Aparate Electrocasnice - Filtre de Cafea si Expressoare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Aparate Electrocasnice - Filtre de Cafea si Expressoare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Electronica

Cuprins

1.Introducere.3
1.1 Informaţii generale despre cafea şi metodele de preparare.3
1.2 Istoric şi evoluţia aparatelor de preparat cafea.4
1.3 Perspective.6
2. Funcţionarea filtrelor şi expresoarelor de cafea.7
2.1 Prezentarea principiului de funcţionare a filtrelor electrice. .7
2.2 Prezentarea principiului de funcţionare a expressoarelor.10
3. Scheme de principiu ale filtrelor de cafea şi a expressoarelor.17
3.1 Structura şi elemente component.17
4. Concluzii.23
BIBLIOGRAFIE.24

Extras din document

1. Introducere

Pentru mulţi dintre noi, cafeaua de dimineaţa a devenit un ritual, de aceea cu timpul s-au descoperit noi metode de a prepara această licoare ce ne învioaie în fiecare dimineaţă. Deseori unii o preferă amară, alţii işi pun trei linguriţe de zahar în ea, unii o prepară cu lapte sau cu friscă, ii spun macchiato, cappucinno sau frappe, dar ceea ce ii leagă pe absolut toţi este faptul că nu vor fi la fel de fericiţi dacă işi încep ziua fară ea.

Actul de a consuma cafea s-a schimbat dramatic de-a lungul timpului. Odată era doar o bautură pentru a te energiza, acum înseamnă mult mai mult pentru multi oameni. La început cafenelele erau greu de găsit, iar acum este una la aproape fiecare colţ.

Împreuna cu dragostea lumii pentru cafea, magazinele de cafea şi cafenelele au devenit o sursă de bani. Cafeaua este a doua marfă cea mai tranzacţionată din întreaga lume şi sume mari de bani sunt cheltuite pentru acest produs în fiecare an.

Aşadar pentru a valoriza calităţile cafelei de-a lungul vremurilor s-au construit diverse aparate ce pun în valoare savoarea cafelei şi o prepară în funcţie de gusturile fiecărui om în parte.Aparatele poartă numele de filtre de cafea sau, unele mai moderne, expresoare de cafea.

a. Informaţii generale despre cafea şi metodele de preparare

Cafeaua este o bautură dominantă în multe parţi ale lumii. Fiecare ţară pare să aibă propriul său tip de cafea cu propriul său stil unic de a beneficia de această bautură. Cafeaua este de asemenea populară în locurile unde este crescută, inclusiv Brazilia, Columbia şi Indonezia. Cu toate acestea arborele de cafea este cultivat în peste cincizeci de ţări din întreaga lume.

Bautura este foarte importantă pentru economia mondială şi este unul dintre produsele cele mai valoroase din comerţul mondial. Cultivarea, prelucrarea şi comercializarea cafelei oferă locuri de muncş pentru milioane de oameni din întreaga lume. Este o contribuţie majoră la economia şi politica multor ţări. Pentru multe ţări, exportul de cafea contribuie cu o sumă substanţială la veniturile lor din comerţul exterior ,în unele ţări procentul poate să ajungă la 80%.

Este foarte interesant de observat faptul că istoria cafelei datează de la aproximativ secolul al 9-lea. S-a gasit în zonele muntoase din Etiopia, Maghreb şi Arabia. Cafeaua, apoi s-a mutat în Egipt şi Yemen şi a ajuns în Persia, Turcia şi Africa de Nord până în secolul al XV-lea. Dragostea de cafea s-a mutat şi în Europa, venind din lumea musulmană. Până în secolul al XVII-lea, preparatul cafelei era foarte popular printre europeni. Cu toate acestea, olandezii, au fost primii oameni care au importat cafea in Europa în cantităţi mari.

Prima ceaşcă de cafea a fost preparată ,potrivit legendelor,de un călugar din Kaldi din Africa de Est, Ethiopia de astăzi, care a turnat apă fierbinte peste boabe de cafea.

La prepararea cafelei sunt folosite două metode şi anume: metoda manuală (clasică) prin care se realizează infuzia sau fierberea directă a pudrei de cafea (în vasul în care această este preparată). Această metodă este cunoscută în toată lumea încă din cele mai vechi timpuri; metoda tehnică (modernă) prin care cafeaua este preparată cu ajutorul unor aparate electrice de uz menajer sau a unor utilaje industriale de tipul Espresso, ce se adresează consumului colectiv (baruri, cafenele, cantine, restaurante etc.).

Cele mai cunoscute tipuri de cafea:

Cafea la filtru

Cafeaua la filtru germană clasică reprezintă încă băutura de bază a consumatorului german de cafea, în mod special la micul dejun.Este preparată „uşor”, de exemplu cafeaua măcinată (6-9g/ceaşcă) este aşezată compact în dispozitivul de preparare şi peste ea se adaugă uşor apă, aproape fără presiune. Numai acest proces de prepararea garantează cafeaua la filtru germană clasică. Pentru prepararea unor cantităţi mari acesta este un procedeu foarte economic; sunt de ajuns 5g/ceaşcă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate Electrocasnice - Filtre de Cafea si Expressoare.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ”DUNĂREA DE JOS ” GALAŢI FACULTATEA DE AUTOMATICĂ,CALCULATOARE,INGINERIE ELECTRICĂ ŞI ELECTRONICĂ SPECIALIZAREA ELECTRONICĂ APLICATĂ