Amplificatorul Operational

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Amplificatorul Operational.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionescu Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Electrotehnica

Cuprins

Memoriu justificativ..…..3
Capitolul I : Amplificator operational
I.1.Parametri..6
Capitolul II : Amplificator operational proportional
II.1.Amplificator operational inversor..8
II.2.Amplificator operational neinversor..10
Capitolul III : Amplificator operational integrator, derivativ, PI si PD
III.1.Amplificator operational integrator.……..13
III.2.Amplificator operational derivativ.14
III.3.Amplificator operational proportional integrator PI…15
III.4.Amplificator operational proportional derivativ PD…16
Capitolul IV : Influenta reactiei negative asupra parametrilor amplificatorului
IV.1.Influenta reactiei negative asupra amplificarii…….19
IV.2.Influenta reactiei negative asupra caracteristicii amplitudine-frecventa…19
IV.3.Influenta reactiei negative asupra distorsiunilor neliniare..20
IV.4.Influenta reactiei negative asupra impedantelor de intrare si iesire ale amplificatorului.…20
Capitolul V : Schema practica.…22
Capitolul VI : Protectia muncii23
Bibliografie …….25
Anexe

Extras din document

Memoriu justificativ

Stiinta este un ansamblu de cunostinte abstracte si generale fixate intr-un sistem coerent obtinut cu ajutorul unor metode adecvate si având menirea de explica, prevedea si controla un domeniu determinant al realitatii obiective.

Descoperirea si studierea legilor si teoremelor electromagnetismului în urma cu un secol si jumatate în urma au deschis o era noua a civilizatiei omenesti

Mecanizarea proceselor de productie a constituit o etapa esentiala în dezvoltarea tehnica a proceselor de respective si a condus la uriase cresteri ale productivitatii muncii. Datorita mecanizarii s-a redus considerabil efortul fizic depus de om în cazul proceselor de productie, întrucât masinile motoare asigura transformarea diferitelor forme de energie din natura în alte forme de energie direct utilizabile pentru actionarea masinilor unelte care executa operatiile de prelucrare a materialelor prime si a semifabricatelor.

Dupa etapa mecanizarii, omul îndeplineste în principal functia de conducere a proceselor tehnologice de productie. Operatiile de conducere nu necesita decât un efort fizic redus, dar necesita un efort intelectual important. Pe de alta parte unele procese tehnice se desfasoara rapid, încât viteza de reactie a unui operator uman este insuficienta pentru a transmite o comanda necesara în timp util.

Se constata astfel ca la un anumit stadiu de dezvoltare a proceselor de productie devine necesar ca o parte din functiile de conducere sa fie transferate unor echipamente si aparate destinate special acestui scop, reprezentând echipamente si aparate de automatizare. Omul ramâne însa cu supravegherea generala a functionarii instalatiilor automatizate si cu adoptarea deciziilor si solutiilor de perfectionare si optimizare.

Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste asigurarea tuturor conditiilor de desfasurare a acestora fara interventia nemijlocita a operatorului uman. Aceasta etapa presupune crearea acelor mijloace tehnice capabile sa asigure evolutia proceselor într-un sens prestabilit, asigurându-se productia de bunuri materiale la parametri doriti.

Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute încât sa permita implementarea lor mijloacelor de automatizare, capabile sa intervina într-un sens dorit asupra proceselor asigurând conditiile de evolutie a acestora în deplina concordanta cu cerintele optime.

Lucrarea de fata realizata la sfârsitul perioadei de perfectionare profesionala în cadrul liceului, consider ca se încadreaza în contextul celor exprimate mai sus. Doresc sa fac dovada gradului de pregatire în meseria de ,,tehnician electronist’’, cunostinte dobândite în cadrul disciplinelor de învatamânt : ,,Bazele automatizarii’’ ,,Electronica analogica’’ ,,Electronica digitala’’.

Lucrarea cuprinde patru capitole conform tematicii primite. Pentru realizarea ei am studiat materialul biografic indicat precum si alte lucrari stiintifice cum ar fi: carti si reviste de specialitate, STAS-ul.

În acest fel am corelat cunostintele teoretice si practice dobândite în timpul scolii cu cele întâlnite în documentatia tehnica de specialitate parcursa în perioada de elaborare a lucrarii de diploma.

Consider ca tema aleasa in vederea obtinerii diplomei de atestare în specialitate de ,,electronist’’ dovedeste capacitatea mea de a sistematiza si sintetiza cunostintele, de a rezolva problemele teoretice dar si practice folosind procese tehnologice din specializarea în care lucrez.

Capitolul I

Amplificator operational. Parametri

Amplificatoarele operationale sunt amplificatoare de curent continuu cu reactie negativa interioara si prevazute cu o bucla de reactie negativa externa, care initial puteau exercita o diferite operatii, ca adunarea, scaderea, înmultirea si împartirea cu o constanta(in curent continuu) si cu extindere (în curent alternativ) precum si operatii mai complexe: derivare, integrare, obtinere de functii logaritmice. În prezent domeniul lor de utilizare este mult mai extins. Prevazute în bucla de reactie cu retele mai complexe, amplificatoarele operationale actuale pot realiza cele mai diverse functii cu performante ridicate si perfect controlabile. Amplificatoarele operationale pot prezenta, în general, doua intrari si doua iesiri putând lucra astfel:

Fisiere in arhiva (1):

  • Amplificatorul Operational.doc