Transportul de Obiecte Agabaritice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Transportul de Obiecte Agabaritice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nicoleta Neacsu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domenii: Economie, Transporturi

Extras din document

Transportul de mărfuri agabaritice

Introducere

Transporturile agabaritice au reprezentat din totdeauna o enigmă pentru marea parte a oamenilor, acaparând de fiecare dată atenția acestora dacă aveau ocazia să se intersecteze cu un astfel de transport.

Din aceste considerente am ales să abordăm această temă și sperăm că prin intermediul acestei lucrări vom reuși să clarificăm câteva aspecte legate de transporturile agabaritice. În special cu privire la:

- Ce înseamnă transportul agabaritic;

- Apariția și dezvoltarea transportului agabaritic;

- Modalități efective de realizare a unui transport negabaritic;

- Legislația referitoare la aceste tipuri de transport;

- Cum pot fi asigurate transporturile agabaritice;

- Care este cel mai utilizat tip de transport agabaritic;

- De ce transporturile agabaritice necesită o atenție atât de mare din partea autorităților.

2

Cap.1. Noțiuni introductive în transporturile agabaritice

Scurt istoric al transporturilor agabaritice

Transporturile agabaritice datează încă din cele mai vechi timpuri, chiar de pe vremea faraonilor din Egiptul antic, când sau construit celebrele piramide al căror mod de fabricație reprezintă o enigmă până și în zilele noastre.

Însă apariția și dezvoltarea transporturilor agabaritice, așa cum le știm noi, poate fi observată începând cu anul 1970. Acest lucru s-a putut întâmpla deoarece progresul tehnologic a permis construirea și producerea de obiecte din ce în ce mai mari. Un alt factor important care a dus la dezvoltarea transporturilor agabaritice a fost criza petrolieră, aceasta a determinat țările din Europa de Nord să înceapă extragerea de țiței prin forțe proprii pentru a obține un preț mai bun. La niciun an se efectuau transporturi agabaritice masive pe Marea Nordului pentru a se începe operațiunile de exploatare a petrolului, această lucrare reprezentând un punct critic în evoluția acestui tip de transport.

Fabricantul italian Cometto, unul dintre liderii mondiali în producția de trailere si semitrailere destinate transportului agabaritic este un pionier al acestui domeniu. Având o prezență notabilă pe piață încă din anul 1954, compania numără astăzi peste 3.000 de clienți în întreaga lume. Sediul central se află la Borgo S. Dalmazzo-Cuneo - Italia si are o rețea de dealeri în peste 60 de țări.

Cel mai greu transport agabaritic care a trecut vreodată prin România, a fost un convoi cu o greutate totală de 676 de tone(Fig.1.1). Piesa de rezistenta a transportului a fost un rezervor cu o greutate de 405 tone. Imensa greutate a fost transportata timp de 25 de zile pe Dunăre, din Germania. Fig.1.1. Convoi de 676 de tone

3

Definiția și modalitățile de efectuare a transportului agabaritic

Transportul agabaritic în mod generic este definit ca transportarea, manipularea și montarea de obiecte grele, care sunt indivizibile, şi de greutăţi, în general, care să fie în intervalul de 1 tona la peste 1000 de tone şi de lăţimi / înălţimi de peste 100 de metri, care sunt prea mari pentru a încăpea în containere normale sau pe transportoare convenţionale. Aceste elemente supradimensionate sunt transportate de la un loc la altul (uneori în afara graniţelor ţării), apoi ridicate sau instalate. Caracteristic pentru produsele agabaritice este lipsa de standardizare în ceea ce privește transportul, fiecare transport necesitând o planificare individuală.

Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul de Obiecte Agabaritice.pdf

Alte informatii

UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” DIN BRAȘOV FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE SPECIALIZAREA: AFACERI INTERNAȚIONALE