WiFi - Proiect RIC

Proiect
5.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 6030
Mărime: 733.43KB (arhivat)
Publicat de: Adi Gradinaru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stefan Stancescu
Universitatea “Politehnica Bucuresti” Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei

Cuprins

  1. 1. Generalitati
  2. 2. Standardele IEEE 802.11
  3. 2.1 Tehnologia
  4. 2.2 Standarde de securitate
  5. 2.3 Probleme de compatibilitati
  6. 3. Notiuni si configuratii posibile
  7. 4. Componentele retelei
  8. 4.1 Arhitectura IEEE 802.11
  9. 4.1.1 Subnivelul MAC (Medium Acces Control)
  10. 4.1.2 Nivelul fizic
  11. 5. Concluzii

Extras din proiect

WiFi

1.Generalitati

Wi-Fi este o marca inregistrata de Wi-Fi Alliance pentru a descrie tehnologia WLAN(wireless local area networks) bazata pe standardul IEEE 802.11.

O retea wireless (Wi-Fi) WLAN este o retea fara fir, locala, extinsa pe arii limitate, in functie de echipamentele folosite si de puterea acestora, prin care se poate face transfer de date si internet folosind undele radio.

Trebuie stiut ca Wi-Fi, prescurtarea de la "Wireless Fidelity", reprezinta o categorie de produse compatibile cu standardele WLAN (Wireless Local Area Networks) bazate pe protocoale IEEE 802.11. Noile standarde care au precedat specificatiile 802.11, cum ar fi 802.16 (WiMAX), fac parte din retelele actuale si ofera multe imbunatatiri, de la arii mari de acoperire pana la viteze mari de transfer.

Diferentele intre o retea terestra si o retea wireless radio sunt multiple si reprezinta beneficii in favoarea retelelor wireless:

- Spre deosebire de alte sisteme radio, Wi-Fi foloseste un spectru de frecvente radio care nu au nevoie de licenta deci nu necesita aprobare pentru utilizare.

- Se permite dezvoltarea variata a unei retele locale WLAN fara utilizarea cablurilor, reducand costurile necesare dezvoltarii retelei si evitand diferite obstacole in implementarea retelei (locuri inaccesibile, care nu pot fi cablate).).

- Multe retele Wi-Fi suporta roaming, permitand unui client sa se mute dintr-un punct de acces in altul in aceeasi cladire, sau zona geografica.

- Wi-Fi este un standard global, clientii Wi-Fi putand lucra in diferite tari de pe glob.

- Posibilitati variate de conectare a utilizatorului final, prin intermediul placilor Wi-Fi PCMCIA, PCI, USB sau a variatelor sisteme Wi-Fi 802.11b sau 802.11g integrate in majoritatea notebook-urilor moderne.

A fost proiectata pentru a fi folosita pentru diferite dispozitive mobile cum ar fi laptopuri, dar si pentru multe alte servicii incluzand servicii de Internet si voce sau servicii pentru conectarea televizoarelor, camerelor digitale sau DVD playerelor.

O infrastructura wireless poate fi realizata astazi cu cheltuieli mult mai mici decat una traditionala pe cablu. In acest fel, apar premizele realizarii accesului ieftin si usor la Internet membrilor comunitatilor locale, cu toate beneficiile ce rezulta de aici. Accesul la informatia globala constituie o sursa de bogatie la scara locala, prin cresterea productivitatii muncii bazate pe accesul la cvasitotalitatea informatiilor disponibile in lume in legatura cu activitatea prestata. Totodata, reteaua devine mai valoroasa pe masura ce tot mai multi oameni se leaga la ea. Comunitatile legate la Internet au acces la piata mondiala unde au loc tot mai multe tranzactii cu viteza retelei. In acelasi timp, accesul la Internet le da oamenilor posibilitatea de a-si discuta problemele lor, politica si orice altceva ce-i intereseaza in modalitati pe care telefonul sau televizorul nu le putea pune la dispozitie. Chiar si fara accesul la Internet comunitatile legate la retele wireless se bucura de avantaje - pot colabora la diferite proiecte cu intindere geografica mare folosind comunicatii vocale, e-mail–uri si transmisii de date cu costuri foarte mici. In ultima instanta, oamenii inteleg ca aceste retele sunt realizate pentru a intra mai usor in legatura unii cu altii.

Wireless LAN, cunoscut si sub denumirile de WLAN, 802.11 sau WiFi, desi este cea mai recenta metoda de conectare, a cunoscut in ultimii ani o crestere fara precedent a popularitatii. Aceasta popularitate se datoreaza chiar principalei sale caracteristici: lipsa cablurilor. Calculatorul se afla in retea fara sa aiba nevoie de cabluri sau conectori. Este un vis devenit realitate pentru cei care folosesc PC-uri mobile (laptop-uri sau PDA-uri) si care obtin o libertate totala de miscare in interiorul ariei acoperite de reteaua fara fir.

Reteaua fara fir are drept componenta principala un echipament care se numeste Punct de Acces. El este un releu care emite si recepteaza unde radio catre, respectiv de la dispozitivele din raza sa de actiune.

Sa luam ca exemplu o firma obisnuita, care are cabinetul Directorului la etajul 8 si o Sala de Sedinte la etajul 2 al unei cladiri de birouri.

In exemplul din Fig.1 se considera ca in retea sunt doua puncte de acces. Unul la etajul 8 al cladirii, in biroul directorului si celalalt in Sala de Sedinte de la etajul 2. Directorul poate sa mearga la intalniri luandu-si cu el laptop-ul si desi nu este in biroul sau, poate sa ceara informatii secretarei sau poate sa isi cerceteze posta electronica pentru a fi la curent cu ultimele noutati, toate acestea fara sa conecteze vreun cablu.

Preview document

WiFi - Proiect RIC - Pagina 1
WiFi - Proiect RIC - Pagina 2
WiFi - Proiect RIC - Pagina 3
WiFi - Proiect RIC - Pagina 4
WiFi - Proiect RIC - Pagina 5
WiFi - Proiect RIC - Pagina 6
WiFi - Proiect RIC - Pagina 7
WiFi - Proiect RIC - Pagina 8
WiFi - Proiect RIC - Pagina 9
WiFi - Proiect RIC - Pagina 10
WiFi - Proiect RIC - Pagina 11
WiFi - Proiect RIC - Pagina 12
WiFi - Proiect RIC - Pagina 13
WiFi - Proiect RIC - Pagina 14
WiFi - Proiect RIC - Pagina 15
WiFi - Proiect RIC - Pagina 16
WiFi - Proiect RIC - Pagina 17
WiFi - Proiect RIC - Pagina 18
WiFi - Proiect RIC - Pagina 19
WiFi - Proiect RIC - Pagina 20
WiFi - Proiect RIC - Pagina 21
WiFi - Proiect RIC - Pagina 22
WiFi - Proiect RIC - Pagina 23
WiFi - Proiect RIC - Pagina 24
WiFi - Proiect RIC - Pagina 25
WiFi - Proiect RIC - Pagina 26
WiFi - Proiect RIC - Pagina 27
WiFi - Proiect RIC - Pagina 28
WiFi - Proiect RIC - Pagina 29
WiFi - Proiect RIC - Pagina 30
WiFi - Proiect RIC - Pagina 31
WiFi - Proiect RIC - Pagina 32
WiFi - Proiect RIC - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • WiFi - Proiect RIC.doc

Alții au mai descărcat și

Relee Electronice de Timp

Argument Acest proiect proiect are ca tema :Relee electronice de timp. L-am ales deoarece mi s-a parut o tema interesanta. O parte din notiuni...

Oscilator de radiofrecvență

Tema Proiectului Sa se proiecteze un generator de semnal sinusoidal pentru domeniul de audiofrecventa. Schema de principiu (schema bloc):...

Dispozitive și Circuite Electronice - Stabilizator de Tensiune

1. Tema proiectului Se proiectează un stabilizator de tensiune cu următoarele caracteristici: - Tensiune de ieşire reglabilă în intervalul: -...

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Ai nevoie de altceva?