Studiu de Fezabilitate Rondocarton

Imagine preview
(7/10 din 13 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Fezabilitate Rondocarton.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Extras din document

PREZENTAREA GRUPULUI RONDO

1797 – este fondat grupul Rondo Ganahl Aktiengesellschaft de catre Johann Joseph Ganahl în Feldkirch, Land-ul Vorarlberg (Vestul Austriei);

1911 – începe productia de hârtie în fabrica din Frastanz/Feldkirch (actualul sediu central);

1954 – începe productia de carton ondulat în fabrica din Frastanz;

1961 – punerea în functiune a unei noi masini de hârtie la fabrica din Frastanz;

1962 – punerea în functiune a noi fabrici de carton ondulat din Frastanz;

1971 – are loc punerea în functiune a unei noi fabrici de carton ondulat din St. Ruprecht a.d. Raab, Steiermark, Austria unde se începe productia de carton ondulat;

1994 – cresterea capacitatii de productie a fabricii de hârtie la 60.000 tone/an;

1995 – punerea în functiune a noi fabrici de carton ondulat Rondo Hullamkartongyarto kft, din Budapesta, Ungaria;

1998 – punerea în functiune a noi fabrici de carton ondulat din Apahida/Cluj, România;

2000 – extinderea fabricii de carton ondulat din St. Ruprecht a. d. Raab, Stiria;

2001 – extinderea fabricii de carton ondulat din Frastanz, Vorarlberg care produce hârtie pentru carton ondulat pe baza de hârtie reciclata 100%;

2002 – începerea lucrarilor de extindere a halei de prelucrare din Apahida cu 6500 mp, lucrari prevazute a se finaliza la mijlocul anului 2003.

MANAGEMENTUL SI PERSONALUL

Managementul companiei este asigurat pe trei nivele astfel:

Director general care este si administrator unic numit prin statut,

Director executiv numit si asistent al administratorului afacerii;

5 Manageri de linie / directori de departamente – vânzari, productie, tehnic, asigurarea calitatii si financiar-contabil. În Figura III.3. este prezentata organigrma intreprinderii S.C. Rondocarton S.R.L.

Managementul companiei este asigurat de dl. Câmpean Teofil, administrator numit prin statut. Experienta manageriala a acestuia este: din 1989 pâna în 1995 presedinte al Cooperativei „Arta Jucariilor“ din Cluj-Napoca, cunoscuta pentru ornamentele de pom de iarna pe care le produce si exporta în tarile occidentale si în special în Statele Unite;

În ceea ce priveste numarul de angajati ai societatii, acesta a evoluat de la 30 de persoane în 1999 la peste 195 la finalul anului 2002, egal împartiti ca provenienta între mediul urban (Cluj-Napoca) si mediul rural (com. Apahida), fara o experienta profesionala relevanta în domeniu. Calificarea acestora s-a facut în ceea mai mare parte la locul de munca, deoarece în România exista sub zece societati cu profil de activitate asemanatoare. Mare parte din angajatii anului 1999 au urmat cursuri de calificare la fabricile din grupul Rondo în Ungaria si Austria si în anii urmatori, în etape si fara a perturba fluxul de productie, grupuri de persoane din departamentele societatii au urmat cursuri de perfectionare si transfer de know-how de la companiile-sora din grup, din toate departamentele: productie, tehnic si administrativ.

Pe parcursul anului 2001 a existat o scadere a numarului de angajati determinat de o scadere a comenzilor speciale care necesitau un volum mare de munca manuala, însa în a doua parte a anului numarul de persoane angajate a crescut datorita necesitatii de schimburi suplimentare pentru deservirea utilajelor de fabricatie precum si nevoia de personal pentru utilajele noi achizitionate: Stanta BOBST 2 si Peters Slotter.

Productivitatea muncii calculata la cifrele anului 2001 au adus societatii o cifra a vânzarilor de 2.234.140 mii Lei raportata la angajat . În anul 2000 acest indicator a fost de 1.375.314 mii Lei, ceea ce înseamnã o crestere de 62,5% pentru anul 2001.

PREZENTAREA INTREPRINDERII

SC RONDOCARTON SRL

Intreprinderea Rondocarton S.R.L. a fost înfiintata în Februarie 1998 si face parte din grupul RONDO, care fabricã ambalaje si carton ondulat.

Sediul social al companiei este în satul Sânnicoara, comuna Apahida, jud. Cluj, str.Aviatorilor nr.2a. Alegerea amplasamentului s-a facut dintre mai multe locatii, cea aleasa în final fiind cea care a întrunit cele mai multe apecieri pozitive la capitolele analizate: suprafata terenului disponibil, disponibilitatea vânzatorilor terenului pentru amplasament de a proceda la transferul de proprietate, apropierea de caile de transport rutiere si feroviare, posibilitatea de constructie a unei conexiuni de cale ferata proprie, calitatea si pretul fortei de munca, sprijin al autoritatiilor locale, etc. In Figura III.2 este prezentata intreprinderea S.C. Rondocarton S.R.L. din Apahida.

Capitalul social la 31 decembrie 1998 a fost de 33.265.400 mii Lei, valoarea acestuia crescând în mai multe etape si ajungând la 31.12.2002 la valoarea de 128.791.800 mii Lei (respectiv peste 8,5 mil USD).

Actionarii companiei sunt: compania austriaca Rondo Ganahl A.G., cu sediul în Austria, Landul Vorarlberg, 6820 Frastanz, Rotfarbweg 5, reprezentata prin dl. Dr. Günther Krametter, presedinte, care detine 99,97% din capitalul social si dl. Câmpean Teofil, cetatean român, care detine 0,03% din capitalul social.

Obiectul de activitate al companiei este productia de carton ondulat si ambalaje din carton ondulat, precum si consultanta în domeniul ambalarii în carton ondulat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Fezabilitate Rondocarton.doc

Alte informatii

Studiu de fezabilitate asupra companiei RONDOCARTON!