Automat de Sortat Mere-ASDN

Imagine preview
(5/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Automat de Sortat Mere-ASDN.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristian Ninca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domenii: Electrotehnica, Automatica, Electronica

Extras din document

Proiect A.S.D.N.

Tema:

Realizarea unui automat de sortat mere dupa diametru (diametre între 5,5 si 6 cm si între 7,5 si 8 cm) precum si dupa culoare (verde si rosu). Merele care corespund ca diametru si culoare vor fi asezate în lazi de câte 24 bucati. Implementare cu bista-bili J-K.

Functionarea:

Automatul de sortat mere va fi compus din mai multe automate specializate pentru anumite functii.

Merele sunt aduse pe o banda cu o distanta prestabilita între ele (3 cm). La capatul acestei benzi se afla un senzor de diametru care actioneaza un brat mobil ce plaseaza marul pe banda corespunzatoare diametrului sau. (Fig1)

Aceste benzi sunt în numar de cinci si anume: banda 1 pentru merele cu diametru mai mic de 5,5 cm, banda 2 pentru cele cu diametru cuprins între 5,5 si 6 cm, banda 3 pentru cele cu diametru între 6 si 7,5 cm, banda 4 pentru merele cu diametru cuprins între 7,5 si 8 cm, iar ultima banda, cea cu numarul 5 este pentru merele cu diametru mai mare de 8 cm.

Benzile 2 si 4 conduc merele pentru o sortare dupa culoare, celelalte benzi ducând merele pentru alte sortari (catre automate realizate de altii, deci nu ne intere-seaza).

Senzorul de diametru (Fig2) este realizat dupa urmatorul principiu:

Avem 5 emitatoare de raze laser de putere mica si 5 receptoare care transmit valoarea 0 daca unda emisa este receptata (nu exista nici un obstacol între emitator si receptor) si valoarea 1 daca unda emisa nu este receptata (exista un obstacol între emitator si receptor). Primul emitator, ex, este situat cu putin peste nivelul benzii (a-proximativ 3 mm), al 2-lea emitator, ea, este situat la 5,5 cm deasupra benzii, al 3-lea, eb, la 6 cm, al 4-lea, ec, la 7,5, iar cel de-al 5-lea, ed, la 8cm. Semnalele transmise de receptoarele corespunzatoare acestor 5 emitatoare catre sistem sunt notate cu x, a, b, c, respectiv d.

Emitatorul ex functioneaza permanent. El este folosit la detectia prezentei merelor pe banda în dreptul senzorului de diametru. În momentul când rx transmite x=1 înseama ca avem un mar si se pornesc si celelalte 4 emitatoare. Codarea diame-trului este urmatoarea:

Fisiere in arhiva (1):

  • Automat de Sortat Mere-ASDN.doc