Relee RTPA5

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Electrotehnică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3817
Mărime: 40.65KB (arhivat)
Publicat de: Leopoldina Oprea
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I. CAP I. INTRODUCERE.3
  2. II. CAP II. Generalitati
  3. 2.1. Caracteristicile releelor.5
  4. 2.2. Clasificare .6
  5. 2.3. Constructie.9
  6. 2.4. Caracteristici generale.9
  7. 2.5. PRINCIPIU DE FUNCTIONARE .11
  8. III. Capitolul III. NTSM si PSI.14
  9. 3.1. MASURI ORGANIZATORICE SI TEHNICE DE PROTECTIE A MUNCII.14
  10. 3.2. NTSM si PSI.15
  11. BIBLIOGRAFIE .16
  12. ANEXE.17

Extras din proiect

I. CAP I. Introducere

Dezvoltarea economico-sociala a unei societati, este astazi de neconceput fara ajutorul energiei electrice. Energia electrica este folosita, în prezent, pe scara din ce în ce mai larga în toate ramurile industriale, în transporturi, în agricultura, în domeniul casnic, etc. dezvoltarea centralelor de energie electrica ( industria energetica ) devenind unul dintre cele mai importante obiective nationale.

Pâna în prezent s-au construit o multime de aparate electrice cu diferite roluri în generarea, transportul, transformarea sau consumarea energiei electrice. Lucrarea de fata va prezenta în mod structural componentele, functionarea si câteva caracteristici ale releelor, în general, oprindu-se asupra unuia dintre cele mai utilizate relee si anume releul de timp RTPA5.

Se va putea vedea în cele ce urmeaza ca releul amintit mai sus, este unul secundar, folosit în sistemele de protectie a instalatiilor electrice împotriva suprasarcinilor si a curentilor de scurtcircuit ( vezi capitolul 2 ).

Proiectul are ca scop prezentarea aparatului în asa fel încât, consultantul lucrarii sa perceapa fara probleme caracteristicile, calculele si schemele afisate în cadrul proiectului, putând fi folosit eventual, ca si material bibliografic pentru alte lucrari sau pentru proiectarea unui astfel de aparat.

În primul capitol, vor fi prezentate o serie de generalitati despre relee, clasificari, domenii de functionare, componente principale precum si marimile care intervin în procesul de functionare al acestor aparate: puterea consumata, puterea transmisa, timpul de actionare, frecventa de actionare, eroarea absoluta, eroarea relativa, etc..

Al doilea capitol contine informatiile asupra carora va trebui îndreptat un grad maxim de interes pentru ca este explicata în detaliu functionarea aparatului dar vor fi prezentate si formule si scheme complexe care necesita o atentie sporita.

Se va explica asadar, în capitolul intitulat sugestiv PARTICULARITATI CONSTRUCTIVE, natura componentelor si constructia aparatului, precum si principiul de functionare al acestuia. .

Schema de conexiuni , figurile si calculele au fost realizate pentru alimentarea în curent continuu, chiar daca unele relee ( de inductie, de rezonanta, electrodinamice ) se realizeaza numai în curent alternativ .

Releele de timp sunt rele electromagnetice neutre, folosite pentru protectia instalatiilor electrice. Ele prezinta câteva dezavantaje fata de cealalta clasa releelor electromagnetice si nume releele electromagnetice polarizate:

- ,sensibilitate mare, necesitând o putere de actionare de 10-2 10-3 w, în timp ce puterea de actionare a celor mai sensibile relee electromagnetice neutre nu scade sub 10-1w

INTRODUCERE

- stabilitate termica foarte mare, ele putând suporta un curent de 20-25 ori mai mare decât curentul nominal de actionare

- durata de actionare este foarte mica, atingând 2x10-3 3x10-3s, datorita faptului ca armatura mobila este foarte usoara si deplasarea sa mica.

Lucrarea nu este în nici un caz de sinteza, pentru ca ea trateaza probleme tehnice si constructive, în asa fel încât aceasta capata imaginea unei compozitii gândite, care va trebui perceputa ca atare.

RELEE. GENERALITATI

II. CAP II. Generalitati

2.1. Caracteristicile releelor

Releele sunt aparate care executa închiderea, deschiderea sau comutarea unuia sau mai multor contacte, sub influenta actiunii electromecanice produsa de variatia unei marimi electrice ( curent sau tensiune ) aplicata înfasurarilor sale.

În general, prin releu se întelege un aparat la care marimea de iesire, y, variaza brusc ( în salt ), atunci când marimea de intrare atinge o anumita valoare prescrisa, xa .

Marimea de iesire a releului, y, comanda o putere electrica ( într-un alt circuit ), denumit circuit de sarcina al releului.

Releele pot îndeplini diferite functiuni în sistemele automate ca, de exemplu, amplificarea actiunii unui semnal oarecare, indicarea valorilor limita a unor marimi controlate, temporizarea marimii de iesire, multiplicarea numarului de circuite, prin închiderea sau deschiderea mai multor contacte, pe baza unui singur semnal primit de un circuit de comanda.

Preview document

Relee RTPA5 - Pagina 1
Relee RTPA5 - Pagina 2
Relee RTPA5 - Pagina 3
Relee RTPA5 - Pagina 4
Relee RTPA5 - Pagina 5
Relee RTPA5 - Pagina 6
Relee RTPA5 - Pagina 7
Relee RTPA5 - Pagina 8
Relee RTPA5 - Pagina 9
Relee RTPA5 - Pagina 10
Relee RTPA5 - Pagina 11
Relee RTPA5 - Pagina 12
Relee RTPA5 - Pagina 13
Relee RTPA5 - Pagina 14
Relee RTPA5 - Pagina 15
Relee RTPA5 - Pagina 16
Relee RTPA5 - Pagina 17
Relee RTPA5 - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Relee RTPA5.doc

Alții au mai descărcat și

Relee REC-T

CAPITOLUL 1 1.1.GENERALITATI Releele de curent sunt larg raspândite în realizarea protectiilor prin relee a retelelor electrice de...

Reglarea Automată a Nivelului

Elemente Arcuitoare Generalitati: Folosirea elementelor arcuitoare în constructia produselor electrotehnice este legata de principiul de...

Automat de Sortat Mere-ASDN

Proiect A.S.D.N. Tema: Realizarea unui automat de sortat mere dupa diametru (diametre între 5,5 si 6 cm si între 7,5 si 8 cm) precum si dupa...

Sistemul de iluminat de siguranță

ARGUMENT Iluminat normal se refera la instalatiile utilizate zilnic,in conditii normale. Iluminatul de siguranta trebuie sa asigure evacuarea...

Voltmetre verificatoare și înregistratoare

1. Domeniu de aplicare Norma se refera la verificarea/etalonarea voltmetrelor indicatoare si inregistratoare,destinate masurarilor de tensiuni...

Ai nevoie de altceva?