Studiu de caz privind aprobarea unui credit

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de caz privind aprobarea unui credit.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

1. Tipul creditului solicitat

Domnul VASILE IFTIME, domiciliat în localitatea ADJUD, strada Oituz, nr. 12, bl. A4. Sc.B, apt, jud. Vrancea, dorește de la Banca BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE, sucursala ADJUD, un credit (cu asigurare) de nevoi personale in valoare de 7.600 lei (RON) contractat pe o durata de 1 an (12 luni).

Veniturile din acest credit se vor incasa (la cerea clientului) din contul clientului deschis anterior la Banca BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE. Pentru aceasta domnul Popescu va deschide in prealabil un cont la Banca BRD (pentru care va plăti un comision).

Valoarea dobânzii creditului ‘Expresso’ este de 7.4% iar valoarea dobânzii anuale efective (DAE) este de 22,82%, cu o rata lunara a creditului de 691,03 lei (RON), suma totala de plătit (costul total al creditului) este de 8.506,02 lei (RON). Costul asigurării este inclus in costul total al creditului și este de 0,09% / lună. Variația indicelui de referința, precum si fluctuația veniturilor pot sa influențeze posibilitatea de a plați ratele la credit sau suma totala de plata.

2. Acte necesare

Pentru accesarea acestui credit, clientul trebuie sa prezinte la banca următoarele acte:

a) Acte identitate(solicitant, soț/soție/codebitori),

b) Cerere de credit, depusa la sediul băncii sau online;

Daca se realizează (de către client) venituri care (care conform legii nu sunt raportate la ANAF), clientul este rugat sa solicite in unitățile băncii informații despre documentația de venit necesara.

c) Acord de consultare si prelucrare a informațiilor din bazele de date ANAF (ridicat, completat si depus de către client, la sediul băncii);

3. Condițiile de obținere a creditului

Pentru ca acest client sa obțină creditul solicitat, trebuie sa:

- să posede venituri care au caracter permanent (salarii, pensii, chirii, dividende, alte venituri recurente): clientul are un salariu de 4.500 lei/luna;

- să nu posede restante active sau debite neachitate la scadenta: clientul nu are;

- să se încadreze din punct de vedere al scoring-ului băncii: clientul se încadrează;

-vârsta de maxim 65 de ani la sfârșitul perioadei de creditare (mai puțin daca are venituri din pensii unde vârsta este de maxim 70 de ani la sfârșitul perioadei de creditare): clientul are vârsta de 50 ani.

- sa ai cetățenie romana.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz privind aprobarea unui credit.pdf

Bibliografie

[1] https://www.brd.ro/persoane-fizice/credite/credite-personale/creditul-expresso#
[2] Ordinul B.N.R. nr. 27 / 2010 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară, aplicabile instituțiilor de credit
(Publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 890 din 30 decembrie 2010) (Text în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012)
[3] Ordinul BNR nr.8/2017 privind modificarea și completarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară, aplicabile instituțiilor de credit, aprobate prin Ordinul Băncii Naționale a României nr.27/2010 (în vigoare de la 1 ian. 2018)