Instalatii Electrice de Iluminat si Prize

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Instalatii Electrice de Iluminat si Prize.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nastase Radu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

Argument

In conditiile actuale, de mentinere inalt de dezvoltare industriala, caracterizat prin crearea de mari capacitati de productie dotate cu tehnica moderna-adevarate platforme industriale, problemele conceptiei, realizarii si exploatarii eficiente a instalatiilor electrice industriale primesc noi dimensiuni.

Volumul amplu al investitiilor, de circa 3000 miliarde lei, care se va realiza pana in 1990 conform prevederilor Programului Partidului Comunist Roman, va fi indreptat in primul rand spre cresterea fondurilor productive is in principal in directia mecanizarii si automatizarii proceselor de productie.

Unul din aspectele importante referitoare la consumatorii industriali il constituie cresterea puterilor instalate si al gradului lor de complexitate. Un alt asepect semnificativ consta in cerinta imperioasa a reducerii consumului de energiei electrice in conditiile asigurarii unei productii de calitate, de a asigura economicitatea tuturor solutiilor referitoare la instalatiile electrice industriale. In sfarsit, instalatiile de distributie actuale trebuie sa corespunda unui grad de siguranta tot mai ridicat.

In aceste conditii, se impunea prezentarea unitara a problematicii instalatiilor electrice industriale, optimizarea proiectarii acestora prin luarea in considerare a cerintelor economice .

Exigentele unui invatamant integrat in activitatea productiva, la care prezenta lucrare se straduieste sa raspunda, au determinat o tratare concisa a tuturor aspectelor, permanent subordonata finalitatii practice, intr-o ordine si interdependenta logica. Proiectarea este usurata prin eliminarea la maxim posibil a ciclurilor de revenire, a prevederii diferentiate a calculului nomografic sau cu ajutorul programelor pentru calculatoare numerice.

In lucrare se dau, de asemenea, indicatii privind intocmirea corespunzatoare a documentatiei de proiectare, conform normativelor si standardelor in vigoare.

Abordand toate aspectele proiectarii instalatiilor electrice industriale, de la partea de inalta tensiune la cea de curenti slabi, autorii spera ca lucrarea in ansamblu se va dovedii utila studentiilor de la facultatiile de electrotehnmica, energetica, mecanica si instalatii in constructii, precum si inginerilor, subinginerilor care proiecteaza, executa sau exploateaza instalatii electrice industriale.

Cap 1

Instalatii electrice de iluminat

Lumina conditioneaza in mare masura activitatea omului. Iluminatul de nivel corespunzator contribuie la marirea productivitatii muncii, la reducerea numarului de accidente, la evitarea erorilor.

Instalatiile de iluminat electric trebuie sa realizeze un anumit nivel de iluminare, concomitent cu indeplinirea unor conditii de calitate, reclamate de caracterul subiectiv al iluminatului. In afara de aceasta, instalatiile de iluminat trebuie sa aiba, pentru a fi economice, o mare adaptabilitate la conditiile variate de functionare, data fiind corelatia stransa cu iluminatul natural.

Notiuni fundamentale in tehnica iluminatului

Radiatiile vizibile

Radiatiile care impresioneaza ochiul, deci cele care produc senzatie luminoase, se numesc radiatii vizibile sau luminoase. In spectrul radiatilor electromagnetice, reprezentat dupa lungimea de unda, radiatiile vizibile ocupa domeniul 380 ... 760 nm.

Radiatiile vizibile de o anumita lungime de unda sunt denumite radiatii monocromatice si produc asupra ochiului senzatia unei anumite culori.

Radiatiile complexe sau policromatice rezulta din suprapunerea mai multor radiatii monocromatice. Totalitatea radiatiilor monocromatice vizibile, luate intr-o anumita proportie, da senzatia culorii albe.

Spectrul vizibil, reprezentat in figura 1, se imparte in sase zone, corespunzatoare culorilor fundamentale: violet, albastru, verde, galben, portocaliu si rosu. Limitele care separ aceste zone nu pot fi precis definite, ele variind de la un observator la altul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii Electrice de Iluminat si Prize.doc