Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4450
Mărime: 365.41KB (arhivat)
Publicat de: Gabriel Moise
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1 - ELEMENTE COMPOZITE IN AFACERILE ECONOMICE
  2. 1.1 AGENTII SI FLUXURILE ACTIVITATII ECONOMICE pag 3-5
  3. 1.2 ORGANIZAREA ACTIVITATII ECONOMICE PENTRU AFACERI pag 5
  4. CAPITOLUL 2 - ISTORIA PRODUSELOR SUZUKI pag 6-8
  5. CAPITOLUL 3 - SUZUKI IN RELATIILE ECONOMICE CU ROMANIA pag 9
  6. OFICIALUL ECONOMIC SI JURIDIC; MECANISME OBIECTIVE SPECIFICE
  7. CAPITOLUL 4 - SUZUKI SI PROTEJAREA MEDIULUI INCONJURATOR pag 10-12
  8. CAPITOLUL 5 - PERFORMANTE ALE "SUZUKI MOTOR" EVALUATE IN DINAMICA 2006 -2008 pag 13-14

Extras din proiect

Suzuki Motor

Un secol de dezvoltare si inovare

CAPITITOLUL 1 -ELEMENTE COMPOZITE IN AFACERILE ECONOMICE

Teoria comportamentului producatorului ocupa un loc important in cadrul teoriei generale cu privire la functionarea economiei. Analiza economica a teoriei comportamentului producatorului urmareste cu deosebire problemele referitoare la agentii, fluxurile si organizarea activitatii economice, la echilibrul producatorului si costul productiei de oferta, la randamentele factorilor de productie, pe termen scurt si termen lung.

1.1 Agentii si fluxurile activitatii economice

Desfasurarea activitatilor se realizeaza de carte diferite unitati organizatorice, cunoscute sub denumirea de subiecte economice. Indiferent de modul in care este interpretat, agentul economic reprezinta o persoana sau grup de persoane fizice si/sau juridice care participa la viata economica, indeplinind functii asemanatoare. Potrivit metodologiei internationale, in economia de piata moderna exista si se manifesta urmatorii agenti economici: firmele, menajele, administratiile, strainatatea.

Firmele sunt agenti economici- particulari, publici si micsti- care au ca functie principala productia de bunuri materilae si servicii in scop de castig. Activitatea firmelor presupune cumparari de factori de productie si vanzari de bunuri materiale si servicii. Intrarile si iesirile pe care le antreneaza activitatea firmelor genereaza doua categorii de fluxuri.

a) De la menaje spre firma circula factorii de productie (prodfactori). Pentru firme aceste intrari antreneaza cheltuieli, detreminate de plata serviciilor pe care le presteaza factorii de productie cumparati. De asemenea, in aceste cheltuieli, firmele mai includ si impozitele si taxele directe, percepute de bugetul de stat pe veniturile factorilor de productie.

b) De la firme spre menaj circula bunurile materiale (satisfactorii) si serviciile care sunt destinate sa satisfaca trebuintele acestora. Pentru firme, acestea iesiri antreneaza venituri, care sunt expresia monetara a preturilor pentru bunurile materiale si serviciile cumparate de menaj si guvern, la care se mai adauga si subventiile care vin de la guvern, sub forma transferurilor.

Fluxurile catre si de la firme, de factori de productie, de bunuri de consum si de servicii se numesc fluxuri reale, in timp ce fluxurile de venituri si de cheltuieli antrenate de acestea formeaza fluxurile monetare, cele reale antrenandu-le pe cele monetare.

Procesul de productie care are loc in cadrul intreprinderilor se desfasoara conform principiilor:

a) Economice, cea mai importanta caracteristica fiind, principiul rationalitatii;

b) Tehnologice, concretizat in precizii dimensionale, aspecte calitative,parametrii functionali;

c) Sociale, referitoare la conditiile de munca, durata si intensitatea muncii;

d) Etice, ce decurg din stabilirea trebuintelor omului, ca obiective tinta de atins ale productiei;

e) Ecologice, impuse de necesitatea de a reduce poluarea in procesul de productie.

Menajele private reprezinta orice persoana sau grup de persoane care traieste (traiesc)

Sub acelasi acoperis si functiuoneaza ca o unitate economica.In calitate de subiect economic, menajelefurnizeaza elemente de baza pentru activitate firmelor, dar si pentru guvern. Pnetru ele acest flux antreneaza obtinerea de venituri, care pentru firme sunt cheltuieli.

De asemenea, menajeleprimesc de la administratiile publice transferuri sub forma de pensii, ajutor de neocupare, si le platesc impozite si diverse taxe.

Menajele constituie expresia generica a acelor agenti economici care au calitatea de consumatori de bunuri materilae si servicii personale, inclusiv intreprinderile individuale nonfinanciare. Manifestandu-se in calitate de cumparatori-consumatori, menajele folosesc veniturilelor pentru a-si satisface trebuintele de viata materiala si spirituala. Menajele joaca rol dublu in cadrul circuitului economic:

1. sunt furnizorul de baza al factorilor de productie pentru desfasurarea activitatii economice;

2. si, totodata, grupul majoritar de cumparatori de bunuri de consum din economie.

Administratiile caracterizeaza acel agent economic care indeplineste functii de redistribuire a venitului national si presteaza diverse servicii celorlalti agenti economici. Veniturile adminstratiilor provin din prelevari cu caracter obligatoriu asupra veniturilor altor agenti economici. Administratiile cuprind:

1. administratia publica, formata din unitatile institutionale a caror functie principala este de a produce servicii nedestinate pietei pentru colectivitate si de a efectua operatii de redistribuire a veniturilor statului. Din categoria acestui agent economic fac parte : administratie centrala, administratia locala si securiatea sociala. In tara noastra, administrtia publica include: organele administratiei centrale si locale, de procuratura si cele judecatoresti, unitatile ce desfasoara activitati de invatamant, sanatate, cultura, arta.

2. administraiile private grupeaza unitatile institutionale rezidente care produc, in principal, servicii nedestinate pietei pantru gospodarii private si lae caror resurese, in mare parte, provin din contributiile voluntare efectuate de gospodarii si din veniturile pe proprietate.Din acest sector fac parte: organizatiile religioase, sindicate, partide politice, uniuni, fundatii, asociatii cultuarle si sportive.

Guvernul (institutiile publice) se considera a fi subiect economic deoarece produce bunuri publice colective, care sunt puse la dispozitia celorlalti agenti economici, de regula, fara un contraserviciu. Folosirea acestor bunuri colective este legata de functionarea scolilor, intretinerea soselelor, a parcurilor. Pentru finantarea unor astfel de bunuri publice , cea mai mare parte a surselor o formeaza impozitele, contributiile sociale etc. In timp ce folosirea bunurilor economice produse de firme presupune cumpararea lor, folosirea bunurilor produsede administratiile publice, in genral, nu presupune un contraseviciu. Pentru a putea sa puna la dispozitia societatii bunurilor necesare, guvernul cumpara de la menaje ,factori de productie, si de la firme, bunuri economici, fapt ce antreneaza cheltuieli. Acestea mai sunt determinate se de o serie de transferuri pe care guvernul le face catre firme si menaje. Pentru a se realiza aceste fluxuri de cheltuieli, guvernul antreneaza un flux de venituri sub forma deimpozite directe si indirecte de la firme si impozite personale de la menaje.

Strainatatea este expresia unui agent economic ce provine din existenta unor interdependente intre diferitele economii nationale, in cadrul economiei mondiale. In caliate de subiect ecomonic, strainatatea genereaza fluxuri de factori de productie, de bunuri materiale si servicii pentru activitatea interna a fiecarei economii internationale. Toate aceste fluixuri sunt generate de activitatea pe care o desfarsoara agentii straini pe teritoriul tarii, de operatiunile de export si import, de acordarea si/sau primirea de imprumuturi.

Preview document

Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 1
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 2
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 3
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 4
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 5
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 6
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 7
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 8
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 9
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 10
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 11
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 12
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 13
Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare și Inovare - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Suzuki Motor - Un Secol de Dezvlotare si Inovare.doc

Ai nevoie de altceva?