Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 14569
Mărime: 167.53KB (arhivat)
Publicat de: Costel Cazan
Puncte necesare: 11
ASE Bucuresti

Cuprins

  1. Capitolul I Argument ( 3-4 )
  2. Capitokuk II Pregatirea Negocierilor ( 5 )
  3. Desfasurarea Negocierilor ( 6-10 )
  4. Capitotlul III Negociere
  5. Negocierea Conditiilor de expediere , transport , asigurare ( 11 )
  6. Negocierea problemelor juridice ( 11 )
  7. Negocierea conditiilor tehnice si de calitate ( 11-12 )
  8. Negocierea conditiilor Comerciale ( 12 )
  9. Negocierea conditiilor de plata ( 12 )
  10. Finalizarea Negocierilor ( 12-13 )
  11. Capitolul IV Metode
  12. Metode de respingere a obiectiilor ( 14 )
  13. Metode de compromis in etapa finalizarii ( 14-15 )
  14. Metode de finalizare a negocierii ( 15 )
  15. Capitolul V Tehnici si Abilităţi de comunicare eficace (16-18)
  16. Capitolul VI Organizarea la Petrecerea Negocierilor la Întreprinderea de Comert
  17. Breeze “Sisteme Climaterice” (19-30 )
  18. Capitolul VII Concluzie ( 31 )
  19. Capitolul VIII Anexe
  20. Act constitutiv al SC Breeze “Sisteme Climaterice” ( 32-34 )
  21. Fisa postului : Asistent Manager ( 35-37 )
  22. C.V. ( 38-39 )
  23. Scrisoare de intentie ( 40 )
  24. Stat de plata ( 41 )
  25. Bibliografie ( 42 )

Extras din proiect

Argument

Clipă de clipă, ceas de ceas, fiecare dintre noi are o dorinţă, un interes sau măcar un punct de vedere numai “al său”. Fiecare convinge sau se lasă convins. Fiecare are ceva de schimbat cu altcineva şi trebuie să ajungă la o înţelegere cu el/ea. Totuşi, după cum bine ştii şi dumneata, mai înainte de a ajunge la un acord, oamenii trec, aproape inevitabil, printr-o stare de dezacord mai mult sau mai puţin conflictual. Aceasta se întâmplă, indiferent dacă schimbă emoţii, sentimente, idei, opinii, bani sau produse.

Arta de a te înţelege cu partenerul de schimb, evitând conflictele şi represaliile, ar putea purta numele de negociere. Pentru aceasta, nu-i destul ca partenerul să gândească şi să simtă ca tine, mai trebuie ca şi tu să gândeşti şi să simţi ca el.

Poţi negocia cu nevasta lista invitaţilor de sâmbătă seara. Poţi negocia cu amicii asupra celui care va plăti nota, la restaurant. Poţi negocia cu şeful o majorare de salariu. Poţi negocia cu teroriştii, care au sechestrat pasagerii unui avion, asupra condiţiilor eliberării lor. Poţi negocia cu clientul condiţiile în care se încheie un acord comercial. Poţi negocia cu sindicatele, cu puterea politică, cu opoziţia sau cu delegaţia unui alt stat. Poţi negocia oricând, orice, aproape cu oricine. Negocierea este prezentă în toate ipostazele existenţei umane.

Dacă stăpâneşti arta negocierii, ai o şansă în plus să eviţi “NU”-ul partenerului tău. Înseamnă că ştii să orientezi, să influienţezi şi să manipulezi comportamentul său pentru a-l face să spună “DA”. Reuşeşti să-l atragi în jocul de-a “Facio ut facias!”.

Peste tot şi în toate timpurile, oamenii rezonabili au înţeles că nu-şi pot impune voinţa în mod unilateral şi au căutat soluţii în comun, adică soluţii negociate. Iulius Caesar sau Marco Polo, de exemplu, au fost negociatori străluciţi.

În viaţa de zi cu zi, acasă, la slujbă, pe stradă, dar mai ales în diplomaţie şi în lumea afacerilor contemporane, negocierea şi negociatorul au dobândit o importanţă incredibilă, greu de evaluat. Nici odată în istorie tranzacţiile comerciale nu au fost mai multe şi nu s-au purtat în valori mai mari. Pentru o companie modernă, un negociator bun aduce, în trei ceasuri, cât aduc zeci sau sute de executanţi, timp de mai multe luni. Un negociator slab pierde la fel de mult. O marjă de câteva procente, la preţ, la salariu, la termenul de garanţie sau chiar o marjă de câteva promile, la comision şi dobândă, este întotdeauna negociabilă. În marile tranzacţii, pe piaţa industrială, unde se negociază contracte de miliarde, această marjă negociabilă poate atinge sume de zeci sau de sute de milioane. De pe poziţia fiecăreia dintre părţi, acestea pot fi pierdute sau câştigate.

În afaceri, dacă stăpâneşti arta negocierii, ai o şansă în plus să câştigi mai mult şi să mai şi păstrezi o relaţie bună cu partenerul. Când negociezi bine, poţi să orientezi, să influienţezi şi să manipulezi partenerul pentru a-l face să coopereze.

Secretul constă în a reuşi să-l antrenezi într-un joc de-a “Hai să câştigăm împreună!”.

Oamenii rezonabili înţeleg repede că nu-şi pot impune voinţa în mod unilateral şi caută soluţii în comun, adică soluţii negociate.

Indiferent unde şi între cine sunt purtate, negocierele apelează la retorică, la logică şi la elemente de teoria argumentării. Uneori, folosesc tehnici de comunicare şi manipulare performante, precum Analiza Tranzacţională, Programarea Neuro-Lingvistică, narcoanaliza etc. Noţiuni precum ofertă, cerere, poziţie, pretenţie, obiecţie, compromis, concesie, argument, tranzacţie, argumentaţie, probă etc. pot interveni frecvent în procesul de negociere. Totodată, elementele de comunicare non-verbală, precum fizionomia, mimica, gestica, postura, îmbrăcămintea, aspectul general etc. pot avea o importanţă care nu trebuie neglijată. Cultura partenerilor şi puterea de negociere a părţilor negociatoare sunt alte elemente de care trebuie să se ţină seama. Elementele de tactică şi strategie, capcanele şi trucurile retorice ca şi cunoştinţele de psihologie a percepţiei pot juca un rol decisiv în obţinerea de avantaje mari în schimbul unor concesii mici.

În lumea afacerilor contemporane, negocierea şi negociatorul dobândesc o importanţă considerabilă. Niciodată în istorie, tranzacţiile comerciale nu au fost mai multe şi nu s-au purtat în valori mai mari. Pentru producător, importator sau distribuitor en-gros, un negociator bun poate face în trei ceasuri tot atât cât fac zece sau o sută de executanţi, în câteva săptămâni sau luni. Un negociator slab poate pierde la fel de mult. O marjă de câteva procente la preţ, la termenul de garanţie, la condiţiile de livrare şi transport, la termenul de plată etc. sau o marjă de doar câteva promile, la comision sau dobândă, rămân oricând negociabile. În marile tranzacţii, pe piaţa industrială, unde se negociază contracte cu valori de miliarde de lei, această marjă negociabilă poate însemna sume de zeci sau de sute de milioane. De pe poziţia fiecăreia dintre părţi, acestea pot fi pierdute sau câştigate.

Negocierea este un talent, un har înnăscut, dar şi o abilitate dobândită prin experienţă, formare şi învăţare. Meseria de negociator este una “de elită”, în afaceri, în diplomaţie, în politică.

Pregătirea negocierilor

Succesul unei negocieri depinde mult de maniera în care acesta a fost pregătită. Premisele prezentării poziţiei de negociere, ca şi ale argumentaţiei şi strategiilor folosite, se construiesc în stadiul de prenegociere. Practica a dovedit că, între momentele importante ale pregătirii negocierilor în afaceri, nu trebuie uitate:

a) studierea ramurii şi a pieţei, adică interpretarea conjuncturii generale, a contextului specific afacerii şi identificarea partenerilor şi concurenţilor potenţiali.

Este momentul în care se estimează capacitatea pieţei ţintă, se delimitează precis segmentul căruia se adresează produsul, sunt însuşite legislaţia şi uzanţele comerciale specifice, posibilităţile de distribuţie, condiţiile de promovare etc. Sunt culese informaţii despre situaţia financiară a partenerilor, despre solvabilitatea şi reputaţia lor. Sunt culese informaţii despre concurenţa potenţială. Se încearcă evaluarea celui mai bun moment sau a celei mai bune conjuncturi în care să se lanseze oferta sau cererea de ofertă.

Preview document

Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 1
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 2
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 3
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 4
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 5
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 6
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 7
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 8
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 9
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 10
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 11
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 12
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 13
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 14
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 15
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 16
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 17
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 18
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 19
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 20
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 21
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 22
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 23
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 24
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 25
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 26
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 27
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 28
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 29
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 30
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 31
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 32
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 33
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 34
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 35
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 36
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 37
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 38
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 39
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 40
Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Negociere la SC Breeze Sisteme Climaterice SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea și negocierea în relațiile internaționale

CAPITOLUL I Comunicarea ca proces plurivalent Comunicarea este un atribut al speciei umane. În sens larg, ea poate fi definită drept procesul de...

Negocierea în afaceri - strategii și modalități comunicative eficiente

INTRODUCERE Clipă de clipă, ceas de ceas, fiecare dintre noi are o dorinţă, un interes sau măcar un punct de vedere numai “al său”. Fiecare...

Tehnici de Negociere în Afaceri

CAPITOLUL I. Introducere în strategia negocierii O definiţie relativ simplă a strategiei, privită însă în contextul desfăşurării unei negocieri,...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Marketing - Note de Curs

PARTEA I. BAZELE MARKETINGULUI CAP. 1. ESENŢA MARKETINGULUI Confruntate cu o creştere continuă a complexităţii şi a exigenţelor pieţei,...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Negociere și Comunicare în Afaceri

CAP I. NOŢIUNI FUNDAMENTALE 1.1. Introducere în comunicare Comunicarea scapă încercărilor de a o defini. Americanii Frank Dance şi Carl Larson au...

Te-ar putea interesa și

Negociere în Afaceri

Clipa de clipa, ceas de ceas, fiecare dintre noi are o dorinta, un interes sau macar un punct de vedere numai “al sau”. Fiecare convinge sau se...

Strategii de Negociere în Afaceri

INTRODUCERE Fiecare dintre noi are o dorinţă, un interes sau măcar un punct de vedere numai “al său”. Fiecare convinge sau se lasă convins....

Negocierea - Formă de Comunicare

CURSUL 5 NEGOCIEREA – FORMA DE COMUNICARE 5.1. Conceptul de negociere 5.2. Principii de baza ale negocierii 5.3. Tipuri fundamentale de...

Negociere

Negocierea afacerilor este o forma particulara de negociere, centrata pe existenta unui produs sau a unui serviciu, pe de o parte, si a unei nevoi...

Ai nevoie de altceva?