Functie de Prelucrare a unui Semnal Modulator MA (Blu-Qam) Folosind Procesorul Adps2181

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Functie de Prelucrare a unui Semnal Modulator MA (Blu-Qam) Folosind Procesorul Adps2181.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 42 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Sorin Zoican

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Electronica

Extras din document

Modulatorul MA-BLU se poate realiza ca în figură:

Unde:

- Lungimea FIR: N=255;

- Frecvenţa purtătoare: fp=2000Hz;

- Transformata Hilbert discretă: H;

- Frecvenţa de eşantionare: fs=8000Hz.

Blocul care implementează transformata Hilbert se poate realiza printr-un filtru FIR cu o funcţie pondere ce aproximează transformata Hilbert discretă. Transformata Hilbert se desfinşte în mod ideal ca fiind:

de unde se obţine funcţia pondere astfel:

Modulatorul QAM se obţine din schema de mai jos:

Unde:

- FTJ – filtru trece jos ce are frecvenţa de tăiere egala cu frecveţa purtătoarei;

- * - semnal estimate.

Structura microprocesorului ADSP2181

ADSP2181 este un microcalculator optimizat pentru procesarea semnalelor digitale(DSP) si alte aplicatii de procesare numerica la viteze mari.

Acest procesor combina arhitectura de baza a familiei de procesoare ADSP2100 cu doau porturi seriale, un port intern DMA pe 16 biti, un port DMA pe un octet, un regulator programabil, un flag de intrare/iesire, capacitatea de a utiliza intreruperile si un chip pentru memoria de date si de program.

ADSP 2181 integreaza 80Kocteti de memorie , configurata sub forma a 16Kcuvinte de 24 de biti pentru meoria de program RAM si 16K-cuvinte de 16 biti petru memoria RAM de date.circuitele de joasa putere sunt construite astfel incat sa poata indeplini conditiile de putere scazuta a echipamentelor portabile pe baza de baterie. Acest procesor este disponibil in 2 variante :128 -leadTQFP si 128-lead PQFP packages.

Este fabricat pentru viteze mari, cu putere scazuta, bazat pe CMOS si are un ciclu de operare a instructiunii de 25ns. Fiecare instructiune se poate executa intr-un singur ciclu de procesor. Deoarece are o arhitectura flexibila si un set de instructiuni cuprinzator acesta perimte ca procesorul sa efectueze mai multe operatii in paralel. Intr-un singur ciclu de procesor ADSP 2181 poate sa:

-genereze urmatoarea adresa de program

-sa mute una sau doua date

-sa updateze pointerii petru una sau doua adrese de date

- sa execute o noua oeratie

Aceasta se intampla in timp ce procesorul continua sa:

-sa primeasca si sa transmita date prin cele 2 porturi seriale

-primeste si/sau transmite date prin portul DMA intern

-primeste si/sau transmite datele prin portul DMA de octeti

-decrementeaza contorul

Doua generatoare de adrese(DAG) ofera adrese pentru un transporturile unui operand dual, simultan (de la memoria de program si memoria de date). Fiecare DAG mentine si updateaza patru adrese de pointeri. Oricand pointerul este folosit pentru a accesa datele(prin adresare indirecta) este modificat ulterior de valoarea unuia din cei patru registri modificatori. Un transfer eficient de date se obtine prin utilizarea a cinci magistrale interne:

-magistrala de adrese pentru memoria de program(PMA)

-magistrala de date pentru memoria de program(PMD)

- magistrala de adrese pentru memoria de date(DMA)

- magistrala de date pentru memoria de date(DMD)

-magistrala pentru rezultate(R)

Porturile seriale

ADSP 2181 incorporeaza doua porturi seriale sincronizate (SPORT0 , SPORT1) pentru comunicatii seriale si multiprocesor. Porturile seriale SPORT sunt bidirectionale si au o sectiune de transmisiune si receptie. Pot sa utilizeze un ceas extern sau sa genereze propriunl lor ceas. Pot acea o lungime diferita a cuvintelor de la 3 la 16 biti si pot utiliza optional legea A sau legea µ. Sectiunea de transmisiune sau de receptie poate genera intreruperi in transferul cuvintelor ce contin date. Prezinta o interfata multicanal pentru o primi selectiv si a transmite cuvinte de 24 sau de 32. porturile seriale pot fi configurate astfel incat sa aiba doua intreruperi externe si semnale de flag pentru intrare si iesire.

Fisiere in arhiva (1):

  • Functie de Prelucrare a unui Semnal Modulator MA (Blu-Qam) Folosind Procesorul Adps2181.doc

Alte informatii

Universitatea “Politehnica” Bucureşti Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei