Relee Electronice de Timp

Imagine preview
(9/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Relee Electronice de Timp.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Constantin Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Electronica

Cuprins

- Argument pag.4 - 5
- Capitolul I:Generalitati:
Echipamente electrice si electronice de comutatie pag.6 - 10
- Capitolul II:
Componente folosite in realizarea releelor electronice de
timp pag.11 - 17
- Capitolul III:
Relee electronice de timp pag.18 - 26
- Capitolul IV:
Cablajul imprimat pag.27 - 28
- Capitolul V:
Norme generale de protectie a muncii pag.29 - 30
- Bibliografie pag.31

Extras din document

Argument

Acest proiect proiect are ca tema :Relee electronice de timp.

L-am ales deoarece mi s-a parut o tema interesanta. O parte din notiuni le-am dobandit de la orele de Electronica Analogica din clasa XI-a si XII-a, alta parte de la orele de Laborator Tehnilogic si pregatire practica, iar o parte insemnata in urma documentarii din bibliografia indicate.

Proiectul contine 5 capitole intr-un numar total de 31 pagini.

In primul capitol – GENERALITATI – am prezentat: definitii,

clasificarea releelor electronice de timp.

Releul este un aparat care comuta, sub actiunea marimii de intrare, unul sau mai multe elemente de comutatie de mica putere in scopul comenzii altor elemente. Cele mai simple relee se compun dintr-un element de intrare I, denumit uneori si element sensibil, un element comparator K si un element de executie E sau mai multe iesiri.

In capitolul II – COMPONENTE – am prezentat :componentele electronice folosite in realizarea releelor electronice de timp si anume: rezistoare, tranzisoare si diode Zenner, facand referire la rol, clasificare, parametrii, marcare si reprezentarea conventionala

In capitolul III – RELEE ELECTRONICE DE TIMP – am prezentat tema pe care am ales-o.Releele de timp actioneaza cu o anumita întârziere, obtinuta cu un element de temporizare.Releele de timp electronice, prin posibilitatile lor de miniaturizare si a gradului lor ridicat de fiabilitate sunt din ce în ce mai mult utilizate în echipamentele profesionale. În acest fel, ele înlocuiesc vechile tipuri de relee de timp: mecanice, pneumatice, hidraulice etc.

In capitolul IV – CABLAJUL IMPRIMAT – am prezentat tehnologia de fabricatie a unui cablaj imprimat simplu placat intr-un strat indicand materialele folosite, etapele de realizare a unui cablaj imprimat, regulile ce trebuie respectate pentru obtinerea unui produs de calitate si am exemlificat aceste lucruri prin desenul cablajului imprimat din figura 4.1, desen corespunzator schemei electronice a redresorului semicomandat din figura 3.1.

In capitolul V – NORME DE PROTECTIE A MUNCII – am aratat care sunt regulile deprotectie a muncii care trebuie respectate pentru evitarea accidentelor de munca. Am prezentat reguli generale si reguli specifice, am facut referire la mijloacele de munca utilizate – conditii ce trebuie indeplinite, la factorii de care depinde electrocutarea ( Rezistenta electrica a corpului omenesc, Frecventa curentului electric, Durata de actiune a curentului electric, Calea de trecere a curentului prin corp, Valorile curentiilor care produc electrocutarea) , primul ajutor in caz de electrocutare si la regulile ce trebuie respectate in cazul lipirii pieselor pe cablajele imprimate.

Avand in vedere considerentele teoretice, cele de ordin practic si intreaga activitate depusa in elaborarea acestui proiect, consider ca am invatat foarte multe lucruri ineresante in clasa a XII-a si mai ales in timpul realizari acestui proiect.

CAPITOLUL I

Generalitati

Echipamente electrice si electronice de comutatie

In structura sistemelor automate se intalneste o mare varietate de elemente electrice si electronice de comutatie, utilizate la comutarea circuitelor electrice in scopul realizarii comenzilor si a stabilirii respectiv intreruperii curentului electrtic in circuite energetice.

1.1 Relee

Releul este un aparat care comuta, sub actiunea marimii de intrare, unul sau mai multe elemente de comutatie de mica putere in scopul comenzii altor elemente.

Cele mai simple relee se compun dintr-un element de intrare I, denumit uneori si element sensibil, un element comparator K si un element de executie E sau mai multe iesiri.

Schema bloc a unui releu este urmatoartea :

Fisiere in arhiva (1):

  • Relee Electronice de Timp.doc