Suport pentru Telefonul Mobil

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1852
Mărime: 86.10KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Gal
Puncte necesare: 5
Prezentat in cadrul facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Firma şi produsul nou
  2. 2. Mediul de marketing
  3. 3. Cumparătorii
  4. 3.1 Segmentarea pieţei
  5. 3.2 Avantaje căutate de consumatori la produsul nostru
  6. 3.3 Caracteristicile pieţei ţintă
  7. 4. Concurenţii
  8. 5. Tendinţele pieţei peste 3 ani

Extras din proiect

1.Firma şi produsul nou

Firma noastră Sc.Mobile Accesories.srl se ocupă cu fabricarea şi comercializarea de accesorii pentru telefonul mobil, oferă produse care sunt distribuite in supermarketuri şi in magazine de specialitate pe piaţa românească incă din anul 2001 şi are sediul in municipiul Iaşi.

Sc.Mobile Accesories srl pune clienţii pe primul loc şi astfel oferă produse de cea mai bună calitate la preţuri accesibile care să le satisfacă nevoile.

Cele mai cerute produse la ora actuală sunt suporturile de telefoane mobile pentru birou pe care firma le are in diverse modele,culori,forme,materiale.Acestea sunt foarte utile pentru cei care vor să ofere un loc special telefonului lor mobil pentru a le fi cât mai la indemână atunci când sunt apelaţi sau când primesc un mesaj.Totodată acestea oferă deţinătorului un design cât mai plăcut,firma având modele pentru toate gusturile clienţilor.

Pentru că produsele noastre să fie cât mai utile,accesibile si inovatoare am introdus pe piaţă un nou produs:suportul de telefon “Hold my phone”.Acesta se diferenţiază de celelalte produse ale firmei noastre dar şi ale celor concurente prin faptul că acesta vibrează şi luminează atunci când telefonul aflat pe suport sună.Astfel,acest produs este util pentru oricine,mai ales atunci când cineva uită telefonul pe profilul “silenţios”.Chiar dacă telefonul care se află pe suport nu emite nici un sunet când este activat pe acest profil atunci când deţinatorul este apelat,acesta este alertat de vibraţiile şi de efectele luminoase ale suportului “hold my phone”.Acest nou produs vine şi in ajutorul persoanelor care au probleme cu auzul deoarece emite acele efecte luminoase dar şi in al celor cu deficienţe ale văzului pentru că suportul de telefon vibrează şi astfel amplifică soneria telefonului,persoanelor din această categorie fiindu-le mult mai uşor să localizeze telefonul.

2.Mediul de marketing-elemente specifice

Un prim element al mediului de marketing este micromediul,care este format din clienţi, furnizori, concurenţi, public, intermediari.

FURNIZORII. La fel ca in orice al domeniu de activitate, furnizorii unei firme ce produce suporturi pentru telefoane sunt acele firme care ii asigură utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţii: material, energie, combustibil. Furnizorii care au o putere de negociere mare pot exercite presiuni şi influenţe asupra firmei. Puterea de negociere depinde de talia lor, de numărul lor şi de costurile implicate de schimbarea furnizorilor.

INTERMEDIARII. Sunt agenţii economici care se ocupă de promovarea, distribuirea şi vânzarea suporturilor pentru telefoanele mobile. Aceştia distribuie produsele in special in magazine specializate dar şi in supermarket-uri şi mall-uri.

PUBLICUL. Este format din totalitatea persoanelor şi organizaţiilor care pot influenţa intr-un fel sau altul activitatea firmei noastre. Aici includem administraţia locală, mass-media, organismele financiare. Firma noastră are un serviciu de relaţii publice care asigură comunicarea cu diverse categorii de public cum ar fi culegerea de date privind aşteptările şi atitudinile publicului in legătură cu suporturile pentru telefon sau transmiterea către public a imaginilor şi informaţiilor favorabile privind produsul nostru.

Al doilea element al mediului de marketing este macromediul,ai cărui factori sunt cei economici, tehnologici,sociali/politici/culturali.

MEDIUL TEHNOLOGIC. Totalitatea descoperirilor ştiinţifice si a cunoştinţelor tehnice de care dispunem la un moment dat. Tehnologia de ultimă oră ne poate ajuta să găsim noi consumatori să ne promovăm produsul mult mai uşor si unui public cât mai larg prin intermediul internetului. Tot cu ajutorul tehnologiei suntem capabili să aducem pe piaţă un produs de o calitate superioară la costuri cât mai accesibile.

MEDIUL ECONOMIC. Acesta ne influenţează firma prin tarifele de bază care pot influenţa preţul suportului pentru telefon; de exemplu scumpirea electricităţii afectează preţul produsului nostru. Inflaţia de asemenea este in factor care influenţează puterea de cumpărare a consumatorilor făcându-i să caute produse mai ieftine dar de o calitate mai proastă. Dacă rata dobânzii la un credit contractat de firmă pentru anumite nevoi in legătură cu producţia creste, aceasta duce de asemenea la o creştere a preţului produsului, creştere care poate afecta firma prin diminuarea numarului de clienţi.

3.Cine vor fi cumparătorii -

Piaţa teoretică este formata din consumatori care pot fi oscilanţi şi fideli,nonconsumatori relativi şi nonconsumatori absoluţi.

Produsul nou lansat pe piaţă este suportul pentru telefon cu vibraţii şi luminiţe. Acest suport va transmite semnale luminoase si sonore atunci când telefonul sună pentru a evita situaţiile in care telefonul se afla pe profilul “silenţios” şi nu poate fi auzit.

Preview document

Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 1
Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 2
Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 3
Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 4
Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 5
Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 6
Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 7
Suport pentru Telefonul Mobil - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Suport pentru Telefonul Mobil.doc

Te-ar putea interesa și

Implementarea Internetului în Rețelele Fără Fir

CAP. 1. STRUCTURI ŞI MODELE DE REFERINŢĂ ÎN REŢELELE DE CALCULATOARE 1.1. Subsisteme de Comunicaţie În principal există două tipuri de tehnologii...

Tehnologia Bluetooth

Tehnologia Bluetooth În prezent există multe exemple de comunicaţie digitală pe distanţe scurte în ceea ce priveşte computerele, dispozitivele de...

Cercetare de marketing asupra rețelelor de telefonie mobilă din România

1.Introducere In lume sunt peste 50 de milioane de oameni pe care îi despart distante, care vorbesc limbi diferite si au moduri de viatã diferite....

Consumul, preferințele și obiceiurile de lectură ale tinerilor

A. Introducere Pentru proiectul de disciplină am realizat un sondaj statistic cu ajutorul chestionarii unui eșantion de 45 de persoane cu vârste...

Piața telefoanelor mobile

Introducere: In 1876, doi inventatori, Elish Gray si Alexander Graham Bell, amandoi in mod independent, sunt considerati inventatori ai...

Strategii concurențiale

1.Amenintarea din partea noilor intrati: a)barierele in calea patrunderii intr-un anumit sector de activitate Istoria companiei Nokia este o...

Proiect - Record MidLet

Introducere în Java ME Telefoanele mobile sunt mai numeroase decât calculatoarele ca metodă de conectare la internet, iar trendul va continua. Cu...

Autentificarea în IP Multimedia Subsystem

Capitolul 1. Introducere 1.1 Ce este Subsistemul Multimedia IP (IMS)? Reţelele fixe şi mobile au trecut printr-o tranziţie majoră în ultimii 20...

Ai nevoie de altceva?