Masurarea Rezistentelor Electrice

Imagine preview
(8/10 din 12 voturi)

Acest proiect trateaza Masurarea Rezistentelor Electrice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Electronica

Cuprins

Stiinta este un ansamblu de cunostinte abstracte si generale,fixate într-un sistem coerent obtinut cu ajutorul unor metode adecvate1. Memoriu justificativ. 4
2. Consideratii teoretice:Masurari,mijloace si metode de masurare.5
2.1.Masurari.5
A. Sisteme de unitati de masura.5
B.Sistemul international.6
2.2.Procesul de masurare.8
A. Mijloace de masurare.8
B. Metode de masurare.9
2.3. Erori de masurare.14
A .Clasificarea erorilor .15
B. Erorile aparatelor de masurat electrice.16
3. Masurarea rezistentelor electrice.17
3.1. Metoda ampermetrului si al voltmetrului.17
A. Aval.17
B. Amonte.17
3.2. Metode de comparatie.18
A. Metoda substitutiei.19
B. Metoda compararii curentilor.20
C. Metoda compararii tensiunilor.22
D. Metoda reducerii tensiunii la jumatate.23
E. Metoda de punte.24
3.3. Ohmmetre si Megohmmetre.26
A. Ohmetrul serie (schema,functionare,reglarea).26
B. Ohmetrul derivatie (schema,functionare,reglarea).28
C. Ohmetre digitale .29
D. Megohmmetre.30
4. N.T.S.M. si P.S.I. in masurari electrice.32
Bibliografie.37

Extras din document

Stiinta este un ansamblu de cunostinte abstracte si generale,fixate într-un sistem coerent obtinut cu ajutorul unor metode adecvate si avand menirea de a explica , prevedea si controla un domeniu determinat al realitatii obiective.

Descoperirea si studierea legilor si teoremelor electromagnetismului în urma cu un secol si jumatate,au deschis o era noua civilizatiei omenesti.

Problema mecanizarii în procesul de productie a aparut odata cu primele mijloace tehnice (obiecte,materiale) care adoptau eforturile fizice ale omului la cerintele interventiei asupra proceselor în sensul minimizarii acestor eforturi.În aceasta etapa omul este nemijlocit legat de procesul de productie , iar interventiile sale fizice si intelectuale sunt absolut necesare producerii de bunuri materiale .Conceptul de mecanizare a cunoscut o continua evolutie in strânsa corelatie cu evolutia proceselor de productie si cu evolutia tehnologica.

Utilizarea unor manipulatoare , sisteme complexe de alimentare si transport, scule si materiale in procesul de productie , în cadrul unor fluxuri tehnologice bine definite reprezentând etapa importanta in asigurarea productiei de bunuri materiale si în acelasi timp cerinta primara în vederea trecerii la etapa automatizarii.

Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste asigurarea tuturor conditiilor de desfasurare a acestora fara interventia nemijlocita a operatorului uman.Aceasta etapa presupune crearea a acelor mijloace tehnice capabile sa asigure evolutia proceselor într-un sens prestabilit asigurându-se productia de bunuri materiale la parametrii doriti.

Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute încat sa permita implementarea mijloacelor de automatizare capabile sa intervina într-un sens dorit asupra proceselor, asigurând conditiile de evolutie a acestora în deplina concordanta cu performantele optime.

Lucrarea de fata realizata la sfarsitul perioadei de perfectionare profesionala în cadrul liceului, consider ca se incadreaza in contextul celor afirmate mai sus.

Doresc sa fac dovada gradului de pregatire in meseriaTehnician in automatizari avand cunostinte dobandite in cadrul disciplinelor de invatamânt: Masurari Electrice si Electronice; Electronica Analogica ;Electronica Digitala; Bazele Automatizarii si altele.

Lucrarea cuprinde 4 capitole conform tematicii primite.Pentru realizarea ei am studiat materiale bibliografice indicat dar si alte lucrari stiintifice cum ar fi: carti si reviste de specialitate si STAS-uri.În acest fel au corelat cunostintele teoretice si practice dobandite in timpul scolii cu cele întalnite in documentatia tehnica de specialitate parcursa în perioada de elaborare a atestatului profesional.

Consider ca tema aleasa in vederea obtinerii atestatului în specialitatea Tehnician in automatizari , dovedeste capacitatea mea de a sistematiza si sintetiza cunostintele de a rezolva probleme teoretice dar si practice în specializarea dorita.

Am ales aceasta tema de atestat Masurarea rezistentelor electrice pentru ca face parte din planul de invatamânt si pentru ca este o tema de viitor

2.Consideratii teoretice:Masurari,mijloace si metode de masurare

2.1 Masurari

A.Sisteme de unitati de masura

Prin sistem de unitati de masura se intelege ansamblul unitatilor de masura definite pentru un sistem dat de marimi fizice.

In decursul dezvoltarii istorice a fizicii si tehnicii au existat, si mai exista si azi, mai multe sisteme de unitati de masura. Un astfel de sistem contine unitati:

- fundamentale;

- derivate;

- suplimentare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Masurarea Rezistentelor Electrice.doc