Instalatii Electrice - Montari, Reparatii, Intretinere

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Instalatii Electrice - Montari, Reparatii, Intretinere.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gigel Prapogerescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Electrotehnica

Cuprins

1. CAPITOLUL I – ARGUMENT.3
2. CAPITOLUL II.3
2.1. DEFINIREA INSTALATIILOR ELECTRICE
2.2. CLASIFICARE
3. CAPITOLUL III.7
3.1. EXECUTAREA INSTALATIILOR ELECTRICE
3.2 REPARATIA INSTALATIILOR ELECTRICE
4. CAPITOLUL IV – INTRETINEREA INSTALATIILOR ELECTRICE.13
5. CAPITOLUL V – NORME DE PROTECTIA MUNCII SI P.S.I.19
BIBLIOGRAFIE.24

Extras din document

INSTALATII ELECTRICE :

MONTARI , REPARATII , INTRETINERE

1. CAPITOLUL I – ARGUMENT

Necesitatea si utilitatea instalatiilor electrice ne face sa nu ne imaginam viata si activitatea zilnica in lipsa energiei electrice . Nu exista spatiu de locuit , hala industriala , spatiu comercial sau magazie fara instalatie de iluminat si priza.

Pentru executarea oricarei instalatii electrice sant necesare in general urmatoarele materiale si componente electrotehnice : conductoare, doze, prize, sigurante, intrerupatoare, tablouri de distributie, contoare, sonerii si corpuri de iluminat.

Lucrarea prezinta probleme referitoare la clasificarea instalatiilor electrice , detaliaza componentele de baza ale acestora , evidentiaza operatiunile de executie a lucrarilor pentru realizarea unor instalatii simple. Sunt prezentate de asemenea cateva scheme simple de instalatii electrice .

Avand in vedere gradul de risc in exploatarea, intretinerea, utilizarea si repararea instalatiilor electrice, in lucrare sunt prezentate cele mai importante masuri de protectie a muncii, de prevenire si stingere a incendiilor pe timpul executiei si utilizarii instalatiilor electrice .

2. CAPITOLUL II

2.1. DEFINIREA INSTALATIILOR ELECTRICE

Instalaţia electrică defineşte un ansamblu de echipamente electrice interconectate într-un spaţiu dat, formând un singur tot şi având un scop funcţional bine determinat

2.2. CLASIFICARE

Instalaţiile elctrice se clasifică după diferite criterii, ca: rolul funcţional, poziţia în raport cu procesul energetic, locul de amplasare, nivelul tensiunii, frecvenţa şi modul de protecţie.

2.2.1. CLASIFICARE A INSTALATIILOR ELECTRICE DUPA ROLUL FUNCTIONAL :

După rolul funcţional, instalaţiile electrice pot fi:

- de producere a energiei electrice, aferente diferitelor tipuri de centrale electrice sau unor grupuri electrogene;

- de transport a energiei electrice, incluzând linii electrice (racord, distribuitor, coloană şi circuit);

- de distribuţie a energiei electrice - staţii electrice, posturi de transformare şi tablouri de distribuţie;

- de utilizare a energiei electrice, care la rândul lor se diferenţiază în raport cu tipul receptoarelor, în instalaţii de forţă şi instalaţii de iluminat;

- auxiliare, din care fac parte instalaţiile cu funcţie de menţinere a calităţii energiei electrice (reducerea efectului deformant, compensarea regimului dezechilibrat, reglajul tensiunii), de asigurare a unei distribuţii economice a acesteia (compensarea puterii reactive), pentru protecţia personalului împotriva electrocutărilor (legarea la pământ, legarea la nul etc.), pentru protecţia clădirilor şi a bunurilor (instalaţiile de paratrăsnet, de avertizare de incendiu), precum şi instalaţiile de telecomunicaţii.

2.2.2. CLASIFICARE A INSTALATIILOR ELECTRICE IN FUNCTIE DE POZITIA OCUPATA IN RAPORT CU PROCESUL ENERGETIC :

După poziţia ocupată în raport cu procesul energetic la care concură se deosebesc:

- instalaţii de curenţi tari, care cuprind elementele primare implicate în procesul de producere, transport, distribuţie şi utilizare a energiei electrice;

- instalaţii de curenţi slabi, care deşi nu sunt înseriate în circuitul fluxului energetic principal, concură la realizarea în condiţii corespunzătoare a proceselor energetice. Din această categorie fac parte instalaţiile de automatizare, măsură şi control (AMC), de avertizare de incendii, de telecomunicaţii etc.

În mod asemănător, instalaţiile complexe se compun din circuite primare sau de forţă şi circuite secundare sau de comandă, cele două părţi diferenţiindu-se funcţional ca şi instalaţiile de curenţi tari, respectiv slabi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii Electrice - Montari, Reparatii, Intretinere.doc