Cuprins
Memoriu justificativ
Sistemul electrotehnic, grupe de produse electrotehnice .. 1
Standardizarea produselor electrotehnice .. 2
Tendinte noi în realizarea produselor electrotehnice .. 3
Reglarea automatã a nivelului
Schema de functionare .. .. 4
Traseu tehnologic .. 4-6
Rolul lucrãrii în laboratorul tehnologic .. 7
Antecalculatie .. 7
Elemente arcuitoare
Generalitãti .. 8
Materiale .. 9
Tipuri constructive .. 10-13
Norme de tehnicã si securitate a muncii .. 14-17
Prevenirea si stingerea incendiilor .. 17
Cuzele incendiilor si exploziilor .. 18-20
Mãsuri si mijloace de prevenire a incendiilor si exploziilor .. 20-23
Obligatii si rãspunderi .. 23
Bibliografie .. 23
Extras din document
Elemente Arcuitoare
Generalitati:
Folosirea elementelor arcuitoare în constructia produselor electrotehnice este legata de principiul de functionare al acestor produse. Datorita capacitatii de deformare elastica si de acumulare de energie sub actiunea sarcinilor, se folosesc cu precadere în asamblari elastice dintre diverse elemente constructive.
În constructia aparatelor electrice mai pot servi la: asigurarea presiunii în contacte, amortizarea miscarii unor organe la capatul cursei, preluarea jocurilor de dilatare, asigurarea piu1itelor împotriva desurubarii, deschiderea rapida a aparatelor de conectare prin eleiberarea energiei acumulate în timpul închiderii.
În constructia masinilor electrice, rolul lor este acela de a realiza si de a mentine la o valoare constanta forta de apasare pe perii.
Materiale:
Ca materiale pentru realizarea elementelor arcuitoare si a resoartelor se folosesc aliajele pe baza de cupru si otelurile speciale.
- Alama - aliaj al cuprului cu zincul, se foloseste pentru benzi laminate, cu proprietati elastice utile în constructia unor aparate de joasa tensiune. La temperaturi de ordinul a 2000 C, alama îsi pierde propritatile elastice.
- Un alt aliaj de cupru si zinc, dar cu un continut de cupru de 80 - 85 %, cunoscut sub denumirea de tombac, este folosit ca element de contact cu arcuire proprie pentru aparate de joasa si de înalta tensiune.
- Cele mai bune proprietati elastice ale aliajelor de cupru le întâlnim la bronzurile cu beriliu. Proprietatile elastice se mentin pâna în jurul temperaturilor de 3000 C, spre deosebire de bronzurile pe baza de staniu, care îsi pierd aceste proprietati la circa 2000 C.
- Otelurile speciale cele mai utilizate pentru resorturi sunt otelurile" coarda de pian" si otelurile cu prelucrare la cald ( forjarea sau formarea la temperaturi de ordinul a 9000 C ).
- Pentru medii de lucru corozive, cu temperaturi de lucru ridicate, se folosesc sârme din otel slefuite si lustruite, precum si aliaje de otel cu continut de crom si vanadiu.
- Pentru amortizarea miscarii unor elemente mobile, se folosesc elemente elastice din cauciuc.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Reglarea Automata a Nivelului.doc