Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 52 în total
Cuvinte : 15816
Mărime: 314.18KB (arhivat)
Publicat de: Octavia Toma
Puncte necesare: 11

Extras din proiect

INTRODUCERE

O data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana piata logistica s-a dezvoltat foarte mult. Anularea barierelor vamale si extinderea pietei unice europene a avut un efect de transformare asupra pietei logistice, in sensul extinderii acesteia. Pietele logistice expres sau prin contract au investit foarte mult in noi spatii, fie pe seama unor clienti multinationali deja existenti, fie prin dezvoltarea speculativa a propriilor operatiuni. In aceste conditii firmele din Romania trebuie sa se alinieze la standardele impuse de intrarea pe piata a unor concurenti puternici ale caror obiective sunt de a introduce produse si servicii noi.

Pornind de la aceste ipoteze, ne propunem sa implementam constructia unui depozit logistic pentru o firma de transport din judetul Giurgiu.

Pentru a realiza acest lucru intr-un mod eficient, vom analiza situatia actuala a firmei, vom calcula capacitatea sa de finantare pentru a determina valoarea maxima a investitiei. Se face o previziune a situatiei financiare a firmei fara a face proiectul investitional pentru a determina evolutia firmei in viitor si necesitatea acesteia de a realiza o schimbare.

Se analizeaza structura investitiei pentru a se determina costul exact al acesteia, precum si viitoarele castiguri ce vor deriva din ea, in folosul firmei. De asemenea se vor face analiza de scenarii, analiza Monte Carlo, de senzitivitate si arborele de decizie.

La final, vom previziona situatia firmei pe 10 ani, incluzand in calcule si aportul investitiei.

Diagnostic juridic

Firma SC X SRL este infiintata in anul 2004, pe baza legii nr 31/1990, art.4 privind societatile comerciale, inregistrata la Registrul Comertului in Judetul Giurgiu, desfasurandu-si activitatea respectand toate prevederile legii. Obiectul activitatii mentionat in actul constitutiv este furnizarea serviciilor de transport marfa pe plan intern si international.

Forma de organizare a societatii este cea cu raspundere limitata, raspunderea asociatilor fiind limitata la partile sociale. Asociatii sunt in numar de doi, cu parti egale in firma (50%), participand activ in desfasurarea activitatii firmei, unul avand functia de director economic si unul fiind administrator. Din acest punct de vedere, firma este mai putin sigura pentru creditori datorita raspunderii limitate, debitele fiind garantate intr-o anumita limita.

Pe de alta parte, capitalul social al firmei este de 1.000 RON in prezent, fiind majorat in anul 2005 de la 200 RON, suma ce a fost necesara la constituirea firmei conform prevederilor legale in vigoare cu privire la societatile comerciale cu raspundere limitata. Capitalul a fost aportat de cei doi asociati, la constituirea firmei si varsat in intregime.

Registrele societatii sunt cele cerute de lege si evidentele sunt tinute in bune conditii, inregistrarile fiind facute cu regularitate si in conformitate cu normele legale in vigoare. Contabilitatea este tinuta de o persoana specializata angajata cu o norma de 4 ore.

Societatea economica nu detine alte active fixe in afara de masinile utilizate in activitatea curenta, sediul firmei fiind inchiriat. Firma nu a contractat credite inca, in afara de o linie de credit realizata in 2006, avand o relatie buna cu BRD – sucursala Giurgiu la care are si contul curent deschis.

Contractele realizate de firma cu furnizorii si clientii sai sunt ferme si realizate conform prevederilor legale in vigoare.

Cu privire la angajati, cu fiecare dintre acestia s-a incheiat un contract individual de munca in care sunt prevazute drepturile si obligatiile fiecarui angajat. Pana in prezent firma si-a onorat toate obligatiile fata de angajati prevazute in contractele de munca si nu au existat litigii sau contestatii inregistrate la instantele judecatoresti intre angajati si administratie.

Din punct de vedere fiscal, firma si-a achitat toate datoriile la timp, nu s-au inregistrat penalitati sau majorari. In perioada analizata (2004-2006) firma este platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, incadrandu-se in limitele prevazute de lege (realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta in proportie mai mare de 50% din veniturile totale; are intre 1 si 9 angajati inclusiv, are o cifra de afaceri mai mica de 100.000 euro; capitalul este detinut de persoane, altele decat statul sau institutiile publice). Cu toate acestea, in anul 2006 nu mai respecta conditiile impuse (cea privitoare la cifra de afaceri) si, conform legii, incepand cu 2007 va deveni platitoare de impozit pe profit (16%), detaliu luat in considerare in cadrul previziunii realizate in continuare.

In urma analizei SWOT putem concluziona ca firma are o structura buna din punct de vedere juridic, mai ales ca si-a respectat toate obligatiile ce ii revin. Singura limitare care ar putea exista este aceea ca raspunderea limitata a asociatilor s-ar putea sa departeze creditorii.

Diagnostic comercial

Diagnosticul comercial este o radiografie facuta firmei prin care se identifica piata de aprovizionare si de desfacere a activitatii desfasurate, accentul cazand pe clienti, produse sau servicii oferite, materiale folosite, metode de promovar, concurenta si altele.

Astfel de diagnoza fost efectuata companiei de transport X SRL, cu sediul social in judetul Giurgiu. Activitatea principala a companiei este transportul de marfa la nivel local si la nivel international, canalizat pe transportul de marfa spre si dinspre Bulgaria, desi, in perioada analizata firma a incercat sa implementeze si un sistem de curierat rapid, insa a renuntat din cauza unor disensiuni cu clientii sai.

In urma analizei situatiei clientilor, X SRL are in portofoliu companii cu care desfasoara afaceri pe baza unui contract, fara intermediari. Compania prefera contactul direct cu clientul, in urma cauia poate stabili detalii concludente privind incarcarea, transportul, livrarea, modalitatea de plata si alte detalii specifice fiecarui transport. Acest lucru ajuta si la fidelizarea clientilor, un detaliu extrem de important pentru o firma in plina dezvoltare. Contactul direct cu clientul creste increderea acestuia in firma. Exista totusi cazuri in care apar clienti prin intermediari, de multe ori prin Bursa de Transporturi (piata cererilor si ofertelor din domeniul transportului de marfa). Aceasta metoda este folosita in cazul in care firma transporta marfa pe o distanta mare si pentru a se minimiza costurile aceasta cauta prin intermediul Bursei de Transporturi o cursa avantajoasa. Intermedierea este folosita cand clientul este necunoscut si asigura oarecum firma ca va fi platita si ca respectivul client este serios.

De exemplu, daca firma transporta ceva la Cluj, distanta fiind prea mare, se cauta o cursa de legatura care sa le minimizeze costurile, in principiu catre Giurgiu sau chiar Bucuresti. Astfel, soferii sunt in permanenta ocupati, iar activitatea este mult eficientizata.

Majoritatea clientilor cu care compania colaboreaza sunt persoane juridice din zona Giurgiu si Bucuresti, printre ei aflandu-se si persoane juridice din Bulgaria.

Odata cu aderarea celor doua tari la Uniunea Europeana, volumul marfurilor transportate intre cele doua tari, Romania si Bulgaria, a crescut considerabil. Ca rezultat cifra de afaceri crescand substantial de la an la an. Perspectiva construirii culoarului 4 de transport – paneuropean va influenta pozitiv domeniul trasnportului de marfa din zona Giurgiu. De asemenea, cu siguranta se vor infiinta si alte firme de transport in zona, deci, X SRL are un avantaj semnificativ in zona.

Preview document

Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 1
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 2
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 3
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 4
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 5
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 6
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 7
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 8
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 9
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 10
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 11
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 12
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 13
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 14
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 15
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 16
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 17
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 18
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 19
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 20
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 21
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 22
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 23
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 24
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 25
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 26
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 27
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 28
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 29
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 30
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 31
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 32
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 33
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 34
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 35
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 36
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 37
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 38
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 39
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 40
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 41
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 42
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 43
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 44
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 45
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 46
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 47
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 48
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 49
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 50
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 51
Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - Pagina 52

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate al unui Proiect de Investitii.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de Fezabilitate Pentru o Idee de Afacere

I. Descrierea afacerii Descrierea generală a afacerii Dacă ar fi să definim acest cuvânt conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române Clubul...

Plan de afaceri - Riga Pan

INTRODUCERE Dezvoltarea economică este recunoscută ca fiind o activitate importantă, dacă nu cea mai importantă, pentru toate comunităţiile...

Structura Orientativă a Studiului de Fezabilitate a unei Idei de Afaceri

I.Descrierea generală a afacerii I.1.Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre Afacerea care este dorită a fi iniţiată va fi în domeniul...

Raport practică - SC Siretul Pascani SA

RAPORT PRACTICA 1. Cunoasterea firmei si a sectorului de activitate Infiintata in anul 1973 sub denumirea de Intreprinderea de Tricotaje si...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Managementul Investițiilor la SC IMSAT SA

Notiune de investitie, într-o acceptiune larga, este sinonima cu: alocare, plasare, dotare, iar într-un sens mai restrâns (financiar-contabil)...

Senzori de gaz pe bază de ZnO

Rezumat Detecția gazelor este o necesitate curentă pentru multe aplicații de uz casnic sau industrial. Există o plajă destul de variată de soluții...

Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții finanțat pe baza unui credit furnizor

Rolul investitiilor in economia de piata si evolutia acestora in ultimii ani Economia Romaniei a parcurs mai mult de noua ani de tranzitie de la...

Studiu de fezabilitate - reabilitarea sistemului de încălzire și condiționare la hală prelucrări metalice - SC Electroaparataj SA

REZUMAT: In ultimii ani tot mai multe companii publice si private din Romania, s-au aratat a fi interesate de a se alia in lupta impotriva...

Pregătirea unui studiu de fezabilitate în vederea unui proiect de investiții

INTRODUCERE Obiectivul acestei lucrări de diplomă este de a trata într-o manieră profesională importanţa investiţiilor in contextual dezvoltării...

Hotel Swick Predeal

I.1.Descriere statiune: La 1030 m altitudine, Predealul este cel mai inalt oras din Romania. Zona este incredibila, fiind situata intre Masivul...

Managmentul proiectelor

1. INFORMAŢII DESPRE PARTILE IMPLICATE IN PROIECT A. Date despre organizaţia promotoare Numele organizaţiei: S.C Clauss Furniture S.R.L Tip...

Studiu de fezabilitate al unui proiect de investiții - SC Dacotrans Internațional SRL

S.C. DACOTRANS INTERNATIONAL S.R.L I. INFORMATII GENERALE S.C. DACOTRANS INTERNATIONAL S.R.L. Bucuresti oferta asistenta in organizarea si...

Ai nevoie de altceva?