Comert Electronic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comert Electronic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Electronica, Comert, Alte Domenii

Cuprins

Cuprins 1
Introducere 2
Capitolul I.Comertul electronic în viziunea traditională
1.1.Momente cheie în evolutia comertului electronic
1.2.Aspecte privind stingerea obligatiilor de plată în domeniul comertului electronic
Capitolul II.De la Comert Electronic la Realitatea Virtuală
2.1.Scurt istoric privind Realitatea Virtuală
2.2.Mecanisme de interactiune între mediul real si mediul virtual
Capitolul III.Întreprinderea virtuală
3.1.Introducere în întreprinderea virtuală
3.2.Branduri existente în întreprinderea virtuală
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Încă de la începutul comertului electronic, acesta a avut un impact puternic asupra modului de gândire si de realizare a afacerilor, având o influentă puternică asupra economiei mondiale prin distrugerea barierelor de timp si spatiu, oferind comerciantilor cât si consumatorilor posibilitatea de a interactiona si de a se angaja în efectuarea de tranzactii comerciale.

Pentru a întelege comertul electronic este important să se identifice conditiile diferite care sunt utilizate, precum si pentru a evalua originea lor si modul de utilizare. Comertul electronic, este un proces utilizat pentru a distribui, cumpăra, vinde bunuri si servicii, precum si transferul fondurilor on-line, prin intermediul retelelor de comunicatii electronice.

Din acest motiv am considerat utilă alegerea temei de licentă „Comert electronic. Tehnologii si aplicatii”, pentru a studia acest domeniu în continuă dezvoltare.

Lucrarea de fată se doreste a fi un impact major în dezvoltarea comertului electronic, acesta devenind una dintre principalele modalităti de comunicare si de informare a lumii moderne.

Primul capitol „Comert electronic în viziunea traditională” oferă informatii atât despre principalele momente în ascensiunea comertului electronic cât si principale tranzactii si plăti realizare de-a lungul timpului până în prezent.

„De la Comert Electronic la Realitatea Virtuală”, este cel de-al doilea capitol în care oferă informatii privind interactiunea comertului electronic cu mediul virtual, precum si principalele tranzactii realizate în acest mediu Second Life.

Si în sfârsit, în cel de-al treilea capitol, Întreprinderea virtuală prezintă cum poti să-ti deschizi o afacere într-un mediu virtual Second Life, în care poti interactiona si socializa cu oricine posibil, fără a sti cine este cu adevărat în spatele avatarului.

Capitolul I.Comertul electronic în viziunea traditională

De-a lungul istoriei omenirii, schimbul de produse si servicii a cunoscut mai multe forme. Dacă la început, în condiţiile economiei naturale, schimbul lua forma trocului prin care producătorii îşi utilizau surplusul de productie pentru a-şi satisface celelalte nevoi de consum, odată cu adâncirea diviziunii muncii şi a apariţiei producţiei destinate schimbului, acesta ia amploare. Dar comerţul electronic propriu-zis se naşte cu adevărat doar odată cu apariţia banilor şi a clasei sociale a negustorilor, cei care intermediază trecerea bunurilor de la producători la consumatori şi a cunoscut o creştere continuă, înregistrând mai multe forme de-a lungul timpului. Evoluţia pe care a avut-o ulterior societatea a permis înbunătăţirea continuă a formelor de comerţ.

Dezvoltarea simultană a telecomunicaţiilor şi utilizării calculatoarelor a făcut posibilă creşterea explozivă a Internetului şi crearea unor tehnologii specifice care vor influenţa esenţial activitaţile economico-sociale. În asemenea condiţii, se va dezvolta extensiv comerţul electronic, care va revoluţiona conducerea afacerilor şi va dinamiza comerţul internaţional. Asemenea schimbări vor oferi consumatorilor noi posibilităţi de alegere şi de căutare a celor mai competitive produse pe piaţa mondială.

În acest context, despre comerţul pe Internet se poate vorbi ca despre un nou domeniu de cunoaştere. În esenţă, aceasta păstrează unele din caracteristicile comerţului electronic ”tradiţional” : schemele obişnuite de vânzare/cumpărare bazate pe cărţi de credit, gestionarea securităţii site-urilor, sistemele EDI(Electronic Data Interchange), metodele de protecţie criptografică a datelor etc.

Există însă şi unele deosebiri care fac din comerţul pe Internet un domeniu nou, reprezentat de trei factori:

- global : sunt implicate societăţi şi clienţi din lumea întreagă;

- de inteligenţă : sunt angajate forte intelectuale deosebite în găsirea unor soluţii;

- de insecuritate : Internet-ul nu a fost proiectat să supravegheze tranzacţiile sigure, fiind ţinta permanentă a unor atacuri.

Comerţul electronic este unul din cele mai importante elemente ale afacerilor electronice. Prin comerţ electronic se subânţelege orice formă de întelegeri cu privire la afaceri, la care conlucrarea între părţi are loc în mod electronic în loc de schimb sau contact fizic între părţi şi în urma careia dreptul de utilizare sau proprietate a mărfii sau serviciului este trimis de la o persoană la alta.

Comerţul electronic pe Internet reprezintă o formă maturizată a comerţului electronic clasic şi este în strânsă legătură cu evoluţia Internetului şi gradul lui de penetrare în societate.

1.1.Momente cheie în evolutia comertului electronic

Internetul reprezintă cel mai important eveniment tehnologic ce marchează graniţa dintre mileniul doi şi trei. Se poate afirma că Internetul schimbă istoria omenirii. Evoluţia comerţului electronic este în prezent la nivel mondial extrem de dinamică. De la un an la altul apar modificări substanţiale încât este greu de prevăzut ce ne va rezerva viitorul în acest domeniu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comert Electronic.doc