Studiu De Fezabilitate - Gradinita Particulara Micul Strumpf

Imagine preview
(7/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu De Fezabilitate - Gradinita Particulara Micul Strumpf.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andrei Florin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Descrierea generala a afacerii..3
1.1. Descrierea afacerii în care se doreste sa se intre..3
1.2. Descrierea generala a serviciilor..3
2.Descrierea detaliata a serviciilor(fezabilitatea serviciilor)..4
2.1.Stadiul de elaborare..4
2.2.Fotografii si specificatii aferente4
2.3.Puncte tari si slabe..10
3.Evaluarea preliminara a pietei (fezabilitatea de marketing)..10
3.1.Marimea si tendintele pietei..10
3.2.Deternimarea cotei de piata..12
3.3.Evaluarea concurentei.12
3.4.Tactici de marketing.14
4.Evaluarea procesului de productie (fezabilitatea tehnica).15
4.1.Modalitati de prestare a serviciului.15
5.Evaluarea factorului uman(fezabilitatea factorului uman)..15
5.1.Fondatorii firmei, pregatirea si experienta lor..15
5.2.Situatia principalelor calificari necesare16
5.3.Cerintele manageriale necesare si responsabilitatile managerilor.17
5.4.Relatiile organizationale si potentialul de dezvoltare organizationala..17
6.Evaluarea financiara (fezabilitatea financiara)18
6.1.Estimarea marimii fondurilor necesare..18
6.2.Compararea alternativa cumpararii unei afaceri.18
6.3.Estimarea surselor posibile de finantare..19
7.Riscuri si probleme majore..20

Extras din document

Gradinita „Micul Strumpf” este o firma de servicii care doreste sa promoveze pe piata servicii de educatie prescolara, adresându-se familiilor cu posibilitati materiale medii si care acorda un timp mai mare serviciului (carierei).

Obiectul de activitate îl reprezinta îngrijirea si educarea copiilor de varsta prescolara, în vederea dezvoltarii armonioase a personalitatii acestora si pregatirea lor pentru urmatoarele etape ale vietii.

Gradinita îsi stabileste ca misiune acoperirea unei nise de piata în zona Nicolina din orasul Iasi, unde nu exista institutii care sa ofere astfel de servicii;în viitor firma are ca obiectiv extinderea activitatii si în alte zone ale Iasiului unde se va manifesta o cerere mai mare de astfel de servicii.

Sediul firmei este amplasat pe strada Nicolina nr.4; cladirea este proprietate particulara fiind construita pe doua niveluri:la parter sunt situate biroul administrativ, sala de sport, sala de mese, bucataria, grupul sanitar, spatiul interior de joaca, iar la etajul 1 se afla cabinetul medical, camerele de dormit si salile de curs.

1.2.Descrierea generala a serviciilor

Serviciile de acest gen poseda mai multe caracteristici de observare si de credibilitate, de aceea consumatorii percep un risc mai mare în luare deciziei potrivite. Astfel a fost observat compotamentul consumatorilor fata de aceste servicii:

- în general consumatorii de servicii pun pret mai mult pe comunicatiile orale(cunostinte, colegi,rude,etc.), decât pe publicitatea serviciului prestat de firma;

- consumatorii se bazeaza foarte mult pe informatiile legate de pretul, personalul si elementele materiale ale prestatiei, atunci când trebuie sa aprecieze calitatea acestuia;

- din momentul în care se declara satisfacut de prestatie, consumatorul da dovada de fidelitate fata de prestatorul serviciului.

Primul pas spre înfiintarea gradinitei a fost realizarea unei cercetari de piata pentru a afla parerile consumatorilor potentiali despre serviciul propus. Astfel, rezultatele sondajului arata ca o asemenea institutie de educare a copiilor este necesara în zona Nicolina, întrucat cea mai apropiata gradinita se afla la o distanta mult prea mare. În acelasi timp, parintii sunt de parere ca educatia copiilor lor este foarte importanta chiar de la o varsta frageda, de aceea sunt dispusi sa apeleze la serviciile noastre.

Ceea ce i-ar determina pe parinti sa aleaga serviciile gradinitei „Micul Strumpf” este faptul ca oferta contine un numar de servicii considerabil la un pret avantajos, personalul care se ocupa de copii este calificat. În timpul programului, copii au posibilitatea de a-si dezvolta imaginatia, creativitatea, spiritul de observatie prin participarea la diferite jocuri si activitati atractive, precum si de a învata o limba straina sau doua, în functie de alegerea parintilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu De Fezabilitate - Gradinita Particulara Micul Strumpf.doc

Alte informatii

studiu de fezabilitate