Casa inteligenta autonoma energetic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Casa inteligenta autonoma energetic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: M.O. Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

1. Introducere

În momentul de față, pot considera că partea dificilă în conceperea acestei lucrări a trecut, astfel majoritatea ideilor fiind transpuse și totodată documentația necesară fiind facută. Estimativ pot spune că stadiul lucrării este de 50%, și că partea remanentă o reprezintă doar detalii privind volumul și condensarea informației astfel încat cele prezentate să acopere toate aspectele tratate.

Mi-am propus să dimensionez o casă tipică unei familii moderne compusă din 4 membri, să calculez un consum mediu lunar și să dimensionez diversele surse de energie regenerabile astfel încat să acopăr necesarul creat. Cât pentru partea de domotică, voi implementa diverse funcții și servicii, folosind microprocesoare de tip Arduino UNO și Arduino MEGA alături de numeroși senzori pentru a ușura activitățile întreprinse atât în casă cât și în împrejurul acesteia.

Din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre, atât oamenii cât și toate animalele și plantele s-au adaptat și au fost nevoiți să ia diferite măsuri pentru a-și asigura existența și pentru a o îmbunătăți. Oamenii, în special, au fost cei mai ingenioși și am ajuns în acest prag al evoluției când supraviețuirea nu mai este o problem atât de mare, ci doar îmbunătățirea calității vieții pe cât mai mult posibil, dar protejând și mediul care ne înconjoară; această ultimă idee fiind și scopul principal al lucrarii.

2. Cuprins

2.1. Autonomia energetică a casei

În cadrul acestui capitol se va prezenta calculul estimativ al casei ținând cont de un numar de consumatori, consumul specific al acestora și un interval de funcționare exprimat în ore/zi.

Tot aici va fi prezentată o dimensionare a surselor regenerabile de energie ce vor fi implementate, modul lor de funcționare și punctual fiecare etapă în ceea ce privește distribuția energiei către consumatori luând în calcul și alte aparate ce fac acest lucru posibil.

Fig.1. Schema ansamblului de elemente constructive.

Turbina eoliană: transformă energia mecanică a vântului în energie electrică

Panoul Fotovoltaic: transformă radiația solară în energie electrică

Genertor Diesel: transformă energia produsă prin arderea combustibilului prin explozii controlate în energie electrică- rol de a suplini sau în caz de urgență

Controler hibrid: comandă acumulatorii, îi încarcă și descarcă în siguranță

Bateria de acumulatori: înmagazinează energia produsa pentru a fi consumată ulterior

Invertor: transformă curentul continuu de la surse în current alternativ

Consumatori(casa inteligentă): aparatele electrice din clădire alimentate la invertor (curent alternativ) sau la acumulatori (curent continuu).

Fisiere in arhiva (1):

  • Casa inteligenta autonoma energetic.docx

Bibliografie

http://www.lpelectric.ro/ro/support/calculator_ro.html
https://egeneratoare.ro/
http://alternativepureenergy.ro/
http://www.alaska-energies.ro/
http://www.transelectrica.ro/web/tel/home
https://dexonline.ro/
https://e-panouri.eu
https://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_building
https://hobbytronica.ro/

Alte informatii

Sesiune de comunicari stiintifice casa inteligenta autonoma energetic- premiu: mentiune 2018 elth