Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1460
Mărime: 982.14KB (arhivat)
Publicat de: Mircea Pricop
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Moaciu

Extras din proiect

Natura la tine in casa

In vaza sau in ghiveci, in buchete sau in aranjamente, in casa, in gradina sau in parc, singure sau asociate, florile constituie tot atatea prilejuri de bucurii pe care ni le facem noua insine sau celor dragi. Mesageri ai gandurilor si sentimentelor umane, florile contribuie la dezvoltarea relatiilor sociale, ele reflectand in modul cel mai stralucit rafinamentul si personalitatea omului. Florile inseamna, inainte de toate, dragoste, iubire, speranta, incredere, pretuire, pofta de viata; prin ele exprimam tot ce este mai nobil si mai frumos in viata fiecaruia dintre noi. Cu siguranta ca, daca fiecare dintre noi am intelege, chiar si numai pentru o clipa, mesajul extraordinar pe care il transmite atat de elocvent o floare, atunci lumea in care traim ar fi cu mult mai buna.

Instinctiv, in fiecare dintre noi e un mic artist, un creator al frumosului. Ceea ce este important este insa sa deprindem acele priceperi necesare pentru a ne valorifica aceste aptitudini. Toate florile sunt frumoase, daca le cunoastem, daca stim cum trebuie cultivate, ingrijite si utilizate. Mai mult decat atat, le putem spori frumusetea prin asocierea mai multor specii (sortimente) in cadrul aranjamentelor florale.

Pentru a forma aranjamente florale inspirate, florarii de la “Rapsodia Primaverii” detin cunostinte in diverse domenii, ce presupun familiarizarea cu notiuni de design floral, botanica, tehnologii de cultura, cromatica, peisagistica, istoria artei, protectia muncii etc. Desi pare greu, nu este asa. Toate aceste notiuni pot fi asimilate foarte usor si concentrate eficient in deprinderi ce ne transforma in veritabili artisti ai florilor. Este nevoie doar de dorinta si de pasiune pentru flori.

Analiza pietei

De mai bine de 15 ani Romania se straduieste sa-si formeze o piata a florilor, in adevaratul sens al cuvantului. Dar, ca si in alte domenii, se lupta cu tot felul de dificultati. Producatorii locali de flori sunt practic blocati in activitate din cauza faptului ca in magazinele noastre de specialitate sunt in proportie de 90%-95% plante importate. Cele mai multe sunt aduse din Olanda, si prima intrebare pe care ne-am pus-o a fost: cum e piata florilor in Olanda si cum se face ca preferam florile olandeze in locul celor romanesti?

In functie de sezon, in Olanda se produc si se comercializeaza aproape orice si-ar putea dori un gradinar. Produsele horticole aprovizioneaza atat magazinele de specialitate, cat si pietele. Plantele de calitate deosebita, la preturi mai mari, se gasesc in magazinele de specialitate. In piete se aduna diverse plante de la mai multi producatori si la preturi mai mici. Aceste plante mai ieftine sunt considerate decorative pentru un sezon dupa care sunt aruncate. Ce e interesant este tocmai faptul ca ceea ce importa Romania provine din acest stoc de calitate mai scazuta si la pret mai mic. Adica pret mai mic la olandezi dar la fel de mare in magazinele noastre.

In Romania, spatiul verde e generos, dar numarul gradinilor tot meschin e. „Cei care nu mai au spatiu pentru gradini si-l creeaza: francezii au gradini suspendate, iar ungurii au mall-uri cu gradini. La noi nu e nici imaginatie, nici bunavointa“, se jeneaza presedintele Asociatiei Florarilor din Romania.

Preview document

Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței - Pagina 1
Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței - Pagina 2
Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței - Pagina 3
Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței - Pagina 4
Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței - Pagina 5
Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței - Pagina 6
Tehnici promoționale - florărie - analiza pieței - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Florarie - Analiza Pietei.doc

Ai nevoie de altceva?