Vanzarea Marfurilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Vanzarea Marfurilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Rosian Lucian, Emanuil Gojdu Hunedoara

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Comert

Cuprins

1 Vanzarea marfurilor
2 Conceptul de tehnologie comerciala
3 Aprovizionarea magazinului
4 Tipurile de magazine
5 Sort. de marfuri comercializate si vecinatatea acestora
6 Evaluarea gradului de utilizare a spatiului
7 Moalitati de limitare a riscului comercial
8 Comunicarea eficienta cu clientii
9 Codificarea marurilor
10 Norme de igiena si protectie a munci

Extras din document

1.VANZAREA MARFURILOR

Vanzarea produselor reprezinta “actul prin care se asigura valorificarea rezultatelor productiei, respective acela de recuperare a cheltuielilor cu fabricatia si pregatirea produsului pentru vanzare, inclusive obtinerea unui anumit profit.”

Unul din atributele fundamentale ale punctelor comerciale il reprezinta formele de vanzare practicate de catre acesta. De-a lungul timpului tehnicile de vanzare au cunoscut o evolutie continua, fapt ce a condus la aparitia a noi tipuri de magazine (supermagazinele, magazinele discount etc.).

Formele de vanzare utilizate in practica comerciala vizeaza anumite tehnici specifice, precum vanzarea in sistem « franchising », vanzarea marfurilor cu bucata, vanzarea la preturi unice, vanzarea in consignatie etc. Optiunea pentru una dintre formele prezentate apartine in exclusivitate managerilor respectivei unitati comerciale, fiind dependenta de numerosi factori, precum continutul actului de schimb (vanzare cu ridicata, mic-gros sau cu amanuntul), suprafata disponibila, natura marfurilor comercializate sau clientele vizata.

2. Conceptul de tehnologie comerciala.

Conceptul de tehnologie face obiectul unor intinse preocupari teoretice.

Unele se refera la tehnologia in sens larg, ca activitate globala desfasurata de societate, altele trateaza sensul restrans al notiunii, aplicabil unor domenii sau produse.

Tehnologia: -Ansamblul, proceselor, metodelor,operatiilor,este mijlocul sau capacitatea de a realiza o anumita activitate , in acest cadru intrand "echipamentele, procedurile de lucru, inclusiv programele de lucru".

Tehnologia unui magazin: se refera la mijloacele si procedeele cu ajutorul carora se desfasoara miscarea marfurilor, vanzarea si incasarea contravalorii lor.

Unii autori abordeaza sistemic conceptul de tehnologie, ca fiind "un sistem de cunostinte stintifice si tehnice privind procedee, proceduri si programe de lucru materializate in echipamente si/ sau materializate in echipamente si/ sau documentatii, know -how utilizate de oameni pentru elaborarea, fabricarea , exploatarea, intretinerea si, eventual , comercializarea unei categorii de produse.

In notiunea de tehnologie, in sens larg , sunt cuprinse , echipamentele (masinile , utilajele) fara de care tehnologiile respective nu pot deveni operative.De asemena factorul uman este considerata parte integranta a sistemului tehnologic.

Tehnologia comerciala imbraca multe forme particulare de la un element la altul( de gros sau detail), de la un sector comercial la altul, de la o unitate comerciala la alta.

Tehnologia comerciala evolueaza, chiar dak schimbarile sunt mai lente si de mai mica amploare decat in alte ramuri. Din cercetarea evolutiei tehnologiei comerciale se desprind doua tendinte de interdependente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Vanzarea Marfurilor.doc