Amplificator 2x25W

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Amplificator 2x25W.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Volosciuc Sorin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Electronica

Cuprins

Capitolul I 3
Considerente asupra alegerii lucrarii 3
Capitolul II 4
Tema lucrarii si cerintele ei 4
Capitolul III 5
Functionarea montajului 5
1 Functionarea sursei de alimentare 5
1.1 Schema electrica 7
2 Functionarea preamplificatorului corector de ton 8
2.1 Schema electrica 11
3 Functionarea etajului final 12
3.1 Schema electrica 14
Capitolul IV 15
Realizarea tehnologica 15
1 Studierea si alegerea schemei electrice 15
2 Procurarea pieselor 16
3 Tehnologia de realizare a cablajului 16
3.1 Proiectarea circuitului imprimat 16
3.3 Gaurirea cablajului 17
3.4 Asezarea si lipirea pieselor 18
4 Realizarea si echiparea carcasei 19
5 Punerea in functiune 22
Capitolul V 23
1 Norme de protectie a muncii 23
2 Calculul economic 25
Bibliografie 27

Extras din document

CAPITOLUL I

Considerente asupra alegerii lucrarii

Amplificatorul este un ansamblu de circuite electronice avand scopul de a marii semnalul audio fara ai altera forma.

In prezent amplificatoarele audio de putere, echipate cu integrate sunt cele mai raspandite. Realizarile tehnologice in domeniul circuitelor integrate audio de putere, combinate cu o proiectare judicioasa conduc la obtinerea puterilor audio cu distorsiuni acceptabile.

Un sistem audio ce se ridica la un nivel mai ridicat este nevoit sa aiba un corector de ton. Acesta se foloseste la corectarea si ajustarea a frecventelor inalte, dupa dorinta utilizatorului. Corectorul de ton se monteaza la iesirea amplificatorului sau a semnalului de intrare.

Deoarece ne aflam in secolul performantelor acest amplificator este foarte indicat, modul in care se realizeaza lucrarea si folosirea circuitelor integrate oferind montajului o fidelitate ridicata. Pentru ca atat amplificatorul cat si corectorul de ton se afla pe acelasi cablaj a sistemului audio o infatisare rezonabila.

CAPITOLUL II

Tema lucrarii si cerintele ei

Lucrarea de fata prezinta un amplificator audio stereo alaturi de un corector de ton. Acest sistem audio, producand o sonorizare perfomanta poate fi utilizata in autoturismul personal sau intr-o incapere.

Amplificatorul asigura o putere muzicala de 25W pe o sarcina de 8 si este alimentat la o tensiune de 12V. Gama frecventelor reproduse este cuprinsa intre 20 Hz si 20 kHz cu anumite distorsiuni de 0.5 %.

Preamplificatorul corector de ton este alimentat la o tensiune de 12V cu un consum aproximativ egal cu minim 50 mA. Gama frecventelor folosite este cuprinsa intre 40 Hz si 20 kHz.

Alimentarea intregului montaj se face de la acumulatorul auto in cazul in care sistemul audio este folosit in autoturism sau de la un transformator de 12V.

CAPITOLUL III

Functionarea montajului

1.Functionarea sursei de alimentare

Pentru alimentarea aparaturii electronice sunt necesare surse de energie de curent continuu. Aceste surse sunt dinamice sau redresoare.

Sursa care urmeaza a fi prezentata este o sursa de tensiune redresoare.Prin redresor se intelege un circuit electronic capabil sa transforme energia electrica de curent alternativ in energie electrica de curent continuu. Alimentarea redresoarelor se face de obiceide la reteaua electrica de curent altrnativ.

Redresoarele de puteri mici (pana la 1 kW) se alimenteaza in curent electric alternativ monofazat, iar cele de puteri mari se alimenteaza in curenr electric alternativ trifazat.

Dintre elementele componente ale redresorului, cele electronice, trebuie sa aiba propietatea de a conduce unilateral, respectiv sa prezinte o caracteristica pronuntat liniara si sa fuunctioneze in regim neliniar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Amplificator 2x25W.doc

Alte informatii

Lucrarea de fata prezinta un amplificator audio stereo alaturi de un corector de ton. Acest sistem audio, producand o sonorizare perfomanta poate fi utilizata in autoturismul personal sau intr-o incapere.