Tehnici promoționale Longlife

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2897
Mărime: 802.23KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc

Cuprins

  1. 1.Analiza preliminara a produsului/serviciului 3
  2. 1.1 Analiza conjuncturii de macromediu (PEST) 3
  3. 1.2 Analiza conjuncturii de micromediu 5
  4. 1.3 Analiza interna a companiei (S&W) 6
  5. 2.Stabilirea obiectivelor 7
  6. 2.1 Obiective directe (specifice participarii la tg&expo) 7
  7. 2.2 Obiective adiacente (publicitate, marketing, promotii pull si push) 7
  8. 3.Definirea strategiei de participare la expozitie 8
  9. 3.1 Descrierea participarii (functionare, detalii specifice) 8
  10. 4. Expunerea planului operational 17
  11. 4.1 Activitari, durata , responsabili si resurse implicate 17
  12. 4.2. Concluzii 18

Extras din proiect

1.Analiza preliminară a produsului

1.1 Analiza conjuncturii de macromediu

Firma “Confortlife “ cu sediul în Iaşi, îşi are domeniul de activitate în producerea şi comercializarea produselor naturiste a echipamentelor de relaxare, modelare corporala si sanatate , dedicate tuturor persoanelor.

Confortlife face parte din cadrul companiei „Coral Club şi Royal Body Care”, unul dintre principalii producatori de tratamente şi produse naturiste, îmbogatite cu nanoclusteri pentru a preveni multe boli si a menţine un mod de viaţa cat mai sănătos şi activ.

Macromediul de marketing este componenta mediului de marketing care influenţează întreprinderea, dar care nu poate fi influenţată de aceasta, soluţia firmei fiind de a se adapta cât mai bine la acest mediu. Macromediul se divide în următoarele medii de influenţă:

a) Politic – România este ţară membră a Uniunii Europene, ceea ce implică asumarea ca atare a acestui rol şi conformarea la normele impuse de acest statut. România are însă probleme în ceea ce priveşte suveranitatea legii, controlul corupţiei şi instabilitatea politică, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru firma noastra. Lipsa stabilitaţii şi siguranţei mediului politic duce la apariţia unor dezechilibre la întregul macromediu firmei.

Legislaţia care supraveghează afacerile firmei urmăreşte trei obiective principale:

protejarea consumatorilor, protejarea concurenţei şi protejarea societăţii.

-Legislaţia privind protecţia consumatorilor (Ordonanţa nr. 21/1992) are in vedere asigurarea unui standard al produselor şi serviciilor; controlarea modalităţilor de vânzare şi a informaţiilor oferite cumpărătorului despre produsele oferite; evitarea inducerii în eroare a cumpărătorului în ceea ce priveşte preţul; condamnarea practicii necinstite. Legea nr. 449/2003, republicată în 2008, descrie o serie de dispoziţii ce ar trebui respectate în ceea ce priveşte consumatorii, garanţiile faţă de aceştia, conformitatea cu specificaţiile produsului, dar şi sancţiunile aplicate în cazul nerespectării legii.

-Prin legislaţia privind protecţia concurenţei (Legea nr.21/1996 are ca scop „protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei şi a unui mediu concurenţial normal, în vederea promovării intereselor consumatorilor”) sunt protejaţi producătorii inventatori de concurenţă. Aceasta se realizează sub formă de patente (documente legale ce garantează inventatorilor exclusivitatea vinderii invenţiilor). O altă formă de protecţie împotriva concurenţei este înregistrarea mărcilor. Ea împiedică imitatorii să profite de un proces îndelungat şi costisitor, care în fapt înseamnă construirea imaginii firmei în cauză.

-Legislaţia privind protecţia societăţii îi apără pe consumatori de consecinţele propriilor lor decizii gresite. O astfel de legislaţie crează, pe de o parte, oportunităţi, iar, pe de altă parte, ameninţări. Cei care respectă cu stricţe această legislaţie au un avantaj asupra concurenţei, deşi uneori le poate spori costurile.

b) Economic - condiţionează totalul de bani aflat la dispoziţia pieţei, reprezintă suportul puterii de cumpărare al clienţilor, fie ei agenţi economici sau consumatori individuali. Cele mai importante variabile economice pe care trebuie urmărite atent pentru a putea lua decizii corecte sunt următoarele:

-Veniturile şi puterea de cumpărare: cei cu venituri mari au alte interese, nevoi şi preferinţe decât cei cu venituri mici. Astfel trebuie să cunoaştem forma repartiţiei veniturilor pe clase sociale şi pe categorii de populaţie.

-Structura bugetului de cheltuieli: atunci când veniturile sunt în creştere, ponderea în procente a banilor cheltuiţi pentru produse scade, crescând procentul sumelor alocate pentru produse de lux. Economia este caracterizată de două tipuri de consumatori. Unul are reacţie şi elasticitate la preţ, căutând produse la preţuri scăzute care le permit să facă cumpărătura, iar celălalt dispus să plătească sume considerabile pentru o calitate sporită.

Preview document

Tehnici promoționale Longlife - Pagina 1
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 2
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 3
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 4
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 5
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 6
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 7
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 8
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 9
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 10
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 11
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 12
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 13
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 14
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 15
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 16
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 17
Tehnici promoționale Longlife - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale Longlife.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?