Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 6256
Mărime: 1.36MB (arhivat)
Publicat de: Alis Iacob
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pop Marius
Universitatea Babeş-Bolyai Facultatea de Ştiinţe Ecomice şi Gestiunea Afacerilor Cluj-Napoca

Cuprins

  1. 1. Rezumat 3
  2. 2. Introducere 7
  3. 3. Metodologie 13
  4. 4. Analiza rezultatelor 14
  5. 5. Concluzii 45
  6. 6.Anexe 46

Extras din proiect

1. Rezumat

SCURT RAPORT AL CERCETARII

CRITERIU POPULATIA CHESTIONATA PROCENT

SEX Masculin 30 50%

Feminin 30 50%

VARSTA 18 – 25 ani 49 81,7 %

26 – 40 ani 6 10 %

Peste 40 ani 5 8,3 %

CLASA DE VENIT Sub 500 22 36,7 %

500 – 1000 22 36,7 %

1000 – 1500 8 13,3 %

1500 - 2000 5 8,3 %

Peste 2000 3 5 %

FRECVENTA CUMPARARII Odată pe zi sau mai des 3 5 %

De 2 – 3 ori pe saptamână 19 31,7 %

Odată la 2 saptămâni 18 30 %

Odată pe lună 13 21,7 %

Mai rar de odată pe lună 7 11,7 %

MAGAZIN Centru Comercial 28 46,7 %

Magazin din cartier 17 28,3 %

Chioşcul cel mai apropiat de locuinta 14 23,3 %

altele 1 1,7 %

OCAZIA CONSUMULUI Energizant eficient 25 41,7 %

Antidepresiv 8 13,3 %

Mod de promovare 4 6,7 %

Influenţa grupului de prieteni 2 3,3 %

Reducerile de preţ 4 6,7 %

Gratuitatea produsului 1 1,7 %

Gustul 16 26,7 %

SORTIMENT PREFERAT Lapte din Alpi

10 16,7 %

Noisette 4 6,7 %

Alune de pădure 10 16,7 %

Alune şi stafide 6 10 %

Happy Cows 3 5 %

Ciocolată albă 10 16,7 %

Milka iaurt şi capşuni 9 15 %

Caramel 6 10 %

Spuma de ciocolată 2 3,3 %

Rezultatele studiului arată că cea mai mare parte a persoanelor în proporție de 31,7 % consuma ciocolată de 2 – 3 ori pe saptamână, urmate indeaproape de persoanele care consumă ciocolată odată la 2 săptămâni, in proporție de 30%. Se observă că femeile cu un venit mai mic de 500 de lei sunt cele care consumă cel mai des ciocolată Milka, în general.

Majoritatea persoanelor chestionate in proporție de 56,7 % consuma mai puţin de o tabletă de ciocolată Milka pe săptămână. Se observă faptul ca în randul femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, consumul de ciocolată este cel mai ridicat, acestea consumând în medie intre 1 și 3 tablete de ciocolată pe săptămână.

Cele mai importante criterii care determină consumul de ciocolată Milka sunt faptul că aceasta este un energizant eficient, persoanele chestionate alegand acest criteriu într-o proporție de 41,7 % și gustul, cu o proporție de 26,7 %. Se observă că majoritatea femeilor sunt determinate cel mai des în a cumpăra ciocolată Milka datorită faptului ca aceasta este un bun energizant. Si în rândul bărbaților se observă aceeași tendință.

Majoritatea persoanelor chestionate în proportie de 50 % cheltuiesc în medie pe săptămână mai puțin de 5 lei pentru ciocolată. Numărul persoanelor care cheltuiesc, in medie pe săptămână pentru ciocolată între 5 si 10 lei este deasemenea ridicat, având o proporție de 40 % . Astfel persoanele cu un venit sub 500 de lei sunt cele ce cheltuiesc o sumă sub 5 lei, urmate indeaproape de cele cu un venit cuprins între 500 și 1000 lei, care deasemenea cheltuie mai puțin de 5 lei pe ciocolată.

Majoritatea persoanelor chestionate, ar plăti pentru o ciocolată premium de 100 de grame o sumă cuprinsă între 3 şi 5 lei.

Majoritatea persoanelor interogate (81 %) se declară mulţumite şi foarte mulţumite de preţul ciocolatei Milka, astfel putem afirma ca preţul ciocolatei Milka, deşi este mai mare comparativ cu celelalte marci, consumatorii il precep ca pe un fel de garanţie a calitatii şi superiorităţii ciocolatei Milka. Majoritatea persoanelor de gen feminin care au participat la chestionar se declară mulțumite de prețul tabletelor Milka. Se observă aceeași tendință și în randul bărbaților.

Din totalul persoanelor chestionate un procent de 46,7 % achiziţionează ciocolată din centrele comerciale, având o proporție 28,3 % perferă sa cumpere ciocolată din magazinele din cartier, iar restul persoanelor, în procent de 25 % achiziţionează ciocolata din chioşcul cel mai apropiat de locuinţa sau din alte locuri. Persoanele cu venitul sub 500 lei cumpără ciocolată cel mai adesea din centre comerciale, un motiv ar putea fi acela că in aceste locuri ciocolată ar avea un preț mai scazut. Persoanele cu venitul cuprins între 500 și 1000 de lei perferă sa achiziționeze ciocolată și din alte locuri mai apropiate de domiciliu, un motiv ar fi lipsa de timp, resursă ce este direct proporțională cu venitul.

În topul preferinţelor în materie de ciocolată este sortimentul „Lapte din Alpi” preferat de bărbaţi în procent de 13,3 %, iar de femei este „Ciocolata Alba” in procent de 11,7 %, urmat de „Alune de pădure”, „Iaurt şi căpşuni”, „Alune şi stafide” şi Caramel.

Majoritatea respondenţilor în procent de 55 % apreciază într-un mod pozitiv actualul ambalaj al ciocolatei Milka. La un sfert din persoane le este indiferent ambalajul, iar 20 % din persoane nu agreeaza actualul ambalaj. Majoritaea persoanelor de gen feminin sunt foarte multumite de actualul ambalaj al ciocolatei Milka. Cele mai multe persoane de gen masculin sunt deasemenea multumite de ambalaj, dar exista un procent seminificativ de bărbati care nu agreaza ambalajul ciocolatei, sau acest aspect le este indiferent.

Majoritatea persoanelor chestionate (85 %) consideră calitatea ca fiind un criteriu foarte în vederea achziţionării ciocolăţii.

În concepţia celor mai mulți dintre respondenţi (35 %) reclama este considerată ca nefiind atât de importantă în achiţionarea ciocolaţii.

Aşa cum era de aşteptat, preţul este considerat un factor important în achiziţia ciocolatei, 46.7 % din respondenti alegand preţul ca fiind important.

Din totalul respondenţilor 31,7 % consideră că ambalajul este important, iar 30 % consideră ambalajul nu este un criteriu nici important nici neimportant in achiziţia ciocolatei.

Marea majoritate a respondenţilor 83,3 % consideră gustul ca fiind un criteriu foarte important in procesul de cumparare al ciocolăţii.

Majoritatea persoanelor chestionate, în procent de 86,7 % prefera tabletele, 8,3 % pralinele şi 5 % batoanele de ciocolată.

Încrederea consumatorilor în ciocolata Milka este foarte ridicată, acestea raspunzând în unanimitate ca ar recomanda ciocolata Milka și altor persoane.

Recomandări

Ciocolata Milka este bine văzută si apreciată de consumatorii actuali. Dintre formele de prezentare ale ciocolatei Milka, cele mai apreciate sunt tabletele, astfel compania ar putea sa insiste mai mult pe această formă de prezentare, prin introducerea de noi sortimente, promoții, etc. Introducerea noului ambalaj, care se poate resigila, a fost un succes, persoanele fiind mulțumite de acesta.

În ceea ce priveste prețul tabletei Milka, persoanele se declară mulțumite și foarte mulțumite de acesta, prețul pe care acestea sunt dispuse să-l plătească pentru o ciocolată de calitate este cel pe care ciocolata Mika il practică acum. Pragul maxim pe care ar putea să îl atingă prețul ciocolatei Milka, fără a stârni nemulțumiri majore din partea consumatorilor este de maxim 5 lei.

Promovarea ciocolatei Milka ar trebui accentuată in HiperMarketuri, acestea fiind locurile principale de unde consumatorii achiziționează ciocolată.

Producatorul ciocolatei Milka, ar trebui sa se concentreze mai ales asupra gustului si calității produsului, acestea fiind principalele criterii considerate foarte importante de consumatori.

2. INTRODUCERE

Scurt istoric al mărcii Milka

Milka un brand de prestigiu al Kraft Foods International, situandu-se in segmentul premium al pieţei ciocalatei din Romania vorbeşte mai ales consumatorilor “tineri la orice varstă”.

Cel mai vandut produs pe segmentul premium al tabletelor este ciocolata Milka.

Milka este brandul cu cea mai rapida crestere de pe piaţa, triplandu-şi cota in ultimii 3 ani, conform datelor Kraft. Milka concureaza direct cu Heidi sau Anidor (Supreme Chocolat), pe un segment tot mai competitiv datorită importurilor fara taxe din Uniunea Europeană.

Numele „Milka” reprezintă, de fapt alaturarea primelor silabe ale cuvintelor lapte (Milch) si cacao (Kakao) in limba germana. In 1901 „Legenda Mov” vede lumina zilei, cand numele marcii „Milka” este inregistrat. Inca de la aparitie, ambalajul tabletei Milka este mov, pe acesta fiind imprimate o vacută si o vedere panoramică a Alpilor. Logo-ul Milka este aceleaşi cu numele comercial şi apare pe ambalaj intr-o grafică stilizată prin imprimarea emblemei in culoare albă pe fundal mov. Sloganul Milka este reprezentat de fraza “Milka – Cea mai fina placere !“.

Preview document

Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 1
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 2
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 3
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 4
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 5
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 6
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 7
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 8
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 9
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 10
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 11
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 12
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 13
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 14
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 15
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 16
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 17
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 18
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 19
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 20
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 21
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 22
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 23
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 24
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 25
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 26
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 27
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 28
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 29
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 30
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 31
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 32
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 33
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 34
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 35
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 36
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 37
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 38
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 39
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 40
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 41
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 42
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 43
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 44
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 45
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 46
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 47
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 48
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 49
Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • Studiul Pietei Consumatorilor de Ciocolata Milka din Judetul Cluj.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Plan de marketing firma Milka

CAPITOLUL 1: SUMARUL MANAGERIAL Acest plan de marketing s-a întocmit pentru a cerceta piața ciocolatei Milka și pentru a propune noi obiective...

Ai nevoie de altceva?