Aparate Electrocasnice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Aparate Electrocasnice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Cuprins

Cuprins
Capitolul I.Introducere pag2
Capitolul II.Clasificarea aparatelor de incalzire a locuintei pag3
2.1.Radiatoare electrice cu reflector pag3
2.2.Radiatoare electrice cu imitatie flacara pag4
2.3.Radiatoare electrice cu ventilator pag4
2.4.Radiatoare electrice cu ulei pag5
2.5.Sobe electrice pag5
Capitolul III.Desctierea unitatii si caracteristice constructive pag6
3.1.Descrierea unitatii pag6
3.2.Caracteristice constructive pag8
Capitolul IV.Accesorii disponibile si scheme electrice pag9
4.1.Panou comanda 230V monofazat pag9
4.2.Panou comanda 400V monofazat pag9
4.3.Termostate de ambient pag9
4.4.Sabloane de fixare pag9
4.5.Caracteristici electrice pag10
4.6.Scheme electrice pag11-16
Capitolul V.Concluzii pag17
Capitolul VI.Bibliografie pag18
Anexe pag19

Extras din document

Capitolul I

Introducere

Panourile radiante sunt corpuri care transforma energia electrica in unde inflarosii (unde termice).Transferul de energie dintre panouri si corpuri sau obiectele din incapere se face direct, spre deosebire de sistemele convetionare , unde transferul de energie se face prin incalzirea aerului.

Se stie ca energia electrica este mai scumpa decat alte tipuri de energie conventionala. Totusi, este foarte usor accesibila, iar utilizarea ei nu presupune riscuri de asfixiere cu monoxid de carbon, nu necesita cos de fum si nici spatiu dedicat unei centrale termice, bransamentul fiind usor de realizat.

In plus, aparatele electrice pentru incalzire sunt foarte silentioase. In alta ordine de idei, utilizarea incalzitoarelor electrice salveaza foarte mult din cheltuielile de instalare, precum si pe cele de exploatare.

In anumite situatii se interzice prin standarde folosirea dispozitivelor cu flacara, de exemplu in locatiile in care sunt manevrate materiale inflamabile, caz in care incalzirea electrica este solutia ideala.

Dupa mediul acumulatorului de caldura, distingem trei tipuri de raditoare:

- cu rezistenta plasata intr-un aliaj din aluminiu cu suprafata mare de emisie, care da o caldura placuta;

- cu rezistenta electrica plasata intr-un lichid;

- cu rezistenta uscata plasata intr-un material masiv, de obicei fonta sau ceramica.

Capitolul II

Clasificare aparate de incalzire a locuintei

2.1.Radiatoare electrice cu reflector

Aceste aparate,care fac parte din categoria incalzitoarelor electrice cu radiatie,transforma energia electrica in energie termica cu ajutorul unui element incalzitor.Pentru a putea indrepta caldura catre o anumita parte a camerei sau intr-o anumita directie,radiatoarele sunt prevazute cu oglinzi metalice care au rolul de a dirija radiatiile de caldura.Radiatoarele sint destinate pentru incalzirea electrica locala sau a incaperilor mici.

a.Radiatore parabolice.Se numesc astfel deoarece oglinda metalica pentru dirijarea radiatiilor de caldura are forma parabolica.

Elementul incalzitor 1 este format dintr-un corp izolant de ceramica,pe care se rezistenta de incalzire.Corpul de ceramica trebuie sa satisfaca conditiile specifice acestor piese si in special o buna rezistenta la temperaturi inalte.Rezistenta de incalzire este executata dintr-un conductor de cromnichel,rasucit sub forma unei spirale si infasurat in jurul corpului.Rezistenta se monteaza astfel incat spirele sa fie egal distantate intre ele.Nu este permis,ca la incalzirea rezistentei sau in timpul bascularii oglinzii,spiralele rezistentei sa se deplaseze din locasul lor.Rezistenta nu trebuie sa vina in atingere cu partea metalica a oglinzii in timpul functionarii sau datorita unei eventuale deplasari a corpului izolant de ceramica.De asemenea,capetele de legatura ale rezistentei de incalzire trebuie protejate impotriva atingerilor cu partile metalice ale radiatorului.

Oglinda parabolica 2 este executata din tabla de otel nichelata.Suprafata interioara trebuie sa fie bine lustruita.Rolul oglinzii parabolice este de a reflecta radiatiile calorice produse de elementul incalzitor,strangandu-le intr-un fascicul si indreptandu-le in lungul axei oglinzii.

Pentru aceasta,elementul incalzitor este asezat in focarul oglinzii parabolice.

Aparatoare 3 are rolul de protectie,aparand elementul incalzitor de atingeti intamplatoare.Este formata dintr-un grilaj metalic,executat din sarma nichelata.

Suportul de sustinere 4 are rolul de a sustine elementul incalzitor si oglinda parabolica,precum si de a permite bascularea reflectorului,pt indreptarea radiatiilor calorice in orice directie.

Pe suport se mai afla fixate prin intermediul unor materiale izolante si rezistente la caldura,bornele de conexiune pt capetele rezistentei de incalzire si fisa de aparat cu guler de protectie

Functionarea.La trecerea curentului electric prin rezistenta de incalzire,aceasta se incalzeste pana la starea de incandescenta,cand are temperatura de 650 C.Datorita acestei temperaturi,elementul incalzitor radiaza caldura direct si prin intermediul oglinzii parabolice.

Caracteristici tehnice:

- tensiunea nominala 120 sau 220v

- puterea nominala 500+10%w

- Durata de functionare este de 1000h

Distanta pana la care se face simptita caldura produsa de radiatoarele electrice este de 3-4m

b.Radiatoare dreptunghiulare

Au acelasi rol ca si radiatoarele parabolice,insa au o putere mai mare

2.2.Radiatoarele electrice cu imitatie de flacara.Aceste tipuri de radiatoare sunt prevazute cu un dispozitiv decorativ,care la utilizare normala da impresia de flacara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate Electrocasnice.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA ” DUNAREA DE JOS” GALATI FACULTATEA DE AUTOMATICA CALCULATOARE INGINERIE ELECTRICA SI ELECTRONICA