Senzori si traductoare

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Senzori si traductoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 11 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Electrotehnica, Automatica, Calculatoare, Electronica, Energetica, Transporturi

Extras din document

3. Adaptorul:

Adaptorul folosit este ELT 164 si l-am pus în evidenta în figura I înconjurându-l cu o linie punctata.

Semnalul generat de termorezistenta montata în punte este aplicat amplificatorului ACC1, cu impedanta mare de intrare, care realizeaza totodata si liniarizarea prin segmente a caracteristicii statice cu ajutorul blocului de reactie si liniarizare BRL, iesirea din ACC1, sumata diferential cu tensiunea obtinuta de pe rezistenta de reactie este amplificata de ACC2 si convertita în curent de iesire de convertorul CTC. Alimentarea blocurilor evidentiate în schema functionala este asigurata de sursa de curent constant SCC care converteste tensiunea de alimentare externa într-o tensiune simetrica filtrata. Circuitul de protectie la supratensiuni CPS, realizat cu dioda Zener, înlatura eventualele vârfuri de tensiune care pot aparea în alimentarea externa.

Daca termorezistenta se întrerupe intra în functiune circuitul de protectie CPT, care “obliga ” iesirea sa ia una din valorile externe (>Iemax sau <Iemin), protejând însa circuitele electronice ale schemei.

Circuitul CPT are în structura sa un senzor capacitiv scurtcircuitat de termorezistenta când aceasta functioneaza normal, care devine activ când termorezistenta se întrerupe si actioneaza un comutator electric prin intermediul caruia intrarea activa e pusa la masa.

Adaptorul ofera posibilitatea alimentarii si a colectarii semnalului analogic pe doua fire.

Posibilitatea afisarii locale a marimii masurate se face cu miliampermetrul mA gradat direct in °C.

Daca notam cu VS tensiunea furnizata de sursa auxiliara de alimentare, aceasta trebuie sa asigure cel putin VSmin=12V pentru alimentarea circuitelor electronice ale adaptorului.

RSmax=(VS-12)/20;

VS=24V;

4. Convertorul curent – tensiune:

Este folosit pentru a se putea realiza conversia analog-numerica.

Utilizam convertorul ELX 1213 cu separare galvanica cu intrarea în curent (4-20mA) si iesirea în tensiune (0-5V).

Fisiere in arhiva (2):

  • schema.doc
  • Senzori si traductoare.doc