Reglarea Automata a Nivelului
Elemente Arcuitoare Generalitati: Folosirea elementelor arcuitoare în constructia produselor...
Acest proiect trateaza Aparate Electrice pentru Comanda Automata. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).
Arhiva contine 1 fisier doc de 40 de pagini .
Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.
Domeniu: Electrotehnica
Memoriu justificativ 1
Cap.1 Contactoare si ruptoare 2
Cap.2 Constructia contactoarelor electromagnetice 5
Cap.3 Incercarile contactoarelor 13
Cap.4 Intreruptoare automate de joasa tensiune 15
Cap.5 Incercarile specifice ale aparatelor automate 25
Cap.6 Calitatea aparatelor electrice 27
Cap.7 Masuri de protectie a muncii 29
Memoriu justificativ
În funcţionarea instalaţiilor electrice se întâlnesc aparate electrice ( conectare şi deconectare ) cât şi aparate electrice de protecţie utilizate în cadrul producerii transportului şi distribuţiei energiei electrice . Ele se găsesc în numeroase variante constructive şi funcţionale în toate instalaţiile electrice îndeplinind funcţii de o deosebită importanţă :
- închiderea , deschiderea sau comutarea circuitelor electrice ;
- supravegherea şi protecţia instalaţiilor şi receptoarelor ( împotriva suprasarcinilor , scurtcircuitelor , supratensiunilor , etc ) ;
Aparatele complexe pot include în componenta lor ansambluri sau chiar aparate mai simple cu rol de comandă , semnalizare , protecţie .
Din categoria aparatelor electrice pentru comandă automată fac parte :
- contactoarele şi ruptoarele ;
- contactoarele cu relee ;
- întrerupătoarele automate .
Contactoarele şi ruptoarele în primul rând cele electromagnetice au cucerit întregul domeniu al comenzilor maşinilor unelte chiar şi cele de mică putere .Extinzându-se pe scară largă procesele de automatizare în care prezenţa contactoarelor este indispensabilă , producţia acestora a crescut considerabil.
Necesitatea producţiei de masă a impus creşterea continuă a performanţelor , la scăderea preţului de cost , ceea ce a facilitat şi mai mult extinderea utilizării lor .
Cap 1 Contactoare şi ruptoare
Contactorul este un aparat de comutaţie cu acţionare mecanică , electromagnetică sau pneumatică, cu o singură poziţie stabilă , capabil de a suporta , stabili şi întrerupe curenţi în condiţii normale de exploatare ale unui circuit , inclusiv curenţii de suprasarcină .
Din punct de vedere constructiv deosebim contactoare şi ruptoare . La contactoare poziţia de repaus corespunde situaţiei cu circuitul principal deschis , în timp ce la ruptoare , poziţia de repaus corespunde situaţiei cu circuitul principal închis , electromagnetul intervenind în sensul deschiderii circuitului .
1.1 Clasificare
a) După felul curentului principal contactoarele şi ruptoarele pot fi :
- de curent continuu ;
- de curent alternativ .
b) După modul de acţionare a contactelor mobile :
- cu acţionare prin electromagneţi . Aceasta este soluţia cea mai des folosită, ea reprezentând o serie de avantaje (posibilităţi largi de comandă la distanţă , comandă uşoară şi rapidă etc.) ;
- cu acţionare cu aer comprimat la contactoarele de curent continuu pentru curenţi mari (tracţiune electrică ) ;
- cu acţionare mecanică prin arbori cu came , metoda fiind utilizată numai în instalaţii mici, deoarece puterea de rupere este mică .
c) După numărul de poli :
- contactoare monopolare
- contactoare bipolare
- contactoare tripolare ( cele mai utilizate )
- contactoare tetrapolare