Monitorul

Imagine preview
(9/10 din 11 voturi)

Acest proiect trateaza Monitorul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cucu Mariana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Electronica

Cuprins

Clasificarea monitoarelor

Tehnologiile tuburilor catodice. Tuburile Dot Trio
Tuburile Aperture Grille
Tuburile Croma Clear.
Organizarea suprafetei fosforescente
Caracteristicile Tuburilor

Tehnologia LCD. Istoric
Aspectul electronic al LCD
Monitorul TFT-LCD
Schema bloc al unui monitor TFT-LCD

Tehnologia NED
Comparatii între tehnologia TFT-LCD si tehnologia CRT

Sfaturi la achizitionarea unui LCD

Note si concluzii

Bibliografie

Extras din document

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile :

a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua culori - negru si alb/verde/galben) ; cu niveluri de gri - pot afisa o serie de intensitati între alb si negru ; monitoarele color

b) dupa tipul semnalelor video:

ºMonitoare digitale : accepta semnale video digitale (TTL) sunt conforme cu standardele mai vechi IBM CGA si EGA . Sunt limitate la afisarea unui numar fix de culori .

ºMonitoarele analogice : pot afisa un numar nelimitat de culori .

c) dupa tipul grilei de ghidare a electronilor în tub:

ºCu masca de umbrire : ghidarea fluxurilor de electroni spre punctele de fosfor corespunzatoare de pe ecran este realizata de o masca metalica subtire prevazuta cu orificii fine.

ºCu grila de apertura : în locul mastii de umbrire se afla o grila formata din fibre metalice fine , verticale , paralele , bine întinse si foarte apropiate între ele.Calitatea acestor monitoare este superioara .

d) dupa tipul constructiv al ecranului:

ºMonitoare cu tuburi catodice coneventionale (CRT) , sunt cele mai ieftine si mai performante de pe piata . Prezinta diferite variante , cele mai întâlnite fiind shadowmask CRT si tuburile Trinitron , cu grila de apertura.

ºDispozitive de afisare cu ecran plat (FPD-Flat Panel Display), LCD (cristale lichide) si PDP(Plasma Display Panel) . Sunt utilizate la laptopuri , fiind net inferioare monitoarelor clasice.

ºEcrane tactile - adauga posibilitatea de selectare si manipulare a informatiei de pe ecran cu mâna; dimensiunile monitoarelor pot varia între 14 si 21 inch.

Multa vreme, ecranele LCD (Liquid Crystal Display) au stat în umbra clasicelor monitoare CRT (Cathode Ray Tube), în primul rând din cauza diferentei foarte mari de pret si în al doilea rând din cauza anumitor specificatii tehnice mai slabe decât în cazul monitoarelor CRT. Cu toate ca la început procesul de fabricatie nu avea randamentul dorit, în prezent asistam la perfectionarea acestei tehnologii, ceea ce are ca rezultat o calitate mai buna. Dezavantajele ecranelor LCD au început sa dispara unul câte unul, singurul care a mai ramas fiind pretul, în continuare destul de mare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorul.doc

Alte informatii

Este un proiect despre constructia monitoarelor. Am luat 10.