Aparate de Masura Analogice

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Aparate de Masura Analogice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: profesor Coman Ionel, indrumator Arcaleanu Ilie

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

Preocuparea principala a tehnologiei este cresterea cu cheltuieli minime a calitati produselor si fiabilitati aparatelor si a instalatiilor.Pentru obtinerea de tehnologii de inalta productivitate este neaparat necesara abordarea tehnologica a produselor inca din faza de conceptie.Aceasta inseamna nu numai depasirea greutatilor legate de realizarea tehnica in sine si gasirea procedeelor optime de fabricatie, ci si creareea bazei unei automatizari a proceselor.Industria elecreonica ramura industriala de varf are o serie de particularitaticare implica pentru producator intelegerea profunda a unor proprietati ale materialelor si componentelor a comportarii acestora in functionare.In timp si in conditii concrete de lucru inginerul electronist nu I se cere numai conceptie d emunca si organizare ci I se cere totodata sa sties a efectueze operatii tehnologice in procesul de productie pe baza unei intelegeri perfecte a unor fenomene si procese de o subtilitate deosebita.Industria electronica fiind de data asta mai recenta pregatirea specialistilor electronisti a fost proiectata cu specializare derivand din profilul electric a carei pregatire fundamentala si tehnica generala se statuse in sensul cerintelor industriei electrotehnice

In lume se contureaza tot mai mult tendinta de extindere a unei asemenea punct de vedere la pregatirea a tuturor inginerilor electricieni.In continuare am sa va explic ce este un aparat magnetoelectric, ce poate el sa faca si in ce domenii se va folosi.

In proiect vor fi prezentate aparatele magnetoelectrice cum ar fi:

- ampermetrul magnetoelectric

- voltmetru magnetoelectric

Tot mai mult se face necesara, in procesul de productie mana de lucru cu calificare superioara. Inginerul electronist nu I se cere numai conceptie si munca de organizare ci I se cere totodata sa sties a efectueze operati tehnologice si porcese de porductie pe baza unei intelegeri perfecte a unor fenomene si procese de o subtilitate deosebita.

Continutul propriu-zis

1.2.Generalitati ale aparatelor electrice

Aparatele cu ajutorul carora se masoara marimile electrice si magnetice se pot clasifica:

- Aparate cu citire directa care au dispozitive de citire ci scala gradate si ac indicator sau sopt luminos;

- Aparate integratoare care au mechanism de insumare a valorilor marimilor de masurat intr’un anumit timp;

- Aparate inregistratoare prevazute cu mechanism care traseaza diagramele de variatie in timp a marimilor electrice de masurat.

Dupa principiul de functionare aparatele electrice de masurat se clasifica in urmatoarele categorii:

- Aparate megnetoelectrice

- Aparate megnetoelectrice cu dispozitive de redresor

- Aparate feromegnetice

- Aparate electrodinamice

- Aparate termice

- Aparate de inductie

- Aparate electrostatice

- Aparate electrochimice

- Aparate de rezonanta cu vibratii.

O categorie aparte o constituie aparatele electronice (analogice si numerice) de masurat.

Dupa felul curentului aparatele electrice de masurat pot fi de cutent continuu si de current alternative, dupa modul in care sunt intrebuintate ele pot fi fixes au portabile, iar dupa felul marimii de masurat se impart in:

- Ampermetre

- Vlotmetre

- Ohmetre

- Cosfimetre

- Watmetre

Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate de Masura Analogice.doc

Alte informatii

Tot mai mult se face necesara, in procesul de productie mana de lucru cu calificare superioara. Inginerul electronist nu I se cere numai conceptie si munca de organizare ci I se cere totodata sa sties a efectueze operati tehnologice si porcese de porductie pe baza unei intelegeri perfecte a unor fenomene si procese de o subtilitate deosebita.