Efectuarea Lucrarilor de Laborator cu Multisim

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Efectuarea Lucrarilor de Laborator cu Multisim.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 94 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ciobanu Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Electronica

Extras din document

ÎNTRODUCERE

Odată cu apariţia compiuterelor lucrul omului a fost considerabil uşurat, devenind în majoritatea domeniilor mult mai progresiv şi mai calitativ. Nu o excepţie au fost şi disciplinele universitare.

Calculatorul a înlocuit un şir întreg de agregate şi dispozitive, exploatarea cărora este un lucru lent şi plictisitor, lucrarea dată fiind cea mai directă dovadă în ceea ce priveşte obiectul electronica digitală.

Simularea la calculator a lucrărilor de laborator ne permite să facem asta mai operativ economisînd pe tot felul de dispozitive, standuri şi componente folosite deobicei. În acelaş timp asistăm fără ca să trcem peste nici un moment important din lucrare.

Programul „Multisim” al firmei „ELECTRONICS WORKBENCH” este cea mai bună soluţie pentru asta.Acest program ne oferă: o gamă largă de componente care face posibilă construcţia oricărui dispozitiv indiferent de complicitatea acestuia fie analogic sau digital. În afară de astaeste posibilă urmărirea funcţionării acestuia prin simularea proceseselor de lucru.Este posibilă testarea diferitor proiecte experimentale şi efectuarea a tot felul de măsurări în orice punct al schmelor.

Simulatorul permite neglijarea a tot tipul de incidente, electrocutări şi a altor riscuri nedorite în timpul lucrărilor practice.

Automatizarea şi dirijarea de la distanţă cu tot felul de maşini în procesul de lucru prin folosirea calculatoarelor care pătrund tot mai mult în economia noastră necesită cunoaşterea calculatorului de către tinerii specialişti, simulatoarele permiţîndule să acapareze deprinderi utile pe viitor la serviciu.

1. PROGRAMUL „ELECTRONICS WORKBENCH MULTISIM 2001”

1.1 Prezentare generală

Sistemul Multisim 2001 Student este destinat pentru modelarea şi analiza schemelor electrice. Multisim 2001 este ultima generaţie a proiectului Electronics Workbench. Programul Multisim 2001 Student permite de a modela scheme analogice, digitale şi analogo-digitale de diferită dificultate. Aceasta este un sistem final de proiectare, care propune baze de date mari, intrare schematică, modelare analogo-digitală totală, modelare VHDL/Verilog , sinteză FPGA/CPLD, prelucrare consecutivă şi transmiterea pachetelor, care crează scheme de tipul Ultiboard.El presupune o interfaţă grafică unică pentru întreg proiectul analizat.

Se poate de acordat orice tip de interfeţe Multisim, incluzând tabloul cu instrumente, culorile, dimensiunea paginii, schimbarea scării nivelului şi instalarea imprimantei. Parametrii de dirijare sunt salvaţi individual în fiecare fişier utilizat. Se poate deasemenea de amânat parametrii de reglare pentru forme individuale.

Majoritatea ajustărilor se efectuează în Options/Peferens. Această comandă permite schimbarea parametrilor de reglare pentru acest tip de circuit.

1.1.1 Interfaţa programului

Interfaţa programului cu utilizatorul este tipică, ca pentru orice tip de programe de tipul „Window”. Fereastra programului este prezentată în fig.1.1.

Principalele bare şi linii ale programului sunt:

1. Menus – meniul programului, este acelaşi ca pentru orice anexă Window, unde puteţi găsi orice funcţie dorită a programului.

System toolbar – bara de sistem, conţine butoanele necesare pentru îndeplinirea celor mai frecvente funcţii.

2. Component toolbar – bara de componente, este bara de butoane a grupurilor de componente disponibile în pragram.

3. Instruments toolbar – bara de instrumente, este bara de butoane a instrumentelor disponibile în program.

4. Circuit window – fereastra circuitului, este fereastra de lucru a utilizatorului, în care se va desena circuitul electric.

Fisiere in arhiva (1):

  • Efectuarea Lucrarilor de Laborator cu Multisim.DOC