Sistemul de Ungere

Imagine preview
(8/10 din 15 voturi)

Acest proiect trateaza Sistemul de Ungere.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Calancea Mihaiela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domenii: Electrotehnica, Mecanica, Organe de Masini

Cuprins

Rolul sistemului de ungere
Lubrifianti folositi pentru ungerea motorelor si transmisiilor
Frecarea în mecanismele motoarelor si conditiile de ungere
Procedee de ungere a motoarelor
Constructia si functionarea pÎrtilor componente
Circuitul uleiului în sistem
Repararea sistemului de ungere
Bibliografie

Extras din document

Procesul filtrarii (figura 4) consta în introducerea uleiului trimis de pompa de ulei, prin canalul 1 din corpul filtru lui, în carcasa 2 a acestuia. Uleiul înconjoara elmentul filtrant 3 si fiind împins de pompa, trece prin el, adica prin orificiile carcasei exterioare, apoi prin pliurile de hîrtie poroasa, unde impuritatile sunt retinute si, în final, prin orificiile carcasei interioare ajunge în canalul central de colectare 4. De aici, se scurge în jos pe axul central 5 si trece prin canalul 6 spre radiatorui de ulei.

Dupa racire, uleiul ajunge din nou în canalul 7 al corpului si îsi urmeaza circuitul, prin canalul 8, spre locurile de ungere.

Aceleasi supape 9 si 10 îsi îndeplinesc cu precizie rolul mentionat mai sus.

Majoritatea filtrelor de ulei, de constructie moderna, sînt caracterizate prin aceea ca elementul filtrant este nedemontabil, fixat într-o carcasa din tabla împreuna cu care se monteaza pe corpul filtrului si care, dupa folo¬sire, nu se mai recupereaza. Asemenea modele sînt întîlnite si la motoarele D-111, D-115, D-110, D-118.100 si D-2601.

Supapa de siguranta este aseza¬ta în acest caz în partea superioara a elementului filtrant. La partea lui inferioara se gaseste o supapa, care nu permite descarcarea de ulei a fil¬trului în timpul cît motorul nu func¬tioneaza.

La motoarele D-131, sistemul de ungere este prevazut cu un filtru cu material filtrant, asemanator cu cel prezentat, cu deosebirea ca în jurul elementului filtrant de curatire se gaseste o sita de precuratire (pre¬filtru), care periodic, în cadrul între¬tinerilor tehnice, se spala cu benzina sau cu petrol.

Motoarele D-105 A sunt dotate cu doua filtre (în baterie), cu elemente filtrante din hârtie poroasa, care exe¬cuta curatirea uleiului în paralel.

....

Filtrele se construiesc în asa fel încît ele sa poata fi demontate cu usu¬rinta pentru a li se înlocui elementele filtrante (în cazul celor din hîrtie poroasa) sau sa se spele cele grosiere cu benzina sau petrol. Înlocuirea sau spalarea filtrelor se face periodic în cadrul întretinerilor tehnice.

Majoritatea motoarelor executa si o filtrare centrifugala (figura 5) în spatiul din interiorul arborelui motor. În acet scop, uleiul care vine de la paliere este colectat într-un spatiu cilindric 1 din interiorul manetoanelor, închis cu dopul 2. Datorita fortei centrifuge, impuritatile mai grele sunt pro¬iectate si retinute pe partea opusa, dinspre exterior. Uleiul curatit intra prin teava de colectare 3 si ajunge la fusul maneton, ungîndu-l în contactul cu cuzinetul bielei.

Dupa o perioada de functionare, impuritatile se acumuleaza în acest spatiu. Evacuarea lor se poate face numai atunci cînd se demonteaza arbo¬rele motor, adica odata cu executarea reparatiilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Ungere.doc