Management - o șansa pentru viitor

Proiect
9/10 (2 voturi)
Conține 6 fișiere: doc, xls
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 10568
Mărime: 136.61KB (arhivat)
Publicat de: Severin David
Puncte necesare: 12
UNIVERSITATEA „AL. I. CUZA” IASI FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT MASTER: MANAGEMENT SI MARKETING IN SPORT

Cuprins

  1. I. CONCEPEREA PROIECTULUI 3
  2. 1.1 Context (maxim 3 pagini) 3
  3. 1.2 Titlul proiectului: 6
  4. 1.3 Localizarea 6
  5. 1.4 Suma solicitată de la finanţator: (se completează, la final, după calculul bugetului) 6
  6. 1.5 Justificarea ideii proiectului (maxim 3 pagini) 6
  7. 1.6 Scop, obiective şi jaloane. Grupuri ţintă (maxim 3 pagini) 7
  8. II. PLANIFICAREA PROIECTULUI 9
  9. 2.1 Descrierea detaliată a activităţilor (maxim 9 pagini) 9
  10. 2.2 Echipa de implementare (maxim 3 pagini) 16
  11. 2.3 Durata şi planul Proiectului 19
  12. 2.4. Bugetul Proiectului 20
  13. 2.5 Matricea cadru logic 21
  14. III. MONITORIZAREA ŞI EVALUAREA INTERNĂ A PROIECTULUI 22
  15. 3.1 Managementul riscurilor (maxim 1 pagină) 22
  16. 3.2 Activităţi de monitorizare şi evaluare internă. Indicatori de urmărire şi evaluare (maxim 3 pagini) 22
  17. 3.3 Asigurarea continuităţii proiectului (maxim 2 pagini) 24
  18. IV. BIBLIOGRAFIE 25

Extras din proiect

I. CONCEPEREA PROIECTULUI

1.1 Context (maxim 3 pagini)

a. Ideea proiectului:

Considerând că sportul poate contribui la finanţarea unei vieţi autonome pentru persoanele cu handicap facilitând astfel integrarea lor economică şi socială şi în acelaşi timp oferind oportunităţi de reintegrare, timp liber şi competiţie, Comitetul European al Sportului pentru persoane cu nevoi speciale încurajează comitetele naţionale de sport pentru persoane cu nevoi speciale şi clubuile sportive speciale să dezvolte programe şi proiecte care să promoveze oportunităţi egale şi în favoarea integrării persoanei cu nevoi speciale, inclusiv integrarea prin sport.

Ideea proiectului o constituie formarea unui club sportiv destinat persoanelor cu handicap vizual grav, cu varste cuprinsâ între 5 ani şi 35 de ani, din regiunea nord- estică a României, cu sediu în localitatea Iaşi.

În România numarul persoanelor cu handicap în ultimii ani a evoluat considerabil de la aproximativ 402.000 în anul 2000 la aproximativ 632.000 in anul 2009. Dintre acestia peste 150.000 au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 35 de ani. Regiunea nord-estică a ţării este cea mai afectată din acest punct de vederea având o rată de 3.4% depăşind media pe ţară (2.9%). Cel mai des întâlnit tip de handicap este cel vizual fiind estimat la circa 115.000 de persoane dintre care 45% dianosticati cu handicap grav. Dintre aceştia aproximativ 34% au domiciliu situat în nord-estul ţării.

Numărul mare de persoane cu handicap vizual grav existent la nivel de regiune, necesită un plan de interventii şi măsuri pentru integrarea socială, economică şi morală, bazată pe practicarea sporturilor de perfomnţă într-un mediu instituţionat. Foarte mulţi dintre aceste persoane sunt întreţinuţi de familiile lor fără a avea o perspectivă de realizare pe plan moral şi profesional.

Federaţia Română a Sportului pentru Persoanele cu Handicap are în prezent 18 membrii afiliaţi ceea ce face ca, raportat la numărul de persoane cu dezabilităţi, deficitul de cluburi şi asociaţii sportive să fie puternic evidenţiat. Dintre cei 18 membrii afiliaţi regiunea nord- estică estebreprezentatâ doar de un singur membru insuficient raportat la numărul de persoane cu dezabilităti din aceasta regiune ( 97000 dintre care 18 % sunt cu grad vizual grav), faţă de restul ţărilor comunitare

Prezentul proiect are un caracter inovator-experimentar fiind destinat înfiinţării şi dezvoltării primului club sportiv pentru nevăzători din lume care va fi membru afiliat atât forurilor specifice sportului pentru persoane cu dizabilităţi (Federaţiei Române a Sportuli pentru Persoanele cu Handicap-FRPH) cât şi forurilor naţionale a sportului de performanţă Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), şi Federaţilor sportive pe ramuri de sport (FRŞAH-Federaţia Română de şah şi FRTM- Federaţia Română de Tenis de Masă)

b. Descrierea solicitantului/promotorului/beneficiarului de fonduri:

- Numele organizaţiei solicitante şi datele de contact ale acesteia:

Clubul Sportiv Unirea Iaşi cod de indentitate sportiva IS/000029/2009, cu sediu în localitatea Iaşi, judeţul Iaşi, cod. 700229, str. Aleea Decebal, nr. 9, tel. 0232/325 897, 0755332511.

Tipul organizaţiei

Asociaţia de faţă este persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, nonprofit, organizaţie sportivă de sine stătătoare, neguvernamentală şi apolitică:

- Aria de interes/de operare a organizaţiei:

Clubul Sportiv Unirea Iaşi are ca principal scop crearea unui cadru organizat în care persoanele cu deficienţă de vedere, să-şi poată exprima dezideratele, să fie sprijiniţi în realizarea drepturilor cetăţenesti generale şi specifice.

Clubul Sportiv Unirea Iaşi organizează, sprijină şi dezvoltă, centre de pregătire sportivă, asigurând cadrul organizatoric, personalul de specialitate şi asistenţa îndomeniu pentru nevăzătorii membri ai asociaţiei şi familiile acestora, dacă este cazul.

Ramurile sportive precticabile în cadru clubului sportiv sunt tenis de masă şi şah

- Misiunea organizaţiei:

Eforturile Clubul Sportiv Unirea Iaşi se îndreaptă înspre o participare activă la dezvoltarea unei societăţi integratoare. Obiectivul specific este minoritatea cu deficiente grave de vedere. Ţelurile noastre sunt:

a) Integrarea în mişcarea internaţională pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi

b) Programe care incurajează recunoaşterea talentelor individuale

c) Facilitarea contractului intre membrii comunităţii nationale si internationale care impărtăşesc acelaşi scop si aceeasi viziune

d) Promovarea sportului paraolimpic si sprijinirea participării la competitiile naţionale şi internaţionale

- Echipa de conducere şi experienţa în domeniul proiectelor :

a) Director proiect- Va asigura realizarea activitatilor, va monitoriza rezultatele, va asigura evaluarea proiectului (experienţa : Management şi marketing sportiv).

b) Asistent proiect- Va sprijini indeplinirea activitatilor pastrând contactul permanent intre factorii implicati si parteneri(experienţa : Management şi marketing sportiv).

c) Expert¹-Va organiza şi dirija activităţile de selecţie şi de instruire a subiecţilor.(experienţă: Antrenor sportiv )

d) Expert²-Va întocmi şi evalua documentele financiar-contabile (experienţă:Financiar-Contabilă)

e) Expert³-Va elabora şi monitoriza implementarea proiectului tehnic (experienţă: inginer constructor/administrator baza sportivă)

c. Descrierea liniei de finanţare selectate

Prezentul proiect va fi finanţat de PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL “CREŞTEREA COMPETITIVITAŢII ECONOMICE” pentru Operaţiunea 2.3.3 “Promovarea Inovării în cadru Întreprinderilor”

Domeniu de aplicare

Această operaţiune nu se aplică:

a) ajutoarelor destinate activităţilor legate de exporturi, adică ajutoarelor direct legate de cantităţile exportate, de înfiinţarea şi explotarea unei reţele de distribuţie sau de alte cheltuieli curente legate de activitatea de export;

b) ajutoarelor condiţionate de utilizarea preferenţială a produselor naţionale faţă de produsele importate ;

c) ajutoarelor care favorizează activităţile de prelucrare şi comercializare a produselor agricole, în cazurile în care i) valoarea ajutorului este stabilită pe baza preţului sau a cantităţii unor astfel de produse achiziţionate de la producători primari sau comercializate de către întreprinderile în cauză; ii) acordarea ajutorului este condiţionată de obligaţia de a fi direcţionat, parţial sau integral, către producătorii primari.

Obiective

Obiectivul urmărit prin acesată operaţiune este de a stimula inovarea în întreprinderi prin finanţarea unor proiecte care dezvoltă produse noi sau substanţial îmbunătăţite în scopul producţiei şi comercializării. Specificul acestor proiecte constă în valorificarea unor rezultate de cercetare-dezvoltare sau idei brevetate, ca bază de pornire pentru dezvoltarea acelor bunuri sau servicii propuse în cadrul acestor proiecte.

Beneficiari eligibili

Solicitantul este o întreprindere pentru care cercetarea-dezvoltarea nu constituie obiectul principal de activitate. Activitatea de cercetare-dezvoltare poate să nu existe în obiectul de activitate al întreprinderii.

Este considerată întreprindere orice entitate cu personalitate juridică, ce desfăşoară o activitate economică, indiferent de forma juridică a acesteia.

Criteriile pe care o întreprindere trebuie să le respecte pentru a fi considerată întreprindere mică sau mijlocie sunt în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 cu modificările şi completările ulterioare, care este armonizată cu legislaţia comunitară în vigoare. Orice întreprindere care nu respectă aceste criterii este întreprindere mare. Microîntreprinderile se încadrează în categoria întreprinderilor mici.

Dintre potenţialii beneficiari, o categorie aparte o constituie întreprinderile nou-create inovatoare, care sunt întreprinderi mici, cu o vechime mai mică de 6 ani la momentul acordării finanţării nerambursabile, dar care au cel puţin 1 an vechime la momentul depunerii cererii de finanţare, şi care demonstrează prin situaţiile financiare că valoarea cheltuielilor pentru cercetare-dezvoltare a reprezentat cel puţin 15% din costurile totale de operare în cel puţin unul din ultimii 3 ani care precedă acordarea finanţării nerambursabile.

Prin proiectele tehnologice inovative se acordă sprijin financiar pentru toate sectoarele de activitate cu excepţia următoarelor:

a) pescuitul şi acvacultura;

b) construcţiile navale;

c) industria cărbunelui;

d) industria siderurgică;

e) sectorul fibrelor sintetice;

f) producţia primară a produselor agricole enumerate în Anexa nr. 1 la Tratatul instituind Comunitatea Europeană şi a articolelor de plută (coduri de Nomenclatură Combinată 4502, 4503, 4504);

Preview document

Management - o șansa pentru viitor - Pagina 1
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 2
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 3
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 4
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 5
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 6
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 7
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 8
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 9
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 10
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 11
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 12
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 13
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 14
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 15
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 16
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 17
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 18
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 19
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 20
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 21
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 22
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 23
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 24
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 25
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 26
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 27
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 28
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 29
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 30
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 31
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 32
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 33
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 34
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 35
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 36
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 37
Management - o șansa pentru viitor - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Management - O Sansa Pentru Viitor
    • Anexa 2 Matricea cadru logic.doc
    • Anexa 6.doc
    • Anexa 7 riscurilor.doc
    • bug proiect grup.xls
    • diagrama gantt.xls
    • PROIECT DE GRUP.doc

Alții au mai descărcat și

Atletism Specializare

Alergare de viteza Caracterul natural al celor mai multe probe atletice face ca baza generalaa a miscarilor sa fie cunoscuta înca înainte de a lua...

Reeducarea Psihomotrica

Reeducarea psihomotrica este o terapie originala, neurofiziologica si psihofiziologica prin tehnica sa, psihologica si scopul sau, destinata sa...

Pregătirea fizică în volei. mijloacele utilizate pentru dezvoltarea calităților motrice în volei

Pregătirea fizică reprezintă ansamblul organizat şi ierarhizat al procedurilor de antrenament care vizează dezvoltarea şi utilizarea calităţilor...

Te-ar putea interesa și

Managementul Resurselor Umane în Sectorul Public

NTRODUCERE Schimbarile petrecute la nivelul societatii românesti ar fi trebuit sa elimine sau cel putin sa atenueze tensiunile existente. Criza...

Selectarea și pregătirea managerilor în context internațional

Cine nu a auzit măcar o dată afirmaţii de genul ‘Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a unei organizaţii’, ‘Avantajul nostru competitiv este dat...

Monitorizare Biodiversitate

ARGUMENT Prin biodiversitate intelegem intreaga gama a modalitatilor prin care se manifesta viata, cu toate formele ei de existenta si de...

Dezvoltarea Resurselor Umane prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane în Județul Galați

Introducere Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) stabileşte axele prioritare şi domeniile majore de intervenţie...

Relațiile Comerciale dintre România și Federația Rusă

Actualitatea temei. În condiţiile moderne, lumea fiind împărţită în ţări dezvoltate şi slab dezvoltate, unul din cei mai valoroşi factori ai...

Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena

SINTEZA RAPORTULUI Ocazia realizării unui stagiu de practică în una din firmele de comerţ, turism sau servicii este una binevenită, o şansă pentru...

Posibilități de Implementare a Principiilor TQM în Cadrul Societații CFR Marfă

1. INTRODUCERE PREZENTARE GENERALA CFR MARFĂ SA Activităţile de transport feroviar public de marfa, precum şi satisfacerea unor nevoi specifice...

Evaluarea Capitalului Natural

Capitalul natural al unei zone geografice sau politic-administrative consta in reteaua de sisteme ecologice care functioneaza in regim natural sau...

Ai nevoie de altceva?