Studiu de caz - Google în China

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2456
Mărime: 79.18KB (arhivat)
Publicat de: Cristina G.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Prezentarea succintă a studiului de caz

În acest studiu de caz este vorba despre compania Google. Google este un motor de căutare bine cunoscut al Internetului. Tom MacLean, directorul departamentului de afaceri internaționale de la Google dorea să extindă operațiunile și pe piața chineză. Google, cel mai popular motor de căutare al Internetului, a fost fondat de doi studenți ai facultății Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google a avut de la bun început succes pe piața financiară locală, dorindu-și din ce în ce mai mult să se extindă și pe plan global.

Google a fost criticată pentru susținerea unei țări cu regim totalitar, cunoscută pentru numeroase încălcări ale drepturilor omului. Elliot Schrage consideră că Google și-a compromis misiunea nereușind să mulțumească utilizatorii din China fără a-și încălca principiile. Legile chineze impun cenzurarea rezultatelor căutării. Pe baza a ceea ce știu astăzi și ceea ce văd în China, reprezentanții companiei cred că decizia lor de a lansa Google.cn pe lângă Google.com este una rezonabilă, mai bună pentru utilizatori chinezi și mai bună pentru Google. Autocenzura este ceva care intră în conflict profund cu principiile companiei.

Compania se confrunta cu o concurență din ce în ce mai mare din partea Microsoft, Yahoo!, și tehnologia „meta” de căutare care a combină rezultatele căutării de la alte motoare de căutare, cum ar fi Dogpile sau Mamma.

Google a adoptat motto-ul corporatist informal „Nu fi rău” și, de asemenea, a elaborat un cod de conduită etică atât pentru audiențele interne, cât și pentru cele externe. Pe lângă codul de conduită, misiunea Google „de a organiza informațiile lumii și de a leface universal accesibile și utile a fost susținută de o listă de „ 10 principii”, care constituie filosofia companiei Google și se concentrează asupra utilizatorului, ghidând majoritatea deciziilor luate.

O piață în care corporațiile americane au avut un impact considerabil a fost Internetul. Informațiile necenzurate endemice pentru internet nu au fost primite de autoritățile chineze. Funcționarii au implementat imediat diverse reguli vagi, care reglementează conduita și conținutul pe internet. Aplicarea acestor legi a fost posibilă datorită infrastructurii fizice a internetul. China „s-a crezut că are cea mai sofisticată rețea din lume pentru monitorizare și limitare a informațiilor online”.

China a adoptat o abordare în două direcții pentru a cenzura conținutul de pe internet. În primul rând, autoritățile au restricționat producerea, dezvoltarea și diseminarea conținutului necorespunzător. În al doilea rând, au fost monitorizate fluxul de conținut și transmiterea informațiilor. Conținutul „dăunător” ara asociat cu materiale despre democrație (de exemplu, libertate), culte religioase (de exemplu, Falun Gong) sau antiguvernamentale, proteste (de exemplu, Piața Tiananmen).

Aplicarea presupune utilizarea atât a cenzurii guvernamentale, cât și a autocenzurii. Este cunoscută a fi prezentă în următoarele:

- Tehnologie: poziționarea routerelor la marginea Internetului intern

- Aplicarea legii guvernamentale: 30.000 polițiști pe internet

- Corporații: cenzurarea cyber cafenelelor

- Propaganda: Știri despre jurnaliști închiși

- Persoane fizice: centrele de raportare online au încurajat cetățenii să raporteze „dăunătorii”.

- Abordări vagi, dar specifice: prezență aparent omniscientă; definitia „Material nociv” schimbată săptămânal

Pentru a eluda programul de supraveghere chinez, cetățenii chinezi cu experiență tehnică s-au bazat pe servere proxy și programe de anonimizare, deseori localizate în afara Chinei.

Google, Inc., a intrat pentru prima dată pe piața chineză la începutul anului 2000 prin crearea unei versiuni în limba chineză a paginii sale de pornire. Abordarea Google a fost menținerea limbii chineze a paginii de pornire Google.com cu orginea în SUA. În acest fel, tehnologia nu a fost supusă legilor de cenzură chineze deoarece instalațiile nu se aflau în limitele fizice ale Chinei și Google nu avea nevoie de licență de la guvernul chinez pentru a-și opera afacerea. În septembrie 2002, Google.com a fost inaccesibil timp de două săptămâni. Când a fost reinstalat, a fost lent și temperamental pentru toți utilizatorii chinezi și complet inaccesibil pentru colegiile și universitățile chineze.

Potrivit lui Elliot Schrage, vicepreședintele Google, Comunicări globale și afaceri publice, „Timpul mediu pentru a încărca o pagină web Google a fost de peste șapte ori mai lent decât pentru Baidu, principalul motor de căutare chinezesc.”

Preview document

Studiu de caz - Google în China - Pagina 1
Studiu de caz - Google în China - Pagina 2
Studiu de caz - Google în China - Pagina 3
Studiu de caz - Google în China - Pagina 4
Studiu de caz - Google în China - Pagina 5
Studiu de caz - Google în China - Pagina 6
Studiu de caz - Google în China - Pagina 7
Studiu de caz - Google în China - Pagina 8
Studiu de caz - Google în China - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Studiu de caz - Google in China.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?