Sistem de alimentare cu căldura

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Energetică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 8168
Mărime: 2.69MB (arhivat)
Publicat de: Costache Macovei
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

INTRODUCERE

Consumul de energie se majoreaza permanent. Insa pentru economisirea energiei un rol important il are proiectarea justa a sistemului de incalzire ti exploatarea lui normala.

Caile principale de producere a caldurii si de alimentare cu caldura sunt:

o Producera caldurii in instalatiile locale care alimenteaza cu caldura una sau citeva incaperi (sobe), un apartament (o vila) sau o casa (ca in exemplu ce urmaza);

o Producerea caldurii in centralele nu prea mari(CT) care alimenteaza cu caldura citeva case sau un cartier;

o Producerea caldurii in centralele termice mari care alimenteaza cu caldura o localitate sau o mare parte din aceasta;

o Producerea caldurii in centralele termoelectrice (CET), unde simultan se produce energie electrica si termica si care pot functiona atit pe baza combustibilului organic cit si a celui atomic (centralele termoelectrice atomice CETA)

Sursele netraditionale de energie (deseuri agricole, biogaz, energie eoliana, solara si subterana, recuperarea caldurii din aerul si gazele calde evacuate) trebuie sa fie utilizate in primul rind pe baza eficacitatii economice. Modul de producere a caldurii, precum si sursa de caldura influenteaza suficient asupra sistemului de incalzire proiectat.

Incalzirea, reprezinta mentinerea artificiala a temperaturii aerului din incapere la nivelul stabilit prin substituirea pierderilor de caldura cu ajutorul unor instalatii speciale. Incalzirea in cladiri incepe atunci cind se simte o scadere stabila (timp de 72h) a temperaturii medii a aerului exterior mai jos de + 8 oC si incetaza atunci cind aceasta temperatura se mentine lan un nivel mai inalt de + 8 oC.

Starea aerului din incapere in timpul rece este determinata nu numai de actiunea sistemului de incalzire, ci si a celei de ventilatie.

Instalatiile de incalzire si de ventilatie sunt destinate mentinerii in diferite limite a tempereturii, umiditatii, componentei si puritatii, presiunii si vitezei aerului din incapere.

Cladirile incalzite insuficient se distrug mai repede in urma incalcarii regimului termic si a umiditatii normale a constructiilor lor.

Organismul uman elimina in mediul inconjurator o cantitate anumita de energie, sub forma de:

a) Convectie, adica modul de transmitere a caldurii asigurat de o diferenta de temperatura si miscarea macrovolumelor.

b) Conductie termica, adica modul de transmitere a caldurii asigurat de o diferenta de temperatura si miscarea microvolumelor.

c) Radiatie termica, modul de transmitere a caldurii asigurat de o diferenta de temperatura si a undelor electromagnetice.

d) Respiratie.

e) Transpiratie.

Pentru asigurarea activitatii vitale, normale a omului trebuie sa existe un echilibru termic intre caldura produsa de organism si caldura cedata mediului inconjurator.

Totalitatea factorilor meteorologici si conditiile inferioare necesare pentru crearea unei ambiante in care oamenii se simt bine si isi desfasoara activitatea cu o productivitate sporita.

Senzatia de confort, este asigurata de anumiti factori principali, cum ar fi :

- Temperatura;

- Umiditatea relativa;

- Viteza de circulatie a aerului;

- Alti factori secundari (gradul de ionizare a aerului, de puritate, iluminat, nivelul de zgomot);

Starea de confort este influentata de de sex, virsta, anotimp, felul activitatii desfasurate.In general, cantitatea de caldura cedata de organismul uman depinde de greutatea efortului fizic.

Temperatura aerului interior este unul din factorii principali ai confortului termic, si asupra ei se poate actiona direct cu ajutorul unei instalatii de incalzire sau ventilatie.

La scaderea temperaturii aerului organismul uman reactioneaza, pe de o parte, prin reducerea circulatiei sangvine periferice, ceea ce conduce la scaderea temperaturii pielii si, deci, la micsorarea pierderilor de caldura, iar, pe de alta parte, prin intensificarea arderii interne si drept rezultat, se majoreaza cantitatea de caldura produsa de corp.

La cresterea temperaturii aerului are loc intensificarea circulatiei periferice sangvine si, in consecinta provoaca o sporire a temperaturii pielii, astfel incit diferenta necesara de temperatura dintre om si mediul ambiant sa se restabileasca si sa asigureeliminarea caldurii interne.

Temperatura aerului din incaperi trebuie sa fie sub aspect calitativ mai ridicata in incaperile in care oamenii se gasesc in stare de repaos si cu atit mai scazuta in cazul cind activitatea desfasurata cere un efort fizic mai insemnat.

Sistemul de incalzire trebuie sa creeze in incaperile cladirii o situatie termica care sa corespunda conditiilor de confort si cerintelor proceselor tehnologice.

Situatia termica in incapere depinde de puterea termica a sistemului de incalzire, precum si de modul de amplasare a corpurilor de incalzire, calitatile de protectie termica a ingradirilor, intensificarea acceselor altor surse de caldura, a pierderilor de caldura.

In timpul rece incaperea pierde caldura prin ingradirile de protectie. Afara de aceasta caldura se cheltuieste pentru incalzirea aerului, care patrunde in incapere prin rosturile ingradirilor de protectie, precum si pentru incalzirea materialelor, unitatilor de transport, hainelor reci introduse in incapere din exteriorul ei.

Prin sistemul de ventilatie in incapere poate fi refulat aerul cu o temperatura mai joasa decit cea a aerului interior, procesele tehnologice pot fi legate de evaporarea lichidelor, ceea ce necesita cheltuieli de caldura.

Evidenta tuturor surselor de caldura si frig este necesara aentru formarea bilantului termic al incaperii.

In cladirile civile, principala sursa de caldura este sistemul de incalzire, iar partea principala a cheltuielilor de caldura o constituie pierderile de caldura prin ingradirile de protectie.

Bibliografie

1. Corina Chelmenciuc s.a. Sisteme de incalzire cu apa si aer cald. Chisinau: U.T.M, 2012

2. http://www.compari.ro/centrale-termice-si-sobe-c4026/vaillant/ecotec-pro-vuw-int-ii-236-5-3-p202390619/ - descrierea-produsului

3. http://www.emag.ro/centrala-murala-in-condensatie-vaillant-ecotec-pro-vuw-int-ii-236-5-3-ecotecpro23653/pd/D6PSDYBBM/

Preview document

Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 1
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 2
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 3
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 4
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 5
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 6
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 7
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 8
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 9
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 10
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 11
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 12
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 13
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 14
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 15
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 16
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 17
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 18
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 19
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 20
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 21
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 22
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 23
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 24
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 25
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 26
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 27
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 28
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 29
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 30
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 31
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 32
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 33
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 34
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 35
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 36
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 37
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 38
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 39
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 40
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 41
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 42
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 43
Sistem de alimentare cu căldura - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Sistem de alimentare cu caldura.docx

Alții au mai descărcat și

Calculul Prețului de Cost al Energiei Electrice și Energiei Termice

ÎNTRODUCERE Cogenerarea înseamnă producerea combinată a două tipuri de energii, energie electrică şi energie termică. Principala caracteristică a...

Cogenerare

1. Stadiul actual al dezvoltării în domeniul cogenerării pe plan național și internațional 1.1. Generalități Producerea energiei electrice...

Costul energiei

INTRODUCERE In prezent energia joaca un rol important in dezvoltarea civilizatiei umane. Energia reprezinta un serviciu universal ce trebuie...

Curbă zilnică de sarcină

Curba zilnica de sarcina -este o reprezentare grafica a modului de variatie a puterii electrice consummate pe parcursul unei zile Forma curbei de...

Selectarea și Dimensionarea Transformatoarelor

La transformatoarele de putere, principala consecinta a curentilor armonici este cresterea pierderilor, în principal în înfasurari, datorita...

Mărimi și unități de măsură

AMPER (A) - unitate (fundamentala) de intensitate a curentului electric - Amperul este intensitatea unui curent electric constant, care mentinut in...

Te-ar putea interesa și

Motor cu Aprindere prin Comprimare

Noţiuni introductive Definiţie: Se numeşte motor cu combustie internă orice dispozitiv care obţine energie mecanică direct din energie chimică...

Utilizarea Rațională a Căldurii în Sistemele Industriale

REZUMAT În lucrare în baza analizei structurii consumului de căldură în industrie, eficienţei energetice a termoficării, uztilizării instalaţiilor...

Motor cu Aprindere prin Comprimare

a).Sa se proiecteze un motor cu aprindere prin comprimare, supraalimentat, pentru un autoturism. • puterea nominala Pn=70 kW • turatia la puterea...

Analiza opțiunilor de alimentare cu energie a unui bloc de locuit

INTRODUCERE Sectorul terţiar şi rezidenţial, constituit în cea mai mare parte din clădiri, reprezintă peste 40% din consumul energetic final din...

Energia nucleară

Capitolul 1 Poluarea radioactiva Potrivit unor oameni de stiinta, Pamantul este un organism viu. Exact asa cum sistemul biologic al unui corp uman...

Alimentarea cu căldură și apă caldă menajeră a unei case individuale

INTRODUCERE Consumul de energie se majorează permanent. Este cunoscut faptul că pentru alimentarea cu căldură a clădirilor civile şi industriale...

Eficiența energetică și economică a unei centrale termice din Craiova

CPITOLUL 1 ANALIZA CONFORTULUI TERMIC 1.1Componentele fundamentale ale confortului Reducerea consumului energetic în clădiri, este una dintre...

Studiu de fezabilitate privind utilizarea energiei regenerabile, energia biomasei și energia solară într-o localitate rurală din Moldova

INTRODUCERE Unul din obiectivele principale ale omenirii în perioada actuală este depăşirea barierelor ce ţin de insuficenţa de resurse energetice...

Ai nevoie de altceva?