Studiu de Fezabilitate - For You

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de Fezabilitate - For You.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nestian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

I. Descrierea generală a afacerii
I. 1 Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre
I. 2 Descrierea generală a serviciilor
II. Descrierea detaliată a serviciilor
II. 1 Stadiul de elaborare
II. 2 Puncte tari şi puncte slabe
III. Evaluarea preliminară a pieţei (fezabilitate marketing)
III. 1 Mărimea şi tendinţele pieţei
III. 2 Evaluarea concurenţei
III. 3 Tactici de marketing
IV. Evaluarea procesului de producţie (fezabilitate tehnică)
IV. 1 Modalităţi de prestare a serviciului
V. Evaluarea factorului uman
V. 1 Fondatorii firmei
V. 2 Cerinţe manageriale necesare şi responsabilităţile managerilor
V. 3 Planificarea resurselor umane
VI. Evaluarea financiară
VI. 1 Estimarea fondurilor necesare
VI. 2 Estimarea surselor posibile de finanţare
VI. 3 Tehnici de analiză financiară
VII. Riscuri şi probleme majore
Bibliografie

Extras din document

I. Descrierea generală a afacerii

I. 1 Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre

Firma „For You” este o firmă de servicii care doreşte să promoveze pe piaţă serviciul de plasament de baby-sitter, adresându-se familiilor cu posibilităţi materiale şi care acordă un timp mai mare serviciului (acolo unde lucrează).

• Obiectul de activitate îl reprezintă îngrijirea copiilor ai căror părinţi au timp puţin pentru a avea grijă de copii lor ;

• Misiunea firmei este de acoperi piaţa Iaşului mai întâi, apoi dacă vom reuşi ne vom extinde şi în alte oraşe ale judeţului Iaşi şi nu numai.

Clădirea în care se află sediul firmei este o casă particulară, amplasată pe strada Lascăr Catargi nr 27,având la dispoziţie parterul unde sunt situate: birou şef, o sală de curs, cabinet psihologie etc.

Oferă cursuri pentru personal ca:

• Cursuri de specializare privind îngrijirea copiilor preşcolari;

• Cursuri de psihologia copilului;

• Cursuri de pedagogie.

Datorită faptului că serviciile de acest gen posedă mai multe caracteristici de observare şi de credibilitate, consumatorii percep un risc mai mare în achiziţionarea lor. Acest lucru generează o serie de consecinţe:

• Prima constă în aceea că în general consumatorii de servicii se bizuie mai mult pe comunicaţiile orale, decât pe publicitatea serviciului prestat de firmă;

• A doua consecinţă o constituie faptul că ei se bazează foarte mult pe informaţiile legate de preţul, personalul şi elementele materiale ale prestaţiei, atunci când trebuie să aprecieze calitatea acestuia;

• A treia consecinţă o reprezintă fidelitatea de care dă dovadă consumatorul fată de prestatorul serviciului, din momentul în care se declară satisfăcut de prestaţie.

I.2 Descrierea generală a serviciilor

Serviciile oferite de firmă sunt:

1. programe de educare-informare pentru viitoarele mămici;

2. îngrijirea copiilor între 0-6 ani;

3. asistenţă psihologică pentru copii preşcolari.

Firma „For You” asigură un personal calificat întrucât organizează cursuri de pregătire gratuite pentru viitorii colaboratori care să le permită îndeplinirea „meseriei” cu mult profesionalism şi în urma cărora vor primi un certificat care atestă urmarea unor astfel de cursuri. Apoi se încheie un contract prin care cursanţi se angajează să colaboreze cu firma pe o perioadă de 3 ani, timp în care aceştia vor sta la dispoziţia firmei şi vor răspunde solicitărilor care le vor fi adresate.

De asemenea, ei vor putea fi angajaţi ocazional (zi, week-end) sau pe o perioadă mai mare (lună, un trimestru sau chiar un an) sau permanent (mai mulţi ani).

Plata serviciilor efectuate de aceştia va fi în valoare de 155$ lunar la cursul zilei. Această sumă este achitată de beneficiarul serviciilor în contul firmei din care 30% reprezintă comisionul firmei. Astfel firma îşi asigură necesarul de forţă de muncă calificată, precum şi un profit din care o parte este reinvestit în vederea extinderii firmei.

II. Descrierea detaliată a serviciilor (fezabilitatea serviciilor)

II. 1 Stadiul de elaborare

Serviciile oferite de firma „For You” se află în stare incipientă. Odată cu dezvoltarea economiei de piaţă, mentalitatea omului de afaceri român cu privire la valorificarea cât mai eficientă a timpului suferă modificări esenţiale. Astfel, timpul devine bani şi din ce în ce mai preţios pentru cei care doresc să-şi asigure succesul în afaceri. Şi o firmă care se gândeşte la timpul unui întreprinzător devine un asociat indispensabil, mai ales într-un domeniu care nu poate fi neglijat: grija pentru familie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Fezabilitate - For You.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA „AL. I. CUZA” IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR