Multimedia - Canale, Tehnici, Programe

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 85 în total
Cuvinte : 23074
Mărime: 83.30KB (arhivat)
Publicat de: Dimitrina Bălan
Puncte necesare: 8
Facultatea de informatica

Extras din proiect

Multimedia reprezintă orice combinaţie de text,elemente de grafică

,sunete,animaţie şi secvenţe video care ajunge la public prin intermediul calculatorului sau a altor mijloace electronice.Multimedia stimulează ochiul,urechea,degeteleşi,cel mai important,creierul.

Implementarea caracteriticilor multimedia în interiorul calculatorului nu reprezintă decât ultimul episod dintr-un lung serial,care a început cu picturile rupestre, manuscrisele caligrafice, presa tipărită,radioul şi televiziunea… Aceste progrese reflectă dorinţa intimă a omuluide qa crea aparate prin care să-şi manifeste cretivitatea, de a folosi tehnologia şi imaginaţia pentru a dobândi libertate î implementearea ideilor proprii.

Glent Ochscenreiner,Director,Multimedia PC Council

Producerea unui proiect multimedia sau a unui Web necesită mai mult decât creativitate şi tehnologii avansate.Cunoştinţele de organiyare şi talentul în afaceri sunt deasemenea necesare.

Definiţii

După cum s-a arătat,mutimedia reprezintă combinaţii ântreţesute de text,obiecete grafice,sunete,animaţie şi elemente video. Când se permite unui utilyator final să controleze elementele furnizate şi momentul furnizării acestora, atunci este vorba despre multimedia interactivă. Când se furnizează o structură de elemente corelate prin intermediul unuor hiperlegături ce pot fi utilizate pentru navigare, multimedia devine hipermedia.

Deşi definiţia conceptului de multimedia este simplă, implementarea acestuia se poate dovedi destul de dificilă. Trebuie înţeleasă nu numai modalitatea de a „puna la treabă” fiecare element multimedia, dar şi modalităţile de utilizare a instrumentelor computerizate şi a tehnologiilor multimedia necesare pentru a îmbina elementele respective. Cei care îmbină elementele multimedia în ansambluri cu o anumită semnificaţie se numesc dezvoltatori media.

Vehicolul software,mesajele şi conţinutul perzentate pe un monitor de calculator sau pe ecranul unui receptor TV alcătuiesc împreună un proiect multimedia.

Dacă proiectul va fi livrat sau vândut unor consumatori sau utilizatori finali,de regulă într-un ambalaj,sau pe internet,este un titlu mutimedia.Un proiect multimedia nu trebuie să fie neapărat unul interactiv ;utilizatorii pot viyualiya proiectul aşa cum ar proceda atunci când urmăresc un film sau privesc la televizor. În aceste situaţii, proiectul este liniar, deoarece porneşte de la un punct iniţial şi se derulează până când ajunge la sfârşit.Dacă utilizatorul primeşte controlul navigaţional şi poate examina conţinutul după bunul său plac,multimedia devine neliniară şi interactivă.

Denumirea modului în care un utilizator va interacţiona cu elementele conţinutului unui proiect şi a modalităţii de navigare în interiorul acestuia impune o mare atenţie acordată mesajului, scenariului,elementelor artistice şi programului în sine.În mod caracteristic,elementele multimedia sunt asamblate într-un proiect folosind instrumente de creaţie. Aceste instrumente software sunt proiectate pentru gestionarea elementelor multimedia individuale şi pentru a asigura interacţiunea cu utilizatorul.

Dincolo de furnizarea unei metode de interacţiune a utilizatorilor cu proiectul, majoritatea instrumentelor d creaţie pun la dispoziţie facilităţi pentru crearea şi editarea textelor şi a imaginilor şi dispun d extensii pentru controlul aparatelor de redare a conţinutului discurilor video,casetelor video, precum şi a altor periferice hardware importante. De regulă, sunetele şi filmele sunt create cu ajutorul unor instrumente de editare dedicate acestor medii, după care elementele sunt importate ăn sistemul de creaţie în vederea redării.

Suma elementelor redate şi modul de prezentare a acestora către utilizator reprezintă interfaţa grafică cu utilizatorul.Componentele hardware şi software care controlează limitele operaţiilor posibile reprezintă platforma sau mediul multimedia.

Unde se utilizează multimedia

Multimedia este adecvată ori de câte ori o interfaţă cu operatorul uman permite unui utilizator să obţină informaţii electronice de orice tip.

Multimedia reprezintă un instrument de prezentare şi de vânzări extrem de eficient.Dacă aţi ajuns undeva stând comod pe bancheta din spate a unei maşin, s-ar putea să nu vă reamintiţi itinerarul parcurs;dacă aţi comdus maşina personal,este posibil să puteţi reveni în locul respectiv.Studiile arată că stimularea prin sunet asigură o rată de retenţie dea informaţiilor egală cu aproximativ 20% ,audiovizualul asigură o rată de cel mult 30 de procente ,iar prezentările multimedia interactive în care utilizatorul este efectiv implicat pot duce la o rată de retenţie de până la 60 de procente

Jay Sondom, Einstein & Sondom

Multimedia în afaceri

Aplicaţiile multimedia în domeniul economic includ prezentări ,programe de instruire,marketing,publicitate,demonstreţii de produse,baze de date,cataloage şi comunicaţii în reţea.Multimedia se bucură de o utilizare pe scară largă în programele de pregătire a personalului din companii.Mutimedia în birouri a devenit o realitate tot mai frecvent întâlnită.Microfonul, camera video, boxele stereo sunt echipamente ce permit captura secvenţelor video ce pot fi utilizate pentru construirea unor baze de date cu identificatoriişi legitimaţile angajaţilor,pentru adnotări video, precium şi pentru teleconferinţe în timp real.Calculatoarele laptop echipete cu cele mai rapide procesoare sunt pregătite pentru efectuare de prezentări multimedia „mobile”.

Multimedia în şcoli

Poate că şcolile sunt cele care au ce mai mare nevoie de multimedia.În prezent,numeroase instituţii de învăţământ suferă de o acută lipsă de fonduri şi manifestă o oarecare lentoare în adoptare atehnologiilor de ultimă oră, dar constituie locul unde forţa conceptului de multimedia poate fi pusă în valoare, cu maximum de avantaje pe termen lung, pentru toţi factorii implicaţi.Multimedia va determina schimbări radicale ale procesului de predare în deceniile ce vor veni,mai ales atunci când elevii dotaşi vor descoperi că pot depăşi limitele metodelor de predare tradiţionale.

Multimedia la domiciliu

De la gătit la grădinărit, proiectare caselor şi multe altele, multimedia a intrat în casele noastre.În cele din zrmă, majoritatea proiectelor multimedia vor ajunge la domiciliul fiecăruia prin intermediul receptoarelot TV sau al monitoarelor care înglobeză suport pentru interactivitatea cu datele de intrare ale utilizatorului.În prezent,consumatorii clasici de produse multimedia sunt deţinătorii unui calculator care conţine o unitate CD-ROM sau a unui aparat de redare care se conectează la televizor, cum ar fi o maşină de jocuri Sega,Nintendo sau Sony. Căminul viitorului se va schimba subtanşial atunci când costul echipamentelor de calculator şi al televiziunilor multimedia va deveni accesibil pentru majoritatea cumpărătorilor şi când conexiunea multimedia cu autostrada de date va deveni disponibilă pe scară largă. Când numărul gospodăriilor multimedia va creşte semnificativ, va fi necesară o mare varietate de titluri şi material multimedia pentru a satisface cererile acestui segmaent de piaţă, iar prin producţia şi distribuiraea acestor produse multimedia se vor câştiga sume mari de bani.

Preview document

Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 1
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 2
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 3
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 4
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 5
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 6
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 7
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 8
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 9
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 10
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 11
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 12
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 13
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 14
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 15
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 16
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 17
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 18
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 19
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 20
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 21
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 22
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 23
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 24
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 25
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 26
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 27
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 28
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 29
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 30
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 31
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 32
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 33
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 34
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 35
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 36
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 37
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 38
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 39
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 40
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 41
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 42
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 43
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 44
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 45
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 46
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 47
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 48
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 49
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 50
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 51
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 52
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 53
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 54
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 55
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 56
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 57
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 58
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 59
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 60
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 61
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 62
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 63
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 64
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 65
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 66
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 67
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 68
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 69
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 70
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 71
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 72
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 73
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 74
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 75
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 76
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 77
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 78
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 79
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 80
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 81
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 82
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 83
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 84
Multimedia - Canale, Tehnici, Programe - Pagina 85

Conținut arhivă zip

  • Multimedia - Canale, Tehnici, Programe.doc

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing

1. Analiza macromediului 1.1 Mediul politic 1.1.1 Mediul politic internaţional 1.1.1.1 Tipuri de guvernări şi impactul lor asupra industriei...

Televiziunea după al Doilea Război Mondial

Televiziunea este, fără îndoială, una dintre cele mai importante invenţii ale acestui secol, nu atât prin complexitatea sa tehnică, cât, mai ales,...

Guvernare electronică

1 Introducere. Definiţie, scop şi trăsături Una dintre cele mai frecvente întrebări referitoare la e-guvernare este „Ce este?”. Pentru că...

Compresia Datelor

1. INTRODUCERE Un sistem de compresie este alcatuit dintr-un bloc de codare (codor) şi un bloc de decodare (decodor). Codorul formeaza cuvantul de...

Istoria Radio-Televiziunii

INTRODUCERE Nascuta la începutul anilor ’20, radiodifuziunea a devenit, cu exceptia câtorva zone dintre cele mai nedezvoltate, produsul industrial...

Ai nevoie de altceva?