Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 91 în total
Cuvinte : 34156
Mărime: 575.85KB (arhivat)
Publicat de: Claudia J.
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. INTRODUCERE 5
  2. CAPITOLUL I NECESITATEA DEZVOLTĂRII DE CĂTRE FIRMELE ROMÂNEŞTI A UNOR STRATEGII EFICIENTE PENTRU DISTRIBUŢIA BUNURILOR DE CONSUM FINAL 7
  3. 1.1. Comerţul de gros 8
  4. 1.2. Importanţa cunoaşterii de către întreprinzători – intermediar grosist (sau producător)– a condiţiilor de distribuţie în plan internaţional 11
  5. 1.3. Elaborarea unor strategii specifice la nivelul distribuţiei comerciale detailiste 15
  6. CAPITOLUL II 23
  7. 2.1 Delimitări teoretice. Conţinut şi semnificaţie 23
  8. 2.2. Pieţele de gros agroalimentare în Uniunea Europeană 26
  9. 2.3 Piaţa de gros din România 34
  10. CAPITOLUL III ORGANIZAREA COMERŢULUI 41
  11. 3.1. COMERŢUL CU RIDICATA (COMERŢUL DE GROS) 41
  12. 3.2. Misiunea şi funcţiile comercianţilor de gros 44
  13. 3.3. Tendinţe în evoluţia comerţului cu ridicata 45
  14. 3.4. Comerţul cu amănuntul 46
  15. 3.4.1. Definiţie, funcţii, structură 46
  16. 3.4.2. Structura comerţului cu amanuntul 48
  17. 3.4.3. Comerţul fără magazine 54
  18. 3.5. Tendinţele comerţului cu amănuntul 57
  19. 3.6. Modalităţi de organizare a aparatului comercial 59
  20. 3.7. Relaţiile în cadrul pieţei (producătorii, cumpărătorii, terţe părţi) 66
  21. 3.7.1. Mentalitatea producătorului. Mentalitatea consumatorului. Fuziunea prod-consumului cu comerţul 66
  22. 3.7.2. Interacţiunea cumpărător-vânzător şi vânzarea relaţională 69
  23. 3.7.3. Probleme etice în activitatea comercială 73
  24. CAPITOLUL IV STUDIU DE CAZ PRIVIND ACTIVITATEA DE MARKETING LA S.C. SAFF TRADING S.R.L. 79
  25. 4.1. Denumirea si obiectul de activitate al firmei de servicii 79
  26. 4.2. Istoricul firmei 79
  27. 4.3. Descrierea activitatii curente 80
  28. 4.4. Analiza infuentei mediului extern asupra activitatii firmei 81
  29. 4.4.1. Clientii firmei 81
  30. 4.4.2. Valoarea pe care firma o ofera clientului este punctul de pornire al strategiei 81
  31. 4.4.3. Valoarea pe care firma o ofera clientului este punctul de pornire al strategiei 83
  32. 4.5. Analiza influentei mediului intern al activitatii firmei de servicii 83
  33. 4.5.1. Localizare şi suprafaţă 83
  34. 4.5.2. Resurse logistice 83
  35. 4.5.3. Resurse umane 83
  36. 4.6. Politica de produs a firmei de servicii 85
  37. 4.6.1. Prezentarea produselor 85
  38. 4.6.2. Gradul de standardizare/personalizare 86
  39. 4.6.3. Raportul elemente tangibile – elemente intangibile in structura ofertei de servicii 87
  40. 4.6.4. Obiectivele calitatii 87
  41. 4.7. Politica de pret a firmei de servicii 87
  42. 4.8. Politica de distributie a firmei de servicii 88
  43. 4.9. Politica de promovare a firmei de servicii 90
  44. 4.10. Cocluzii si propuneri 91
  45. BIBLIOGRAFIE 92

Extras din proiect

INTRODUCERE

Comerţul de gros este influenţat direct sau indirect de o serie de tendinţe din economia mondială, cum ar fi: globalizarea cererii şi a ofertei; dinamizarea şi diferenţierea comportamentului consumatorului ca urmare a lărgirii orizontului (prin călătorii, comunicaţii) şi a individualizării cerinţelor, procesul de selecţie devenind din ce în ce mai important, angrosiştii reacţionând, printre altele, prin lărgirea gamei de mărfuri oferite; dezvoltarea tehnologică, inovaţiile generând crearea unor produse noi, condiţii în care angrosiştii trebuie să ţină pasul cu noile descoperiri, astfel încât să-şi aleagă în mod responsabil produsele şi să fie capabili să dea sfaturi competente clienţilor lor, tehnologia informaţională urmând să joace un rol important în logistică şi distribuţie, atât pe plan intern, cât şi internaţional.

În sistemul pieţelor agricole, piaţa de gros constituie un cadru instituţional strict organizat care asigură întâlnirea şi confruntarea "cererii şi ofertei de produse vegetale şi animale; un spaţiu amenajat pentru desfăşurarea actelor de vânzare şi cumpărare de bunuri agroalimentare, o structură de natură economică menită să faciliteze distribuţia şi comercializarea bunurilor agroalimentare” şi în cadrul căreia se formează preţurile acestor produse, în condiţii de optimizare a intereselor economice, ale tuturor participanţilor la filiera unui anumit produs agroalimentar.

Pieţele de gros, ca una dintre cele mai importante verigi ale distribuţiei, şi-au dovedit în multe ţări valabilitatea, atestând faptul că se constituie într-o formulă oportună de realizare a proceselor de distribuţie specifică filierei produselor.

Experienţa ţărilor U.E. şi nu numai, atestă semnificaţia deosebită a pieţei de gros în derularea tranzacţiilor dintre producătorii agricoli şi beneficiarii rezultatelor lor, prin intermediul lor tranzacţionându-se mari cantităţi de produse agroalimentare omogene şi la preţuri ce nu pot fi influenţate de intermediari ocazionali, care sunt eliminaţi.

Prin HG nr. 624/1993 s-a reglementat înfiinţarea şi funcţionarea în partea de sud a municipiului Bucureşti a Pieţei de Gros Bucureşti (PGB) pe baza unui Memorandum convenit cu BERD, instituţie financiară internaţională care a finanţat parţial proiectul printr-un împrumut de 25 milioane dolari.

Lucrarea este structurată în patru capitole care evidenţiază atât noţiunile pur teoretice ale pieţei en-gros cât şi o aplicaţie practică pentru a înţelege cât mai bine importanţa acestei lucrări.

Primul capitol evidenţiază noţiunile teoretice cu privire la necesitatea dezvoltării de către firmele româneşti a unor strategii eficiente pentru distribuţia bunurilor de consum final având în vedere comerţul en-gross,. importanţa cunoaşterii de către întreprinzători – intermediar grosist (sau producător)– a condiţiilor de distribuţie în plan internaţional precum şi elaborarea unor strategii specifice la nivelul distribuţiei comerciale detailiste.

Cel de-al doilea capitol evidenţiază de asemnea noţiuni teoretice dar cele cu privire la piaţa en-gros din Uniunea Europeană precum şi aspecte generale cu privire la piaţa en-gros din România.

Capitolul 3 se completează cu primele capitole şi are în vedere noţiunile teoretice privind organizarea comerţului, care se compune din comerţul cu ridicata având în vedere misiunile, funcţiile, tendinţele în evoluţiile sale , cea de-a doua partea este cea referitoare la comerţul cu amănuntul care cuprinde un ansamblul realizat de puncte teoretice cu privire la definiţie, funcţii structură, modalităţi de realizare şi relaţii ce se stabilesc în cadrul pieţei

Ultimul capitol cuprinde concepte practice aplicabile la firma S.C. SAFF TRADING S.R.L, în această parte a lucrării se are în vedere istoricul societăţii comerciale, analiza infuentei mediului extern asupra activitatii firmei, clientii firmei, valoarea pe care firma o ofera clientului este punctul de pornire al strategiei, analiza influentei mediului intern al activitatii firmei de servicii, politica de produs, preţ, distribuţie şi promovare a firmei de servicii.

La finalul lucrării sunt evidenţiate unele aspecte cu privire la concluziile si propunerile referitoare la societate analizată.

CAPITOLUL I

NECESITATEA DEZVOLTĂRII DE CĂTRE FIRMELE ROMÂNEŞTI A UNOR STRATEGII EFICIENTE PENTRU DISTRIBUŢIA BUNURILOR DE CONSUM FINAL

Ţările membre ale Uniunii Europene au depăşit faza recesiunii, iar redresarea economică simţită a generat o creştere simţitoare a volumului importurilor efectuate din toate zonele lumii. Se prognozează menţinerea acestei tendinţe cu un ritm al creşterii importurilor în UE de 3 %, ceea ce va determina pentru unele state din afara UE, ca de exemplu Cehia, Polonia şi Ungaria, majorări importante ale volumului exporturilor lor (se estimează o creştere între 20 % şi 30 %) către ţările din Uniunea Europeană.

Această conjunctură favorabilă trebuie fructificată de exportatorii din orice ţară şi în speranţa că şi firmele din România îşi vor propune, vor încerca şi vor avea succes în realizarea de exporturi în viitor, descriem mai jos o serie de aspecte pe care trebuie să le cunoască şi să le ia în considerare în pregătirea pentru export către UE.

Indiferent de cât de mult răspunde un produs cerinţelor pieţei sau cât de bine este promovat, el trebuie să fie accesibil pe piaţa ţintă la preţul pe care cumpărătorul doreşte şi poate să-l plătească.

Introducerea unui produs pe piaţă poate fi costisitoare în condiţiile în care dacă canalul de distribuţie nu este eficient. Pe plan internaţional, dezvoltarea unui canal sigur de distribuţie este una din problemele cele mai critice pentru exportatori.

Importanţa unui sector de distribuţie comercială pentru o economie sănătoasă nu trebuie subestimată. Distribuţia comercială şi activităţile pe care le implică acest sector sunt cruciale pentru reuşita oricărei afaceri. Fiind un sector format dintr-o serie de organizaţii diferite care reclamă o gamă variată de activităţi specializate, distribuţia comercială este un univers complex şi în rapidă şi continuă schimbare.

Bibliografie

Bruhn Manfred, „Orientarea spre client”, Ed.Economică, Bucureşti, 2001

Dan Crăciun, Vasile Morar, Vasile Macoviciuc, „Etica afacerilor”, Editura Paideia, Bucureşti, 2005

Costea Carmen – „Bazele administrării afacerii comerciale” Ed. All. Bucureşti, 1996

Dayan Armand – „Manuel de la distribution”, Presses Universitaires de France, Paris, 1992

Denny Richard, „Succesul în vânzări”, Ed. All Beck, Bucureşti, 2003

Donaldson Bill, „Managementul vânzărilor”, Ed.Codecs, Bucureşti, 2001

Kerbalek I. (coordonator) – „Economia întreprinderii”, Editura Forum , Bucureşti 1999

Kotler Philip, „Managementul marketingului”, Ed.Teora, Bucureşti,1997

Kotler Philip, „Principiile marketingului”, Ed.Teora, Bucureşti, 1999

Valerica Olteanu – « Marketingul serviciilor », Editura Uranus, Bucuresti 2002

Patriche Dumitru – „Politici, programe, tehnici şi operaţiuni de comerţ”, Editura Economică, Bucureşti 2003

Purcărea Theodor, „Management comercial”, Ed. Expert, Bucureşti, 1994

Quain Bill, „Comerţ – avantajele vânzării în reţea”, Ed.Curtea Veche, Bucureşti, 2002

Ristea Ana Lucia, Tudose C., Ioan Franc V., „Tehnologie comercială”, Ed.Expert, Bucureşti, 1995

R.T.De Goerge, „Business Ethics”, 3 rd Ed., Macmillan, New York, 1990

Solomon, C. Robert, Morality and the Good Life, New York, McGraw – Hill

Vigny Jacques, „Distribution – Structures et Pratique”, 3-eme edition, Ed.Dalloz, Paris, 2003

Vişean Mirela, Săseanu Andreea – „Economia întreprinderii – concepte, resurse, strategii”, Editura Bren, Bucureşti 2004

Ziglar Zig, „Arta vânzării”, Ed.Amaltea, Bucureşti, 2002

www.mimmc.ro - Ghidul tânărului întreprinzător, pag. 47

Preview document

Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 1
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 2
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 3
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 4
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 5
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 6
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 7
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 8
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 9
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 10
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 11
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 12
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 13
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 14
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 15
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 16
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 17
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 18
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 19
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 20
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 21
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 22
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 23
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 24
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 25
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 26
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 27
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 28
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 29
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 30
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 31
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 32
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 33
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 34
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 35
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 36
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 37
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 38
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 39
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 40
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 41
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 42
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 43
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 44
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 45
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 46
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 47
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 48
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 49
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 50
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 51
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 52
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 53
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 54
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 55
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 56
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 57
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 58
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 59
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 60
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 61
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 62
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 63
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 64
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 65
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 66
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 67
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 68
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 69
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 70
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 71
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 72
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 73
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 74
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 75
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 76
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 77
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 78
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 79
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 80
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 81
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 82
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 83
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 84
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 85
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 86
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 87
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 88
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 89
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 90
Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL - Pagina 91

Conținut arhivă zip

  • cuprins.doc
  • Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza rentabilității la nivelul S.C. LC Info S.A. Brașov

Legătura financiară a activităţii intreprinderii, mai precis compartimentul financiar trebuie să exercite influenţe favorabile în mecanismele de...

Diagnosticul global al S.C. Confex S.R.L.

In sens larg, analiza diagnostic este o metoda generala de cunoaştere, investigare si acţiune, având obiective precise, de la finalitatea de...

Analiza categoriilor de prețuri în contextul liberei concurențe

Rolul fundamental în mecanismul economiei de schimb şi al liberei iniţiative îl joacă preţurile. Deciziile membrilor societăţii din economia de...

Impozite și Taxe Locale la Primăria Municipiului Galați

CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND IMPOZITELE SI TAXELE LOCALE I.1. Continutul si structura veniturilor bugetelor locale Bugetele locale...

Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA

ARGUMENT Planul de afaceri este rezultatul unei activitati utile de-alungul procesului de concepere si dezvoltare a proceselor noi si inventive....

Piața și Distribuția Producției de Legume la SC Matcoser SRL Matca

CAPITOLUL 1. FUNDAMENTE TEORETICE ALE COMPORTAMENTULUI PRODUCĂTORULUI Obiectivele fundamentale ale producătorului dirijează comportamentul...

Dezvoltarea Spațiului Rural cu Ajutorul Activităților Alternative

Introducere Structura, intenţiile şi scopul acestei lucrări sunt axate pe analiza şi cercetarea problemelor actuale şi de perspectivă, în ceea ce...

Prețul - element hotărâtor

INTRODUCERE Prețul este expresia bănească a valorii mărfurilor și serviciilor care fac obiectul schimbului și constituie o categorie economică,el...

Ai nevoie de altceva?