Strategii de dezvoltare a performantelor SC Farmec SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Strategii de dezvoltare a performantelor SC Farmec SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 35 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Maria Toma

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1.1. Obiectul de activitate al societatii

S.C. „ FARMEC” S.A cu sediul in localitatea Cluj-Napoca, str. H. Barbusse, nr. 16 a fost infiintata prin reoganizarea intreprinderii de produse cosmetice „FARMEC” din aceeasi localitate si care este inregistrata in Registrul Comertului la Camera de Comert si Industrie Cluj- Napoca sub nr. 12/14.1991.

Societatea este subordonata Departamentului Industiei Chimice si Petrochimice.

Conducerea societatii este asigurata de directorul general-economistul Turdean Liviu- in baza contractului de manageriat incheiat la data de 25.07.1994, ca urmare a concursului organizat conform prevederilor legale si inregistrat la Camera de Comert sub nr. 1122/0110911994.

In prima parte a anului 2002 societatea a fost cuprinsa in programul de privatizare pe anul de privatizare 2001. In acest scop s-au depus certifcate de proprietate, s-au adunat sume de la participanti. Valoarea resurselor interne( carnete si numerar) reprezinta o pondere mica in valoarea totala a capitalului social.

Capitalul social subscris la societati este de 28 232 950 000 lei si este divizat in 1 129 318 actiuni nominative in valoare de 25 000 fiecare. Actiunile societatii subscrise, integral de actionari sunt nominative si de valoare egala.

S.C. „FARMEC”S.A. a laut fiinta in anul 1945 la 1 Iunie sub denumirea de „Laborator Mal-Moss”. La inceput laboratorul avea doar 6 muncitori si producea numai apa de colonie si pudra pentru copii.

Incepand cu 31 August 1949 laboratorul isi schimba denumirea in „Intreprinderea de Produse Cosmetice- Cluj” si se trece de la productia de tip mestesugaresc, la productia industiala a articolelor cosmetice, realizandu-se diversificarea sortimentala si trecerea la produse de calitate superioara, competitive. Apar pe langa apa de colonie si pudra pentru copii si alte produse ca : creme, rujuri de buze si ulei de par.

In anul 1950 valoarea fondurilor intreprinderii de Produse Cosmetice era de 0.4 mil. lei. Incepand cu anul 1951 se fac investitii mai mari, amenajandu-se un laborator, un magazin, soproane si birouri, iar numarul de muncitori sporeste la 20.

In anul 1957 intreprinderea s-a comasat cu fabrica de uleiuri vegetale „FLACARA”, data la care devine „Fabrica de uleiuri vegetale si produse cosmetice ,,FLACARA”, avand ca obiect de activitate fabricarea de produse cosmetice si uleiuri vegetale. Incepand cu acest an s-a infiintat activitatea de fabricare a ambalajelor din bachelita si celuloid, ambalaje folosite pentru conditionarea produselor cosmetice, iar dupa doi ani respectiv in anul 1959 ia fiinta activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale.

Nomenclatorul de produse al unitatii in perioada 1959-1960 a ajuns la 50 de sortimente ponderea detinand-o cremele si lotiunile.

In anul 1964 s-a desfiintat activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale pentru ca dupa trei ani, respectiv in anul 1967 sa se puna in functiune o serie mecanizata de imbutelire a uleiului comestibil, an in care se adopta denumirea de fabrica „FLACARA” avand ca profil de activitate producerea de articole cosmetice si imbutelierea uleiului comestibil. In aceasta perioada valoarea fondurilor fixe ajunge la 13,6 milione lei.

In anul 1968 se pune in functiune actualul atelier de cosmetice I . Din acelas an, 1968, s-a inceput pentru prima oara in tara fabricarea produselor cosmetice sub forma de spray.

In 1970 profilul intreprinderii cuprinde :

- activitatea de preparare si ambalare produse cosmetice;

- activitatea de confectii matrite;

- activitatea de preparare esente si arome alimentare;

- activitatea de imbuteliere a uleiului comestibil.

In deceniul 1960-1970 sortimentatia s-a diversificat continuu, aparand noi produse dintre care amintim : crema Sanda cu biostimulatori, lotiunea si emulsia Litoral, rimel contur gene, crema Atractiv, creionul dermatograf, spray-uri, crema gerovital H3, samponul BOB etc, astfel ca in anul 1970 se produceau circa 130 de sortimente.

In anul 1971 sectia mecanizata de imbuteliere a uleiului comestibil este predata intreprinderii de Morarit si Panificatie Cluj.

Incepand cu anul 1972 s-a dezvoltat activitatea de fabricare a ambalajelor din mase plastice, unde s-au concentrat toate tehnologiile de prelucrari a maselor plastice (injectie, suflare, imprimari serii grafice, flexagrafice, fabricarea tuburi din mase plastice). Tot in acest an unitatea isi schimba denumirea in Fabrica de Produse Cosmetice FARMEC, pentru ca incepand de la 9 Aprilie 1973 ea sa devina Intreprinderea de Produse Cosmetice”FARMEC” avand ca obiect de activitate fabricarea de produse cosmetice, parfumuri, compozitii de parfumare si produse de sinteza.

Sub aceasta denumire unitatea cunoaste o dezvoltare continua astfel :

- in anul 1973 s-a pus in functiune instalatia de suflare a alcoolilor grasi si

instalatia pentru sinteza dipterexului, materii prime folosite la fabricarea sampoanelor si produselor chimico- casnice;

- in anul 1975 activitatea de fabricare a esentelor si aromelor alimentare se

cedeaza la intreprinderea „Victoria”Bucuresti;

- in anul 1978 se da in folosinta pavilionul administrativ, atelierul Mecanic dotat

cu masini de prelucrat prin aschiere moderne, atelierul Cosmetice II( spray-uri) dotat cu linii moderne de umplere si ambalare a spray-urilor, atelierul de doze cu linii moderne pentru confectionarea tuburilor de spray din aluminiu, iar in anul 1979 atelierul de produse chimico- casnice, cantina-restaurant, caminul de nefamilisti, complexul de tratamente cosmetice si magazinul de prezentare;

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de dezvoltare a performantelor SC Farmec SA.docx