fezabilitate - S.C. Zentiva S.A.

CAPITOLUL 1 : Rezumat Compania producatoare de produse medicamentoase a inceput activitatea in Romania din 2004, punand accent pe calitate si...

Studiu de caz - tip de concurență General Motors Company

1. PREZENTARE GENERALA General Motors a fost fondata in anul 1908 de catre W.C. Durant, care alaturi de Henry Ford au pus bazele industriei...

SC Biofarm SA

II.1. Scurt istoric şi prezentarea S.C. „Biofarm” S.A 1921 - 1936: Se pun bazele unitatii actuale prin fuzionarea mai multor firme producatoare de...

Gestionarea Imaginii Firmei McDonald’s

CAP.1. Prezentare generala a firmei McDonald’s McDonald’s este o societate cu răspundere limitată, aceasta marcă reprezentând cel mai mare şi mai...

Analiza Concurenței pe Piață

ARGUMENT Cunoaşterea consumatorilor este o condiţie extrem de necesară pentru succesul pe piaţă, dar, în condiţiile actuale, nici pe departe nu...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?