Târguri și Expoziții Internaționale

Proiect
9/10 (6 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 13678
Mărime: 85.96KB (arhivat)
Publicat de: Anonymous A.
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popa Ioan

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul I- Componente ale comunicaţiei promoţionale
  3. 1.1. Locul târgurilor şi expoziţiilor .4
  4. 1.2. Clasificarea.5
  5. 1.3. Obiectivele participării.9
  6. 1.4. Avantajele participării.14
  7. 1.5. Procedurile juridice.17
  8. Capitolul II- Participarea Kosarom S.A. Paşcani la târgul internaţional
  9. IndAgra
  10. Concluzii .39
  11. Bibliografie.42

Extras din proiect

INTRODUCERE

În ultimele decenii au avut loc schimbări de o importanţă deosebită în domeniul ştiinţei şi tehnicii, schimbări ce au afectat toate ramurile vieţii economice, formele şi metodele de conducere ale acesteia, şi în unele privinţe, viaţa socială şi ce cotidiană a oamenilor.

Dezvoltarea societăţii contemporane este caracterizată de o evoluţie dinamică în domeniul tehnologiei, de progresul mijloacelor de comunicare, de dezvoltarea ştiinţifică în general.

În consonanţă cu aceste schimbări, gradul de eficienţă al activităţii companiilor moderne depinde într-o mare măsură de capacitatea de adaptare la dinamica economico – socială şi la condiţiile mediului în care funcţionează. Dinamica ascendentă a creşterii economice se reflectă în dinamizarea unei ramuri importante a economiei – şi anume – industria târgurilor şi expoziţiilor. Industria târgurilor şi expoziţiilor are un rol de instrument de marketing al promovării comerţului internaţional, cu deosebire prin contracte directe de afaceri, prin comunicare nemijlocită şi prin schimb de informaţii. Comparativ cu alte modalităţi de promovare şi ţinând cont de volumul redus de cheltuieli efectuate, de condiţiile şi posibilităţile de comunicare oferite, de stabilirea de noi contacte şi de încheierea de contracte de vânzare – cumpărare, industria târgurilor şi expoziţiilor reprezintă cel mai avantajos instrument de marketing al porduselor, echipamentelor, tehnologiilor şi serviciilor atât în cazul penetrării unor noi pieţe, cât şi al dezvoltării şi consolidării pieţelor existente.

Târgul –este definit ca o scurtă manifestare , organizată periodic în acelaşi loc, care are scopul să prezinte numărul mare de firme din unul sau mai multe domenii şi să se aducă la cunoştinţă consumatorilor produsele şi serviciile lor.

Expoziţia– reprezinta o manifestare periodică de scurtă durată, în timpul căreia întreprinderile cu ajutorul mostrelor şi pliantelor îşi prezintă oferta consumatorilor finali.

Târgul a apărut ca o manifestare cu caracter comercial, având scopul de a realiza producţia sau serviciile. Spre deosebire de târg, expoziţia are caracter demonstrativ sau de expunere a performanţelor tehnico-ştiinţifice a unei sau mai multor ţări in diferite domenii.

Târgurile şi expoziţiile reprezintă locul de atracţie, mediul, ambianţa capabile să focalizeze atenţia şi să armonizeze într-un timp scurt, de numai câteva zile (perioada lor de desfaşurare) interesele şi obiectivele principalilor promotori ai evoluţiei şi progresului unei pieţe specifice. Ele se adresează, în primul rând, cercetătorilor, proiectanţilor, creatorilor, producătorilor de mărfuri şi servicii, reţelei de vânzări şi desfacere, verigilor componente ale acesteia utilizate pe o scară tot mai largă şi diversificată, potenţialilor cumpărători, consumatori, beneficiari şi utilizatori. In ultimii ani a crescut accelerat ponderea cumpărătorilor, consumatorilor, beneficiarilor, utilizatorilor de produse şi servicii asupra cărora se focalizează în măsură egală atât atenţia organizatorilor de târguri şi expoziţii cât şi, mai ales, atenţia expozanţilor.

Târgurile şi expoziţiile sunt considerate ca fiind un mediu deosebit de eficient de transfer al culturii, identităţii, structurii unei companii spre poteţialii beneficiari, cumpărători, utilizatori. Nici un alt mediu nu poate evidenţia simultan atâtea faţete ale identităţii şi activităţii unei companii ca un stand bine conceput şi proiectat la un târg. Cea mai eficientă cale de transmitere a informaţiilor şi comunicaţiilor de specialitate între profesionişti îşi află locul cel mai potrivit în participarea la un târg sau o expoziţie.

Diversitatea târgurilor şi expoziţiilor, numărul impresionant la care acestea au ajuns în lume, complexitatea şi diversitatea metodelor, tehnicilor şi modalităţilor utilizate în prezent, ideile şi elementele inovatoare ce sunt introduse pe o scară tot mai largă pentru a satisface în măsură cât mai mare exigenţele clienţilor, cererii pieţei, conduc la abordări şi puncte de vedere dintre cele mai diferite, care sunt şi ele într-o continuă mutaţie şi evoluţie.

Târguri şi expoziţii se organizează in mai multe ţări şi sunt considerate internaţionale atunci când atrag atât un procent semnificativ de expozanţi străini (cel puţin 10%), cât şi un procent important de experţi străini (cel putin 5%), şi au ca exponate produse dintr-unul sau mai multe domenii economice. În prezent există peste 2 000 de manifestări specializate pe an. 2/3 din acestea au loc in Germania, Anglia, SUA, Franţa şi Italia. În fiecare an expoziţiile sunt vizitate de aproximativ 50 mil. de oameni. În ultimele decenii, numărul şi diversitatea târgurilor şi expoziţiilor internaţionale au sporit considerabil, datorită acestui fapt, în Europa au fost create 519 000 locuri de munca.

CAPITOLUL I

TÂRGURILE ŞI EXPOZIŢIILE – COMPONENTE ALE

COMUNICAŢIEI PROMOŢIONALE

Fiecare firmă trebuie sã desfăşoare în mod inevitabil,atât activităţi de comunicare, cât şi activităţi promoţionale. În sistemul relaţiilor cu mediul economic – social, cu piaţa, eforturile de marketing ale companiilor moderne nu se pot limita la producerea şi distribuirea de bunuri; ele implică, totodată o permanentă şi complexă comunicare cu mediul extern, cu piaţa care presupune o informare atentă a consumatorilor potenţiali şi a intermediarilor, acţiuni specifice de influenţare a comportamentului de cumpărare şi de consum, de sprijinire a procesului de vânzare.

Participarea la targuri si expozitii internationale este o modalitate clasica de prospectare, ce permite realizarea unui produs, evidentierea calitatilor unor servicii, demonstrarea unor cunostinte de specialitate .

Preview document

Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 1
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 2
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 3
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 4
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 5
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 6
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 7
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 8
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 9
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 10
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 11
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 12
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 13
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 14
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 15
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 16
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 17
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 18
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 19
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 20
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 21
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 22
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 23
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 24
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 25
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 26
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 27
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 28
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 29
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 30
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 31
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 32
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 33
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 34
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 35
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 36
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 37
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 38
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 39
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 40
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 41
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 42
Târguri și Expoziții Internaționale - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Targuri si Expozitii Internationale.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea și desfășurarea participării la un târg internațional. Studiu de caz - participarea firmei SC Miniblu SRL la târgul internațional de mobilă Koln - Germania

INTRODUCERE Întreprinderea anilor 2000 are nevoie de energia, inteligenţa şi creativitatea tuturor partenerilor săi. Va mai putea oare această...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Lucrare de practică realizată la SC Contitech România SRL

1.Prezentare firmei la care se face practica Date de identificare pentru CONTITECH ROMANIA S.R.L. Codul de identificare fiscala: 14397092 Nr....

Rolul Sistemelor Promoționale în Dinamizarea Activității Firmelor Exportatoare

CAP. I - Trăsături, structuri şi evoluţii ale comerţului exterior românesc O caracteristică definitorie a epocii contemporane o reprezintă...

Târguri și expoziții internaționale

CAPITOLUL I Manifestări expoziţionale interne şi internaţionale - forme moderne de cucerire a pieţe1or 1. Conceptul de acţiune promoţională...

Plan de marketing internațional - vinul

Rezumat introductiv Vinul - comparatie paradoxala cu femeia - placere sau pacat? Produce euforie, duce la filozofie sau iubire, te poate...

Agenția SC Olga Travel

CAPITOLUL I. TURISMUL MILENIULUI III Dinamismul, profunzimea şi amploarea transformărilor din toate domeniile vieţii economice şi sociale- ca...

Târgurile și expozițiile și influența lor asupra economiei locale

CAPITOLUL I. TÂRGURILE ŞI EXPOZIŢIILE INTERNAŢIONALE 1.1. Concept, istoric şi tipologie Primele expoziţii, şi în înţelesul actual al noţiunii, au...

Italia - Politici Comerciale

1. POLITICA VAMALĂ Fiind membră UE politica vamală a Italiei este reprezentată de cea a Uniunii. Definiţie: Politica vamală este unul dintre...

Târgurile și Expozițiile

INTRODUCERE CONCEPT Târgurile sunt pieţele organizate în locuri prestabilite în care se concentrează cererea şi oferta de mărfuri pe perioade...

Ai nevoie de altceva?