Model de Pregatire Fizica Generala si Specifica in Jocul de Handbal la Nivel de Senioare, Divizia A, Muresul Targu Mures

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Model de Pregatire Fizica Generala si Specifica in Jocul de Handbal la Nivel de Senioare, Divizia A, Muresul Targu Mures.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 68 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Flaviu Stoica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Educatie Fizica

Cuprins

PLANUL LUCRARII
1.CAPITOLUL I
INTRODUCERE
1.1. Date privind aparitia si evolutia jocului de handbal; istoricul jocului de handbal in Romania
1.2. Caracteristicile si tendintele actuale ale jocului de handbal
1.3. Locul si importanta handbalului in sistemul de educatie
1.4. Handbalul de performanta- perfectionarea activitatii sportive
1.5. Motivarea alegerii temei si actualitatea ei
2. CAPITOLUL II
FUNDAMENTAREA TEORETICO-METODICA A LUCRARII
2.1. Pregatirea fizica, componenta de baza a antrenamentului sportiv
2.1.1. Pregatirea fizica generala sau multilaterala
2.1.2. Pregatirea fizica specifica
2.1.3. Criteriile pregatirii fizice a echipelor si jucatorilor de handbal
2.1.4. Succesiunea obiectivelor si a activitatilor in antrenamentul de pregatire fizica superioara
2.1.5. Maximalizarea importantei pregatirii fizice
2.1.6. Testarea capacitatii de efort fizic
3. CAPITOLUL III
PARAMETRII FUNDAMENTALI AI EFORTULUI IN JOCUL DE HANDBAL
3.1. Volumul efortului
3.2. Intensitatea efortului
3.3. Complexitatea efortului
3.4. Model de pregatire fizica generala si specifica in jocul de handbal la nivel senioare
3.5. Exercitii pentru pregatirea fizica generala si multilaterala
3.6. Exercitii pentru pregatirea fizica specifica
3.7. Atingerea formei sportive si importanta ei in periodizarea antrenamentului
3.7.1. Perioada pregatitoare
3.7.2. Perioada competitionala
3.7.3. Perioada de tranzitie
4. CAPITOLUL IV
METODOLOGIA CERCETARII
4.1. Masuratorile si probele de control utilizate
4.1.2. 30m Plat
4.1.3. 10x30m, 30” pauza
4.1.4. 30m dribling printre jaloane
4.1.5. Pentasalt
4.1.6. Deplasarea in triunghi
4.1.7. Saritura in lungime de pe loc
4.1.8. Aruncarea mingii de handbal la distanta
4.1.9. Testul Cooper
5. CAPITOLUL V
5.1. PREZENTAREA SI INTERPRETAREA REZULTATELOR
5.2. Analiza si interpretarea rezultatelor
6. CAPITOLUL VI
CONCLUZII SI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAPITOLUL I

INTRODUCERE

1.1. DATE PRIVIND APARITIA SI EVOLUTIA JOCULUI DE HANDBAL, ISTORICUL JOCULUI DE HANDBAL IN ROMANIA

Acordurile Imnului de Stat al tarii noastre s-au auzit de nenumarate ori in marile intreceri sportive ale lumii- atletism, box, caiac-canoe, canotaj, fotbal, gimnastica, haltere, handbal, judo, natatie, tenis, tir, baschet, volei- iar tricolorul romanesc a fluturat pe cel mai inalt catarg, pe toate meridianele globului pamantesc.

Handbalul, joc sportiv accesibil si spectaculos, se bucura de o larga popularitate in randul tineretului de pretutindeni.

Integrat organic miscarii noastre sportive, handbalul romanesc a cucerit numeroase titluri si trofee in confruntarile internationale, atat prin echipele reprezentative cat si prin echipele de club. Succesele dobandite de catre echipele noastre au determinat recunoasterea pe plan mondial a scolii de handbal, a carei experienta s-a perpetutat de la an la an. Regresul marcat, insa, in ultima perioada de timp, necesita un efort crescut din partea tuturor celor care iubesc aceasta disciplina sportiva, indiferent de nivelul la care lucreaza, pentru revenirea in cadrul ierarhiei mondiale.

Aceasta ii angajeaza pe antrenori, sportivi, activisti, intr-o actiune complexa si unitara pentru ridicarea necontenita a nivelului de cunostinte si aplicarea in practica a tuturor cerintelor teoriei si practicii handbalului modern.

Istoricii afirma ca handbalul a aparut inaintea fotbalului. Bazandu-se pe argumentul ca dintotdeauna omul a avut o mare abilitate in lucrul cu mainile si gasind Odiseea lui Homer, in desenele lui Claudius Galenus si in cantecele lui Walther von der Vogelweide, descrierea unor jocuri cu caracteristicile handbalului, ei ii stabilesc originile in Antichitate si evolutia pana in Evul Mediu. De la aceste forme primitive ale handbalului, istoria face un salt pana in secolul nostru, cand reapare introdus de maestrii germani de gimnastica sub numele de „Raffballspiel”, sau „Konigsbergerball”.

Handbalul si-a gasit sprijinitori de nadejde in oamenii fotbalului, ai gimnasticii si atletismului. In 1912, germanul Hirschmann, secretar al Asociatiei Internationale de Fotbal, face laudabile eforturi pentru raspandirea „sportului cu mingea mica”. Un puternic ecou l-a avut si in inima maestrului de sport berlinez Karl Schelenz care, incepand din al doilea deceniu al secolului nostru, introduce handbalul in scoli. A stabilit cateva reguli de baza, le-a experimentat cu elevii lui si a constatat ca mingea poate fi mai usor stapanita cu mana decat cu piciorul.

A numit jocul pe nemteste, handbal, evident dupa precedentul fotbalului englezesc.

Recunoasterea oficiala a handbalului s-a facut abia in 1921, cu ocazia primului Festival de gimnastica si sport din Germania. In programul acestei manifestatii sportive, handbalul a aparut cu titlul demonstrativ. Printre spectatorii la acest festival se gasea si un profesor de educatie fizica din Sibiu.

Intr-un ziar ce aparea la Sibiu in data de 2 mai 1922, se anunta ca a doua zi in deschidere la un meci de baschet va avea loc o partida demonstrativa de handbal, intre doua echipe formate din elevi ai liceelor sibiene. La aceasta demonstratie participa 2000 de spectatori; multi dintre ei, mai tarziu vor practica acest sport.

Prezentam pe scurt cele mai importante date din istoria handbalului in 11 si a handbalului in 7 jucatori:

1898- in Danemarca, Halger Nielsen a introdus in scoli un joc asemanator handbalului in 7, caruie i-a dat denumirea de „Hondbold”. Totul se tipareste iar in 1904 apar reguli de joc amintite si stimuleaza organizarea de competitii.

1915- Mox Heiser a imbinat mai multe jocuri cu mingea ca „Volkerball”, „Raffball”, „Korbball” si altele intr-unul singur, caruia i-a dat numele de „Torball”, pentru a fi practicat iarna in sala in cadrul societatilor germane de gimnastica.

1922- intr-un ziar din Sibiu a aparut o notita prin care se anunta ca in data de 2 mai va avea loc un joc de handbal intre doua echipe scolare din localitate. Acest joc a fost sustinut in fata a mai multor spectatori. Aceasta data fiind considerata ca fiind momentul aparitiei handbalului in 11 jucatori la noi in tara.

1925- primul joc international intre echipele reprezentative ale Austriei si Germaniei, terminat cu scorul de 6:3 in favoarea primei echipe.

Fisiere in arhiva (1):

  • Model de Pregatire Fizica Generala si Specifica in Jocul de Handbal la Nivel de Senioare, Divizia A, Muresul Targu Mures.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA”, SIBIU - FACULTATEA DE STIINTE - SPECIALIZAREA: EDUCATIE FIZICA SI SPORT