Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Energetică
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 70 în total
Cuvinte : 11328
Mărime: 2.60MB (arhivat)
Publicat de: Ionut-Cristian V.
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Tristiu
A fost prezentat in cadrul Facultatii de Energetica, proiectul in sine si prezentarea acestuia.

Extras din proiect

Sectiunea A – Informatii privind unitatea partenera de practica

Despre Companie:

“Intreprinderea de Retele Electrice Buzau” a fost înfiinţată la 1 octombrie 1983 conform decretului 379/13.10.1983.

Prin HGR 1199/12.11.1990 fostul MEE se transformă în Regia Autonoma de Electricitate (RENEL), iar I.R.E. Buzău se transforma in Filiala de Retele Electrice Buzău.

Începand cu anul 1998, ca urmare a HGR 365/3.07.1998, prin care R.E.N.E.L devine C.O.N.E.L., F.R.E. Buzău devine Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Buzău.

În anul 2000, prin HG 627/2000 se desfiinţează C.O.N.E.L., iar SDFEE Buzău, devine sucursala a S.C. Electrica SA. Conform HGR 1342/2002 privind reorganizarea SC ELECTRICA SA, începind cu data de 10.02.2002, devine Sucursala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Buzău – parte componentă a FDFEE “ELECTRICA MUNTENIA NORD”.

Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Buzau, Adresa : Str.Mareşal Averescu nr.3 ,cod 120257 Buzau, avand ca date de contact: Telefon: 0238/405701; Fax: 0238/405704; Email: office.buzau@mnd.electrica.ro.

Echipa de conducere a SDEE Buzau

Director - ing. Marian Carîp

Contabil Şef - ec. Cristian Tudorache

Ing. Şef Distribuţie - ing. Gheorghe Condurache

Pozitionare geografica:

Compania se afla situata in judetul Buzau care este pozitionat in partea de sud-est a tarii, invecinindu-se cu judetele Brasov si Covasna, catre nord-vest; cu judetele Vrancea si Braila catre est ; cu judetele Ialomita si Ilfov catre sud si judetul Prahova catre vest.

Avand o suprafata de 6072 km , Buzaul ocupa cea mai mare parte a bazinului hidrografic al raului cu acelasi nume, cuprinzand in mod armonios toate formele de relief.

Teritoriul judetului Buzau se inscrie in regimul de clima temperat continentala, care prezinta o serie de particularitati si nuante in raport cu zonele de relief.

Date din istoricul electricitatii buzoiene

INCEPUTURILE SI EVOLUTIA ILUMINATULUI LA BUZAU

In anul 1897 – se adopta iluminarea stradala a orasului Buzau cu “gaz aeriform” numit “wassegas”.In iunie 1897 s-a primit o oferta din partea Societatii “Acetylen” din Bucuresti care propune folosirea gazului aeriform. Demonstratia practica s-a efectuat in gradina bisericii “Sf. Ingeri”, documentele vremii consemnand ca ”noile lampi dau o lumina vie, clara, similara cu lumina electrica, astfel ca un felinar are o putere de 100 lumanari inlocuind 8 – 10 felinare cu lumina existente”.

In aceasta perioada apar diverse oferte de iluminare a orasului cu electricitate. In august 1897 s-a primit oferta Societatii Watson & Youell care, prin arhitectul orasului, a propus construirea unei centrale pentru producerea energiei electrice care sa alimenteze 2000 lampi incandescente si 69 cu arc voltaic pentru 5 km de strazi. O oferta asemanatoare a fost facuta de societatea Lahmeyer & Comp. Sucursala Bucuresti. De asemenea, in septembrie 1897 transmite oferta Societatea Schneider&Grünenfelden. Dupa intocmirea documentatiei si a devizului estimativ (19.000 lei), se propune ca prioritate iluminarea bulevardului(fost strada Garlitei, apoi bulevardul Parcului, bulevardul I.C. Bratianu, astazi Nicolae Balcescu), din fata Teatrului “Moldovia” pana la bufetul din Crang, cu 38 lampi cu arc voltaic(una in fata bufetului si alta pentru insulita din mijlocul lacului).

Aceste oferte nu au fost acceptate, astfel ca in 1900 inginerul Arnold Bodjou propune concesionarea iluminatului pentru 30 de ani si se angaja sa execute lucrari de instalare a unei uzine pentru producerea energiei electrice (de 67 kW), montarea stalpilor pentru 800 lampi incandescente si 56 cu arc voltaic, cat si 1200 – 2400 lampi pentru consumatori particulari. Cautand solutii acceptabile, cu costuri minime, autoritatile locale continua sa foloseasca vechiul system de iluminat, astfel ca intre anii 1905 – 1917 se vor incheia, cu diferiti antreprenori contracte pentru intretinerea si repararea felinarelor. Astfel, contractul incheiat la 25 aprilie 1905, cu antreprenorul N. Oprescu, prevedea obligatiile acestuia pentru intretinerea, repararea si aprinderea celor 950 felinare cu lampi de gaz din cuprinsul orasului(1040 in anul 1910).

Ca urmare a faptului ca in multe orase se trecuse la iluminatul electric, dupa 1900 se fac o serie de studii si proiecte, in primul rand avandu-se in vedere iluminarea Palatului Comunal. Un asemenea proiect a fost inaintat spre verificare si avizare Ministerului de Interne, in anul 1907. Totodata, s-a emis o circulara transmisa institutiilor si particularilor prin care li se solicita sa comunice acceptul pentru racordarea la reteaua de iluminat cu electricitate, cu mentiunea ca pretul va fi de 70 – 80 bani/kW cu becuri de 10, 16 si 25 W. Au raspuns afirmativ Gara CFR, Inspectia IV CFR, Regimentele 8 Infanterie si 7 Artilerie, cat si peste 100 particulari.

La 9 octombrie 1913, la Tribunalul Buzau sectia II-a a fost inscrisa firma Uzina electrica Vasile Corda et. Comp. cu sediul in strada Carol nr. 6 – 8, firma infiintata cu un an in urma, conform actului authentic nr 1961/1912 si act additional 1527/1913. La 14 octombrie 1913 a fost legalizat si actul constitutive al Societatii in comandita Uzina electrica Vasile Corda et. Comp.

In 1914 se duc tratative cu Societatea “Electrica” Campina pentru constituirea unei uzine electrice de 1000 C.P., curent trifazic. Aceasta solicita concesionarea iluminatului electric pentru 40 de ani. I nginerul Bratescu intocmeste proiectul de executie, pe care il inmaneaza societatii, dar reprezentantul “Electrica”Campina il considera imposibil de realizat, prezentand in acest sens un memoriu justificativ. S-a estimate un prêt de consum(costuri) de 75000 lei annual. In martie 1915, ing. Constantin Budeanu comunica refuzul societatii de a se angaja sa execute lucrarile conform solicitarilor reprezentantilor primariei, propunand ca solutie construirea si exploatarea unei uzine de catre comuna urbana Buzau(municipalitate) sau de catre o societate din localitate.

In 1915 se face receptia centralei electrice a Palatului Comunal, centrala care era amplasata la subsolul sau si alimenta instalatia de iluminat interior, primul iluminat electric din Buzau.

La 6 august 1925 a fost infiintata Societatea Comunala de Electricitate cu un capital initial de 10 milioane lei, ale carei statute au fost aprobate de catre Consiliul e Ministri, societatea fiind declarata constituita la 25 decembrie 1925. Obiectul de activitate era producerea si distribuirea energiei electrice pentru institutii publice si particulari din orasul Buzau si infiintarea de tramvaie electrice.

Licitatia pentru darea in antepriza a lucrarilor de constructie a uzinei si a instalatiilor de ilumiant, organizata la 10 iunie 1926, a fost castigata de Societatea “Resita”.

Uzina a fost data in folosinta in 1928, dar lucrarile de racordare s-au executat incepand din 1927, tot atunci fixandu-se si tarifele de consum. De asemenea, s-a intocmit regulamentul pentru exploatarea uzinei si distribuirea energiei electrice. Cladirea care a adapostit Uzina Electrica (intre timp dezafectata), a fost renovata si se gaseste astazi in incinta SDEE-AISE Buzau, adapostind o hala de reparatii a transformatoarelor.

Preview document

Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 1
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 2
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 3
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 4
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 5
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 6
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 7
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 8
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 9
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 10
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 11
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 12
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 13
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 14
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 15
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 16
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 17
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 18
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 19
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 20
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 21
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 22
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 23
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 24
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 25
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 26
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 27
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 28
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 29
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 30
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 31
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 32
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 33
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 34
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 35
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 36
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 37
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 38
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 39
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 40
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 41
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 42
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 43
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 44
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 45
Caiet de practică sucursală de distribuție a energiei electrice Buzău - Pagina 46

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Buzau
    • Caiet de Practica Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Buzau.doc
    • Caiet de Practica Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Buzau.ppt

Alții au mai descărcat și

Studiu de fezabilitate privind utilizarea energiei regenerabile, energia biomasei și energia solară într-o localitate rurală din Moldova

INTRODUCERE Unul din obiectivele principale ale omenirii în perioada actuală este depăşirea barierelor ce ţin de insuficenţa de resurse energetice...

Automatizarea și Protecția Sistemelor Electroenergetice

• Definitie : Prin automatizarea sistemelor electroenergetice se înţelege aplicarea principiilor şi metodelor automaticii în conducerea şi...

Curbă zilnică de sarcină

Curba zilnica de sarcina -este o reprezentare grafica a modului de variatie a puterii electrice consummate pe parcursul unei zile Forma curbei de...

Supratensiuni în rețelele electrice

1. SUPRATENSINI ÎN REŢELE ELECTRICE Supratensiunile sunt tensiuni electrice anormale care apărând într-un circuit electric ca urmare a unei...

Dinamica sistemelor electroenergetice

CONCEPTE DE BAZA SI CLASIFICARI ALE STABILITATII SEE În general, stabilitatea sistemelor electroenergetice se defineste prin capabilitatea...

Producerea Transportul și Distribuția Energiei Electrice

Expunere de motive - Producatorii de energie electrica, industria de echipamente si instalatii electrice, consumatorii de energie electrica, au...

Studiu Fezabilitate Panouri PV

CAPITOLUL I INTRODUCERE 1.1. Oportunitatea lucrării de disertaţie În prezent omenirea se confruntă cu o criză energetică datorată epuizăriii in...

Mărimi și unități de măsură

AMPER (A) - unitate (fundamentala) de intensitate a curentului electric - Amperul este intensitatea unui curent electric constant, care mentinut in...

Ai nevoie de altceva?