Scheme Electrice de Alimentare si Comanda a Instalatiilor de Actionare Electrica

Imagine preview
(8/10 din 15 voturi)

Acest proiect trateaza Scheme Electrice de Alimentare si Comanda a Instalatiilor de Actionare Electrica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Eremia Nicolaescu, Dragu Emil

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

SEMNE CONVENTIONALE UTILIZATE ÎN SCHEMELE ELECTRICE SI ELECTRONICE

În instalatiile electrice si electronice utilizate pentru comanda masinilor-unelte se utilizeaza o mare varietate de aparate, instrumente si dispozitive de comanda.

Pentru usurarea desenarii si întelegerii schemelor, dispozitivele, aparatele-îsi motoarele electrice se reprezinta simbolizat.

Numarul simbolurilor utilizate este relativ redus deoarece elementele dispozitivelor de comanda au multe caracteristici comune. Astfel, releele electromagnetice indiferent de tipul lor contin ca clemente principale o bobina si un numar mai mare sau mai nuc de contacte. Introducerea unor simboluri conventionale pentru bobine si contacte a permis o reprezentare simpla a releelor în schemele electrice rit toate ca acestea sunt foarte diferite, atât constructiv cât si ca destinatie.

În tabelele sunt. prezentate principalele seme conventionale si notatii standardizate în R.S. România si utilizate în schemele electrice si electronice ale masinilor-unelte.

REPREZENTAREA SCHEMELOR ELECTRICE SI ELECTRONICE

Fiecare sistem de comanda electric sau electronic contine un numar de aparate si dispozitive elementele carora sunt conectate prin conductoare electrice, prin înlantuire magnetica sau prin legaturi mecanice. Pentru studierea functionarii sistemelor, pentru montare si exploatare se întocmesc scheme electrice si electronice.

Se utilizeaza doua moduri de reprezentare a schemelor electrice. Primul mod consta în reprezentarea în scheme a elementelor aparatelor si dispozitivelor în circuitele pe care le deservesc, fara a tine seama de amplasarea lor relativa. Aceste scheme se numesc desfasurate sau de principiu. În aceste scheme dife¬ritele clemente ale unui aparat sunt dispuse în locurile cele mai potrivite din punctul de vedere al claritatii si întelegerii. Elementele aceluiasi dispozitiv pot fi amplasate pe desen în diferite parti ale schemei. Pentru a indica aparentele elementelor, acestea se noteaza cu aceleasi simboluri literale sau numerice. Exemplu: contactele unui contactor, a carui bobina se noteaza cu c, se vor nota de asemenea cu c. În cazul când exista mai multe aparate de acelasi fel, atunci ele vor fi notate cu combinatii de litere si cifre (exemplu:c1, c2 etc.).

Fisiere in arhiva (1):

  • Scheme Electrice de Alimentare si Comanda a Instalatiilor de Actionare Electrica.doc