Sursă de Alimentare Bipolară cu Sistem de Protecție

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Electrotehnică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 67 în total
Cuvinte : 12716
Mărime: 537.54KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Leonid Curosu
Ministerul Educaţiei şi Tineretului Al Republicii Moldova Colegiul De Microelectronică şi Tehnică De Calcul

Cuprins

  1. Introducere
  2. 1 Capitolul general
  3. 1.1 Circuite electronice de putere
  4. 1.2 Redresor monofazat în punte
  5. 1.3 Filtre de netezire
  6. 1.4 Principiul de construire a stabilizatoarelor parametrice
  7. 2 Capitolul special
  8. 2.1 Date iniţiale pentru proiectare
  9. 2.2 Schema principială-electrică şi principiul de funcţionare
  10. 2.3 Calculul sursei de alimentare
  11. 2.4 Alegerea componentelor. Lista de componenete
  12. 3 Capitolul tehnologic
  13. 3.1 Criterii de execuţie a desenului cablajului imprimat
  14. 3.2 Proiectarea constructiv-tehnologică a cablajului imprimat
  15. 3.3 Proiectarea electrică a cablajului imprimat
  16. 3.4 Calculul fiabilităţii la etapa de proiectare
  17. 4 Capitolul economic
  18. 4.1 Modelul tehnico-economic al elaborării
  19. 4.2 Noţiuni generale
  20. 4.3 Calculul cheltuielilor pentru materialele de bază şi auxiliare
  21. 4.4 Calculul cheltuielilor pentru articolele utilizate
  22. 4.5 Calculul cheltuielelor de transport
  23. 4.6 Calculul salariului de bază
  24. 4.7 Contribuţiile la fondul social
  25. 4.8 Tabelul aparatajului utilizat
  26. 4.9 Calculul energiei electrice consumate
  27. 4.10 Calculul plăţii achitate distribuitorului
  28. 4.11 Calculul cheltuielilor pentru pregătirea şi însuşirea producţiei
  29. 4.12 Tabelul centralizator
  30. 4.13 Calculul preţului de cost şi a preţului de livrare
  31. 5 Capitolul Protecţia muncii şi ecologiei industriale
  32. 5.1 Analiza condiţiilor de muncă şi a factorilor de producţie
  33. 5.2 Factorii periculoşi
  34. 5.3 Zgomotul
  35. 5.4 Factorii sanitaro-igienici
  36. 5.5 Pericolul de incendiu
  37. 5.6 Protecţia contra acţiunii negative a curentului electric
  38. 5.7 Tehnica securităţii la montarea , asamblarea şi experimentarea ARE
  39. 5.8 Calculul prizei la pămînt
  40. 5.9 Ecologia insustrială
  41. Concluzie
  42. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

Dezvoltarea dispozitivilor amplificatoarelor este strins legat de aparitia si dezvoltarea echipameterlor electronice, la inceput tuburile electrice, apoi tranzistoarele si a altor elemente care pot amplifica puterea semnalului.

Tehnica amplificatoarea pe lampi s-a dezvoltat repede, au aparut amlificatoare pe tranzistoare, tasformatoare si contururi oscilante.

Capacitatea inalta de ampificare si proprietate practice neinertiala tubul electric aau contribuit in 1913 la realizarea generarilor oscilatilor.

In 1915 V.I. Covolenco a construit primul in lume aparatul pentru translare telefonica fondata de folosirea amlificatorului bidirectional. Schema lui a fost spus cea mai buna dintre cele produse in alte tari. In laboratorul din Nijnegorodsk fondat in 1918 a fost pusa la punct productia in serie o lampilor de mica putere, receptia-amplificatoare si geeratoare, care mai apoim s-au folosit in amplificatoare de putere mare folosind in dispozitivile de modulare a statilor de emisie. La iceputul anilor ’20 pentru sonorizarea incaperilor mari si a terenurilor deschise a fost inceputa producerea echipamentelor de receptie si a amplificatoarelor cu etaje de esire in doua tacte. Tot atunci cu marirea productiei radioreceptoarelor sau efectuat receptia de radiodifuziune care includeau amplificatoare puternice audio.

La aparitia audioamplificatoare de putere pentru statile de radiodifuziune prin cablu au participat Bezlandov, Krize, Pavlov s.a. Putin mai tirziu amplicatoarele au inceput tot mai larg sa fie folosite in filmele sonorizate.

A doua jumatate a anilor ’30 au aparut amplificatoare de banda larga, folosind in televiziune, radiolocatie, osciloscopie. La realizarea acestor dispozitive si-au adus aporturi unor savanti ca: G. B. Braund, V. L. Kreitev, O. B. Luire. Tot odata amplificatoarele de banda larga au inceput sa fie folosite si in sistemul magistrale de legatura. Acestea au fost etapele de dezvoltare a tehnicii amplificatoarelor pe tuburii electronice.

Primul amplificator pe dispozitive semiconductoare a fost efectuat de O. V. Losev care a discoperit in anul 1922 capacitatea detectorului din cristal de a amplifica si a genera oscilatii. Lucrarile lui au contribuit la aparitia dispozitivelor semiconductoare cu trei borne-tranzistorul, care au fost inlocuite tuburile din uz.

In prim monografie mare a lui A.I. Berg ‘‘Bzele calculelor radiotehnice ”de amplificatoare aparute in 1925 ( a doua editie in anul 1928 ) au fost analizate explicid toate etajele cu tuburi cunoscute la vreme a ceea. Deavoltarea de mai departe a teoriei si a calculelor si a echipamentelor amplificatoare au fost reflectate in cartile lui M.G.Mark “amplificator de frecventa inalta si frecventa joasa” M.Gai.

Cresterea brusaca a modernizarii a amplificator a fost inregistrata dupa aceiea, ce s-a gasit intrebuintarea reactiei inverse negative.

Intrebarii teoretice si calcule amplificatoarelor cu reactie inverse a fost a fost monografiea lui G.S.Tikin “OOC и примение” ( M.Sviazitehizdat 1940 ).

In domeniul teoriei si practicii amplificatoarelor inpulsulare si cu banda larga locul de frunte au luat lucrarile lui G.V. Bravade, si de asemenea O.B. Lurie care a propus amalia si calculul de baza caracteristica da trecere ( M.Sov.radio 1961 ).

Reflectarea interbarilor teoriei si calculul amplificatoatelor pe tuburi si tranzistoare este data in manualul lui Tinik care a esit in anul 1960.

Anii ’60 s-au evedintiat prin forma de catre lauriati premiuliu Nobel, academicianilor N.G.Basov, A.M.prohorov a amplificatorului cuantice, capbile sa functioneze numai in bande de unde radio ( 0,6-75GHz ) dar si in bande optice ( f>300GHz).

Acest amplificator se folosesc cu sucees pentru legatura optica prin cablu cu fir optic, legatura cosmaica

1 Capitolul general

1.1 Circuite electronice de putere

Sistemele staţionare de telecomunicaţii necesită alimentarea diverselor instalaţii, agregate cu energie electrică avînd parametri (tensiune U, frecvenţa f , număr de faze m, etc.) diferiţi de cei oferiţi de principala sursă de distribuţie a energiei electrice care este reţeaua de curent alternativ trifazat.

Există deci necesitatea unor dispozitive , instalaţii care să schimbe parametrii energiei electrice vehiculînd în acelaşi timp puteri mari.

Aceste circuite electronice de putere sunt realizate în prezent , în majoritatea cazurilor , cu dispozitive statice , care se bazează , în funcţionarea lor , pe proprietatea de unidireacţionalitate a elementelor semiconductoare de circuit :diode, teristoare triacuri etc.Deoarece aceste ciruite schmbă numai parametrii energiei electrice , ele se mai numesc şi circuite convertoare sau mutatoare (figura 1.1).

Conținut arhivă zip

  • Sursa de Alimentare Bipolara cu Sistem de Protectie.doc

Te-ar putea interesa și

Controller Pentru Motoare Brushless

MC33033 este un controller compact de înaltă peformanţă, generaţia a II-a care a evoluat din controllerele cu semiconductoare ON, tip MC 33034 şi...

Ai nevoie de altceva?