Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri)

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2235
Mărime: 728.07KB (arhivat)
Publicat de: Cheery L.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. Descrierea generală a afacerii

a. Descrierea afacerii în care se dorește să se intre

Afacerea pe care ne dorim să o înființăm este o sală de jocuri Virtual Reality denumită VR Arcade al cărei domeniu de activitate va avea codul CAEN 9329( Alte activități recreative). Locația acesteia va fi în Municipiul Iași pe Bulevardul Carol I.

b. Descrierea generală a produselor/serviciilor ce se vor vinde

Scopul acestui business este de a oferi diferitelor categorii de persoane un spațiu de relaxare și de evadare a vieții de zi cu zi într-o lume plină de experiențe, precum și băuturi răcoritoare care să însoțească aceste activități recreative, toate aceste servicii fiind de calitate înaltă și la prețuri medii.

Sala de jocuri este o locație ideală atât pentru adolescenții care nu își permit să achiziționeze jocurile și echipamentele, cât și pentru restul categoriilor de persoane precum studenții și adulții în căutare de ceva diferit de uzualele jocuri de fotbal. De asemenea, cu ajutorul echipamentelor VR ce oferă o experiență cât mai realistă asupra acestor jocuri, utilizatorii pot evada realitatea cotidiană.

c. Utilizări eventuale ale produsului

Această tehnologie a fost tot mai mult utilizată în contextul tratamentului de sănătate mentală, precum și în cadrul unor cercetări clinice.VR s-a dovedit a fi eficace în tratamentul psihiatric, mai ales al tulburărilor de anxietate, deoarece oferă posibilitatea experimentării sentimentului, precum și a scufundării în mediul temut.

De asemenea, spațiul nostru cu echipamente VR poate fi utilizat de către agențiile de turism pentru a le oferi potențialilor clienți un preview asupra atracțiilor turistice, precum și pentru vizionarea filmelor.

d. Motive pentru care clienții vor cumpăra produsul/serviciul

Conform studiilor realizate, interesul principal al segmentului nostru țintă este axat pe calitatea echipamentelor și produselor, precum și a asistenței oferite, în concordanță cu o atmosfera placută și cu prețuri moderate. Considerăm că putem oferi produse la un preț mediu fără a sacrifica astfel calitatea acestora sau calitatea serviciilor de asistență oferite. Prin oferirea unor servicii de calitate vom fideliza clientela, astfel prin tratarea acestora cu seriozitate și respect ne vom asigura că aceștia vor reveni. Prin organizarea unor evenimente periodice vom atrage cât mai mulți clienți atât ai concurenței, cât și persoane care încearcă pentru prima dată echipamentele VR.

e. Părerile câtorva consumatori despre produsul/serviciul propus

Am încercat să propunem unor potențiali clienți serviciile noastre pentru a primi un feedback atât cu eventualele îmbunătățiri pe care aceștia le sugerează, cât și cu punctele forte ale afacerii noastre.

Aceștia au apreciat ideea noastră de afaceri datorită faptului că nu sunt localuri care să dețină echipamente VR și au sugerat ca localul să aibă program prelungit, chiar non-stop. De asemenea, ideea de a avea la dispoziție și băuturi și eventuale gustări a fost bine primită. Așadar noi considerăm că lansarea pe piața din Iași a unui asemenea local e o idee inedită și totodată realizabilă.

II. Descrierea detaliată a produselor sau serviciilor (fezabilitatea produsului/serviciului).

Punctele tari ale acestei afaceri vor fi:

- echipamente noi, de ultimă generație, cărora li s-au adus îmbunătățiri pentru a nu mai cauzadisconfort și tulburări la nivelul sistemului locomotor

- flexibilitate - afacerea poate folosi personal cu normă redusă în faza incipientă și poate închiria echipamente în faza de creștere;

- originalitatea decorului interior in comparatie cu modul de amenajare al altor săli de gaming existente în zonă

- prezența unui Omnidirectional treadmill, ceea ce constituie un avantaj competitiv datorită faptului că nu exista concurenți care să dețină ceva asemănător. Acest echipament oferă utilizatorilor o experiență inedită datorită faptului că nu necesită asistență din partea personalului în timpul jocului, astfel clientul se poate cufunda cât mai mult în joc având parte de o experiență cât mai realistă.

Punctele slabe ale acestui business sunt:

o puterea slabă de cumpărare a publicului țintă(adolescenții și tinerii între 10-15 ani)

o dificultatea formării unei imagini proprii;

o lipsa de experiență a acționarilor/proprietarilor

o fonduri proprii inițiale insuficiente

Preview document

Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 1
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 2
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 3
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 4
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 5
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 6
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 7
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 8
Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri) - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere in Administrarea Micilor Afaceri).docx

Alții au mai descărcat și

Simulare folosind metoda Monte Carlo pentru produse perisabile cu cerere probabilistă la patiseria Dolce

În fiecare zi, Patiseria Dolce face brioşe. Ea produce brioşe numai in loturi de 8 bucăţi. Pentru simplificare, vom presupune că cererea zilnică...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?